PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=253913}
6,8 12 tys. ocen
6,8 10 1 11648
Tajemnica twierdzy szyfrów
powrót do forum serialu Tajemnica twierdzy szyfrów

Książka świetna, pierwszy odcinek jakś mało specjalnie-efekcirski ale drugi juz nabiera tempa i ogólnie film technicznie jest świetnie zrobiony. Muzyka także, cóż moge rzec film zasługuje na 8 conajmniej,, poczekamy jescze to zobaczymy ale na pewno warto obejrzeć, a efekty specjalne naprawde spoko.
No i role

Ktoś zarzucił że wszyscy mówią po polsku. a przepraszam książka jak jest napisana?:) po za tym jednym z głównych zabiegów w kinematografii jest to że bohaterzy mówią w jednym jezyku, ponieważ jest prościej, nic na tym sie nie traci. Po za tym wole słuchać bohaterów niż potem lektora:) ale o tym musi ktoś pomyśleć wczesniej za nim głupot pisać:) Hans Kloss zdaje sie po polsku mówił:) heheheh to tyle. na razie serial na 8

Redgard

Drugi odcinek jest kilkakrotnie lepszy niż pierwszy. Teraz coś się przynajmniej dzieje, a wprowadzenie Żaka, nadało serialowi więcej kolorytu :) Prawdziwy mroczny charakter...

ocenił(a) serial na 4
vashyffko

Mnie jakoś ten film na razie nie przekonuje jest jakiś taki bez klimatu...Mam nadzieję że poprawi się to w dalszych odcinkach.Cezary Żak jako Sauer na razie nie pokazał za wiele ale w porównaniu do Małaszyńskiego do gra znakomicie ,nie wiem jakoś razi mnie ten koleś w roli Jorga...

użytkownik usunięty
RedKoona

Mnie też zdecydowanie bardziej podobała się drugi odcinek :) ale ja bardzo dziwnie się czuję oglądając ten film, ponieważ był on kręcony w moich okolicach, ale jestem z tego dumna :) mogąc oglądać Pawła Małaszyńkiego chodzącego tymi samymi drogami co ja kiedyś :D