Serial mimo niskiego budżetu i niezbyt udanych efektów jest bardzo wciągający i z każdym odcinkiem się rozkręca,jeśli chodzi o muzykę jest ona bardzo dobrze wtopiona w film i bardzo pasuje:)
Pozdro
Jak mi to dno jeszcze będzie dokręcane, to, słowo!, przestaję opłacać abonament! TVP, oddawać mi zmarnowane chwile!!! Kultura i "dwójka" PR - tylko tyle mam z publicznych mediów... A niech Was!
To ja się wpiszę tam, gdzie ktoś docenił serial bo mnie sie też podobał (przy czym uznaję krytykę bo sam uważam, że bardzo wiele rzeczy nie wyszło). Zastanawiają mnie te komentarze ludzi, którzy nie czują klimatu i wygaduja same głupoty. Czy ja wchodzę na strone 'Klanu' na Filmwebie czy 'M jak miłość' i też tam bluzgam skoro mnie to nie interesuje?
Może inaczej - temat i pomysł filmu świetny, a wykonanie tragiczne. Moim zdaniem najmniej winny jest tu stosunkowo nieduży budżet tej produkcji a przede wszystkim nieudolność scenarzysty i reżysera. A to wystarczy, żeby załatwić film z kretesem. Niestety tak się stało w tym wypadku.
a mi mimo wszystko się podobało z początku nie powiem byłem nieco znudzony ale wraz z rozwojem akcji zaciekawił mnie. Wiadomo że do kompani braci dale ko ale to polska(budżet niski ale prawda historyczna mundury itp OK) więc nie ma się co dziwić i mimo wszystko na + chociaż coś próbują tworzyć może kiedyś doczeka się kontynuacji w lepszym wydaniu :)a nie tylko te tasiemce kręcą
Nie rozumiem. Dla mnie to najlepszy technicznie polski serial. Zarówno scenografia, kostiumy i całe wykonanie. A efekty specjalne uważam za niezłe. Muzyka też. W fabułę się nie wciągnąłem. Jakoś jednak nie wciągają mnie produkcje tego typu (mało akcji, ale dużo myślenia nad działaniami wojennymi), pozatym ominąłem parę odcinków i słabo się orientowałem, no ale przecież nie będę na niego bluzgać. Widziałem jeszcze tylko samą końcówkę (podobała mi się ta scena ze staruszkiem na samym końcu).