Stamtąd (2022)
Stamtąd: Sezon 3 Stamtąd sezon 3, odcinek 1
odcinek Stamtąd (2022)

Stamtąd | Shatter

49m
7,5 978  ocen
7,5 10 1 978
Stamtąd
powrót do forum s3e1

Ostatnie 10 minut odcinka trzymało w napięciu. Jak dla mnie, pierwszy odcinek tego sezonu był na poziomie lepszych z sezonu drugiego. Zobaczymy co będzie działo się dalej, ale widać ewolucję i możliwość szerszej wojny z potworami.cJedynie Jim wciąż denerwuje

Miko_PL

Jim naprawdę wyewoluował w jedną z najbardziej irytujących postaci. Cały czas z jakimś nowym gówno-pomysłem czy teorią, które tylko przynoszą więcej problemów i kłopotów ale to ogólnie cała rodzina Matthewsów ma dziury w mózgu solidne, może z wyjątkiem Tabithy, która jeszcze z nich jest jakoś najbardziej logiczna.

ocenił(a) serial na 8
Rrouge

Jego podejście do szukania żony, wyjście na wyprawę tylko po to żeby w środku nocy zmienić zdanie było jednym z najgłupszych posunięć. Zakładam, że odwali się coś niespodziewanego i nie wrócą już do miasta bo nie będą mogli znaleźć drogi. Natomiast bardzo podoba mi się nowe podjeście potworów do mieszkańców. Zaczynają bardziej inteligentnie na nich polować.

Miko_PL

Też podobało mi się podejście potworów, gdzie zaplanowali całą intrygę żeby ich wywabić i później uwięzić.

Miko_PL

Patrząc na zwiastun 2 odc to raczej wrócą ale no ten wątek akurat nie miał kompletnie sensu. Tylko po to, żeby pozbyć się kennyego i odkryć wioskę, która imo będzie ważna potem

ocenił(a) serial na 7
Miko_PL

gdzie to oglądacie ? bo piszą ze premiera 24 .09 a tu już widzę obejrzane ..

Blair_K

Jest już dodany z napisami. Ktoś na grupie na fb dodał link.

Blair_K

https://m.freedisc.pl/tomasz-smogorzewski,f-23365432,from-s03e01-mp4?fbclid=IwY2 xjawFc9L1leHRuA2FlbQIxMQABHcW4Bg2uu3DCD3o7RNjou304ap4ENZnbT5ZEmOW-JXQyRtayM1slw7 SyBg_aem_7XwAbsS6FJFbN_7a8uut6w

Blair_K

Ja dzisiaj też już oglądałam. Dodałam Ci link

ocenił(a) serial na 6
Miko_PL

S03e01 to najlepszy odcinek całego serialu, dobrze się zapowiada sezon. Niestety serial jest powolny fabularnie , a część bohaterów ma durne pomysły co jest irytujące.

Miko_PL

Jim to najgłupsza i najbardziej irytująca postać tego serialu. Jakim trepem trzeba być żeby zostawić dzieci na pastwę losu żeby zrobić sobie wycieczkę po lesie. Na dodatek kolejny debilny wręcz pomysł, aby przenocować w tych chatach, gdzie już po samych tych dziwnych kukłach można wywnioskować, że z tym miejscem jest coś nie halo. Albo facet jest totalnym kretynem, albo jego idiotyczne zachowania mają jakiś głębszy sens i się okaże, że specjalnie działa na niekorzyść mieszkańców. Do scena w szopie, jak to możliwe, że amulet w środku nie zadziałał?

ocenił(a) serial na 9
Biedroneczka1990

Amulet nie zadziałał, bo potwory już były w środku. Nie było żadnej fizycznej bariery między Boydem i Tian a nimi. Jeśli potwory zostaną wypuszczone do domu, amulet nic im nie robi. Podobna sytuacja była bodajże w drogim sezonie, kiedy potwory zostały wypuszczone do wspólnego domu,  Fatima zamknęła się w przedsionku/ przedpokoju- amulet zadziałał tylko na to pomieszczenie.

tysenna

O super, dzięki za wyjaśnienie.

tysenna

A ja mam inne pytanie i nie znalazłem na nie odpowiedzi, choć mam pewną teorię. Jak to możliwe, że potwór otworzył sobie tą stodołę? Wydawało mi się, że nie mogą otwierać sobie drzwi. I tu moje przypuszczenie mówi, że potwory nie mogą otworzyć drzwi pomieszczenia zabezpieczonego amuletem. Stodoła nie była zabezpieczona, gdyż zwierząt do tej pory potwory nie ruszały. Proszę o potwierdzenie lub inną teorię, jeżeli znasz

ocenił(a) serial na 9
mario84pl_2

Mogą otwierać drzwi i wszędzie wchodzić, o ile nie ma medalionu w środku wcześniej

ocenił(a) serial na 7
mario84pl_2

Najwidoczniej tam nie było medalionu.

mario84pl_2

Skrzynia (ten karny jeżyk) nie miała talizmanu i otworzyły ją sobie bez problemu. W tej scenie, gdzie kochaś z kolonii otworzył okno swojej zombie-kochance, ona również później bez problemu otworzyła okno dla reszty.