PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=253913}
6,8 12 tys. ocen
6,8 10 1 11603
7,0 2 krytyków
Tajemnica twierdzy szyfrów
powrót do forum serialu Tajemnica twierdzy szyfrów

Bardzo słaby!!!

ocenił(a) serial na 2

Serial lipa, obejrzałem caly, ale męczyłem sie strasznie. Aktorstwo męskie na niskim poziomie: Deląg, Małaszyński, Borowski, Szyc, Bosak i inni. Na plus jedynie Żak (choć nie lubię gościa strasznie) i Frycz.
Strasznie denerwujące przeciąganie akcji, serial można by było spokojnie zakończyć po 3 odcinkach. "Czas Honoru" to przy tej chale arcydzieło.
Do małych plusów można zaliczyc scenografię, bo sama batalistyka trąci myszką przy zagranicznych produkcjach.
Jakieś wtrącane migawki, retrospekcje z zycia bohaterów co to miało być? Wątek miłosny pociągnięty bardzo słabo, Małaszyński jako żołnierz -amant wypada po prostu źle, twarz bez wyrazu, bez jakiegolwiek malującego się na niej uczucia, czy to jest z Dereszowską czy z Gruszką jest taki sam, wymuskany chłopak, zakochany sam w sobie.
Ja daję 2/10 tylko za fajne pojazdy i piękną scenerię. Swoją drogą jak takie dno może mieć średnią 6,76???

użytkownik usunięty
mab34

popieram, ja też dałem 2/10. Serial nudny i głupi, haha. Nie polecam.

ocenił(a) serial na 10
mab34

Skoro męczyłeś się strasznie to nie możliwe ze oglądałeś wszystkie odcinki bo już byś się wykruszył przy pierwszych. A jeśli oglądałeś wszystkie to znaczy że coś Cię w tym serialu zaciekawiło.
Małaszyński zagrał bardzo dobrze wg mnie i fajnie ze odszufladkował się od tvn-owskich seriali. Żak zagrał fantastycznie, pasował do tej roli jak nikt inny :)
Nie oczekujmy że Polacy zrobią "Szeregowca Ryana" czy "Kompanie Braci", to są inne pieniądze więc cieszmy się z tego co zrobił Wołoszański bo jak na polską produkcje to wyszło bardzo dobrze.
P.S. "Czasu honoru" nie widziałem więc nie będę porównywał.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 2
frimbis

No cóż kolego szanowny odpowiem Tobie,obejrzałem wszystkie odcinki ponieważ już tak mam w naturze, że oglądam czy to serial czy to film do końca. I wtedy mogę o nim wydać miarodajną opinię.
Jeżeli wedlug Ciebie Małaszyński zagrał dobrze swoją rolę to sorki, ale chyba niezbyt uważnie oglądałeś, ale ok, każdy ma prawo do swojego zdania. Naprawdę nie przesadzaj z tym bardzo dobrze, serial był do bani. Obejrzyj sobie "Czas honoru", też nie rewelacja, ale przynajmniej solidnie zrobiony film i wtedy zmienisz z pewnością zdanie o TTSZ.
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
mab34

No ale przynajmniej jeśli idzie o akcje ten serial wypada trochę lepiej niż ''Czas Honoru'' no i wątki miłosne nie zabierają 70 procent czasu,choć jest idiotyczny.
Szczytem idiotyzmu na tym polu jest scena chwile przed pojmaniem Natalii....

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

To chyba szczytu idiotyzmu nie widziałeś. Jak ludzie zachowują się w obliczu śmierci? Zwłaszcza, gdy się kochają? Kiedy pozostają im minuty, a chcą przekazać sobie tak wiele? Trochę wczucia się w sytuację nie zaszkodzi, panie spacjalisto od idiotyzmów.
I jeszcze słówko do wszystkich malkontentów powyżej. Kiedy zacząłem czytać Wasze "opinie", a było to przez obejrzeniem serialu, pomyślałem: "No ładnie, czyli powtórka z "Wiedźmina"". Tymczasem jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Moim zdaniem serial został nakręcony badzo sprawnie i nie zgadzam się z żadnym z zarzutów, które tu na forum czytam. Jak na naszą rodzimą produkcję, która specjalizuje się w "M jak miłość", "Klanach", czy innych perełkach kinematografii typu "Na Wspólnej", "Tajemnica..." jest serialem G E N I A L N Y M.