Byłoby dobrze gdyby Polacy nakręcili w końcu jakiś dobry film lub serial o tematyce wojennej, bo ostatnio robi się u nas głównie czysto komercyjne komedyjki i wyciskacze łez dla gospodyń domowych za wyjątkiem kilku produkcji kryminalnych.
Dobrego filmu wojennego nie nakręciliśmy od lat a kiedyś moim zdaniem kręciliśmy lepsze kino wojenne od Amerykanów!
Mam nadzieje, ze serial bedzie na takim poziomie, ze jakas zagraniczna stacja TV sie nim zainteresuje i zgodzi to wyemitowac w swoim kraju... No bo polskim produkcjom by sie przydalo troche pozytywnego rozglosu! Wiec trzymajmy kciuki!!!
Nasza historia daje tyle wspaniałych tematów do filmów historycznych ( wtym wojennych), ale u nas nie ma ani środków pienięznych ani technicznych zeby zrobic film na naprawde wysokim poziomie typu Kompania Braci, czy nawet 9 kompania I obawiam sie ze długo nie bedzie Zostaje kibicowac tej produkcji aby chociaz wyrózniła sie pozytywnie w Polskich realiach Dotej pory inscenizacje robione na potrzeby Sensacji XX wieku stały an niezłym poziomie Mam nadzieje ze Tajemnice... odniosą sukces, bo tylko wtedy istnieje jakaś szansa że sponsorzy zainteresują się produkcjami o tematyce wojennej
Obsada mi pasuje...
niby nie ma ale moze gdyby byl jakis dobry pomysl to by sie znalazly, zobaczcie ile powstaje wojennych filmow w rosji, ostatnio nawet powstal film o kazachstanie we wspolpracy z amerykanami ktorzy wylozyli pieniadze, ponad 40mln$ wiec moze niedlugo i my doczekamy sie jakiegos dobrego filmu bo tematow rzeczywiscie sporo mamy :)