PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=318471}

Technicy-magicy

The IT Crowd
2006 - 2013
7,9 32 tys. ocen
7,9 10 1 31733
8,0 7 krytyków
Technicy-magicy
powrót do forum serialu Technicy-magicy

Bardzo średni

ocenił(a) serial na 4

Na mnie ten serial nie robi wrażenia. Któryś z poprzedników powiedział, że Big Bang Theory
jest o wiele lepszy i miał rację.

To pewnie dlatego, że nie lubię angielskiego humoru, szczególnie w takim prymitywnym
wykonaniu.

użytkownik usunięty
qrooel

Albo nie jesteś geekiem ;)

ocenił(a) serial na 10

raczej nie każdemu leży angielski humor :P

ocenił(a) serial na 10
qrooel

zgadzam się z przedmówcą - serial ujdzie ale jakoś tak bez szumu. w sumie oglądam tylko dlatego żeby móc się wypowiedzieć (bo wszyscy dookoła się zachwycają). w sumie krzywda mi się nie dzieje - ot zobaczę, wyłączę, wykasuje i zapominam

chociaż pierwszy odcinek daje radę, albo ten kiedy idą do teatru na gejowskie przedstawienie

ocenił(a) serial na 10
qrooel

"THe Big Bang Theory" to serial klasę gorszy od "The IT Crowd". Pierwszy sezon był dobry, ale potem już lecą na tych samych gagach i jokach. A It Crowd ciągle świeże.

ocenił(a) serial na 10
MoRRs_Z_LaSu

tu się zgodzić muszę niestety :(

MoRRs_Z_LaSu

Zgadza się. Zarazem żaden z tych seriali to nie jest jakieś top class.

The IT Crowd to serial angielski, operujący specyficznym, angielskim humorem. Jeśli ktoś nie miał z nim wcześniej do czynienia, raczej nie złapie z miejsca bakcyla. Na to potrzeba czasu. Stąd łatwo twierdzić, że TBBT jest serialem lepszym.

Chwila jednak zastanowienia i zaraz widać, że TBBT to nieustannie i na okrągło to samo. Twierdzenie, że TBBT nawiązuje do filmów, komiksów, seriali, teorii naukowych itd. i przedstawianie tego jako zalety jest - imho - skrajną bzdurą. I co z tego, że nawiązuje? Ważne jak i po co nawiązuje. Odpowiedź w przypadku TBBT brzmi - po nic, w przewidywalny sposób. Albo inaczej - dlatego, że niektórym się zdaje, że sam fakt nawiązania świadczy o poziomie serialu.

ocenił(a) serial na 10
qrooel

miał rację :-) ??? ty pijesz Colę, a ja Pepsi i kto ma rację???