Nie ogladalem pierwszego odcinka, a powtorek chyba nie ma...
czy ktos moglby opowiedziec mi pierwszy odcinek, tak zebym mogl zaczac ogladac od drugiego?
pozdrawiam
Na poczatku Johan Jorg robił zdjęcia rakiety V-2 przewozonej przez niemiecki konwoj. Zauważyli go, musiał uciekać. Po nieco przydługawym pościgu i postrzale w ramie wskoczył do wody. Udało mu sie uciec. Opatrzył rane w domu radiotelegrafistki Natalii. Otrzymał rozkaz wyjazdu do zamku Czocha (nie wiem jak sie to po niemiecku pisze;p). Po drodze jego samochód został ostrzelany przez rosyjskie Ił-2 (samoloty sztormowe). Po dotarciu do zamku zameldował sie u SS-Obersturmbannfuhrera Globckego. Dostaje pokuj nafaszerowany podsłuchami (o których nie wiedział). 1 udało mu sie wykryć (w szafce nocnej). I praktycznie na tym zakończył się odcinek. Z pewnoscia nie uchwyciłem wszystkich szczegółów, ale pamke do nich mam słabą a w książce początkowych scen nie było chyba (robienie szpiegowskich zdjęc, poscig, strzelanina itd)
http://tajemnicatwierdzyszyfrow.com/index.php?option=com_content&task=view&id=83 &Itemid=40
Pod tym adresem masz troszkę bardziej opisany odcinek ;)
Trochę bez sensu napisałeś, że nie wiedział a udało mu się wykryć. Właśnie on był przygotowany na to, że w pokoju jest posłuch. Dlatego min. tak delikatnie otworzył szufladę- ołówek który się tam znajdował miał zdradzić, że coś przy niej manipuluje, w końcu też tak "bawił się" z odzczytaniem wiadomości w 2. odcinku moim zdaniem trochę przesadnie.