bez kitu 1 odcinek nie powala na kolana mam nadzieje ze sie rozkreci taka mam nadzieje poniewaz z tymi aktorami to nie moze byc kicha!!!
nie powala, ale jest naprawdę dobrze od strony realizacyjnej. Żadne tam "gumowe smoki", ale dobre efekty komputerowe, tempo akcji trochę słabe, ale trzymam kciuki. jak na razie dobrze zagrane, wreszcie Szyc obsadzony jak trzeba czyli jako wredna morda :) szkoda trochę, że znowu Magda-M-oficer_małasz znowu w roli głownej, ale co tam. Pasuje na nowego Klossa :)
pokłądam duże nadzieje w dalszych odcinkach. Na pewno extra czołowka!
>tempo akcji trochę słabe
Jakiej akcji? W pierwszym odcinku wogóle nie bylo akcji :-) Przyjezdza oficer do zmaku. Wita się, idzie do pokoju, rozpakowuje walizkę, wyciaga szufladę, otwiera szafę itd
Realizacyjnie faktycznie jest nieźle. Sceny zrealizowane sa na dobrym poziomie, prowadzenie kamery i kadrowanie dosyć nowoczesne jak na polskie mozliwości. Na uwagę zasługuje również dźwięk, który w systemie Pro Logic IIx prezentuje sie naprawdę nieźle, pomimo, iż źródlem jest zwykle stereo w jakim TVP1 prezentuje serial. Niestety Małaszyński swoją drewnianą grą spowalnia akcję i nie pomagają tu doskonali aktorzy teatralni. Tempo jest slimacze i po 2 odcinakach wcale nie jestem ciekawy co będzie dalej. Zawód.
no lepiej żeby tak....
podobało mi się pierwsze 15 min a nastepna scena jaka mi sie podobała to napisy końcowe...:-P
Drugi jeszcze bardziej do kitu! Totalna nuda... :|
Kolejna wielka klęska publicznej telewizji, kolejny przereklamowany bubel.
A pan Wołoszański niech już lepiej zajmie się dokumentalnymi "Sensacjami XX wieku" albo pisaniem książek bo to mu wychodzi najlepiej.
Dokładnie drugi odcinek jest według mnie zdecydowanie lepszy. Cezary Żak zagrał znakomicie i jego rola jest bardzo przekonywująca. Trochę zdziwiło mnie tylko jak Jorg czaił się z odczytaniem tej wiadomości i zerkaniem na drzwi- w tamtych czasach nie było jeszcze kamer szpiegowskich, a podsłuch też nie był doskonały. Ogólnie według mnie odcinek udany oby tak dalej.
co to znaczy "oby tak dalej"?
Jeżeli akcja zacznie się rozkręcać w dotychczasowym tempie to może coś zacznie sie dziać w 13 odcinku ;-)
Interesuję się militariami, II wojną światową, mundurami i dlatego oglądam serial. Z kwestii mundurów, odznak, oznak itp z pewnością jest to najbardziej dopracowany film w Polsce, gwarantuje to choćby współudiał grup rekonstrukcyjnych. Ale ja ogladam serial bo te detale mnie interesują. Z tym że to miał być serial dla mas, nie dla wąskiej garstki "militarystów", "mundorologów" i innych oszołomów. Obawiam się że przeciętnie zainteresowany drugą wojną świtową widz na trzeci odcinek już sie nie skusi.