Obejrzałem kilka odcinków ze względu na aktorkę która lubie... Ale serial jest żałosny w każdym detalu. Nie jestem jakimś krytykiem filmowym, ale każda scena jest w tym serialu naciągana tak że płakać się chce. Wogóle gdzie jest jakaś akcja ? Żadnego napięcia, odcinki kończą się chyba poprostu wtedy, kiedy czas antenowy sie kończy, i nic z tego nie wynika.
Wątek na tych wczasach ( pierwszy odcinek ), córki Królikowskiego wołające na Marte Żmude " ciociu " , wątek tej matki Damięckiego, wogóle to wszystko jest żałosne. Magda M. była przy tym arcydziełem. A to ani jest ciekawe, ani nie ma żadnego klimatu.
Zgadzam się z tobą w zupełności.
Przykre jest niestety to, że bogata i w sumie profesjonalna stacja robi tak słaby serial. Jeszcze gorsze jest to, że taka miernota jest zupełnie wystarczająca, aby zdobyć sporą oglądalność (do czego w sumie ja też przyłożyłem rękę, gdyż widziałem chyba prawie wszystkie odcinki). Dzieje się tak poniekąd dlatego, że wyboru kompletnie nie ma jeśli chodzi o polskie seriale obyczajowe (oper mydlanych nie biorę pod uwagę), a przecież ten gatunek wbrew pozorom daje predyspozycje do stworzenia czegoś ciekawego, czego dowodzą bezkonkurencyjni Amerykanie (mam na myśli Gotowe na wszystko i nawet Chirurgów, a także inne których nie widziałem). Zatem konkurencji nie ma i wystarczy, że pojawi się jakakolwiek propozycja wzmocniona dużą kampanią marketingową i widownia jest. A później zadowoleni z siebi twórcy zapowiadają drugą serię, poziomem, jak mniemam, nie odbiegającą od pierwszej.
W ogóle coraz bardziej zawodzę się na naszych rodzimych telewizjach, które raczą nas produkcjami naprawdę żałosnymi. Pieniędzy nie brakuje, ale scenariuszy na pewno. Kiedyś narzekałem na "Odwróconych" ale biorąc pod uwagę co się później działa to serial wyśmienity. Jedynka zanudzałą nas "Twierdzą Szyfrów", a TVN wręcz bawił żałosnym "Twarzą w twarz" w tym roku pojawiło się "39 i pół" ale wymiękłem po 2 odcinku, no i teraz to...
Jak wam się nie podoba to nie oglądajcie!Dla mnie to wogóle telewizji możecie nie oglądac jak nic wam się nie podoba!To chyba coś z wami jest nie tak?!Ty mówisz , że wymiękłęś po 2 odcinku 39 i pół???Zobacz sobie jaką notkę ma ten serial dziecinko!39 i pół to chyba jeden z najlepszych seriali jakie widziałam do tej pory...no (oprócz Kryminalnych oczywiście).
"Zobacz sobie jaką notkę ma ten serial dziecinko" - jaką notkę dziecinko, bo nie wiem o czym mówisz?
A poza tym, jeśli jedyną rzeczą jaką mogłaś wnieść do dyskusji jest "jak wam się nie podoba to nie oglądajcie", to mogłaś sobie darować.
Może i ze mną coś jest nie tak, że nie podobają mi się w.w. seriale, ale niestety moje wymagania biorą się z tego co widzę w tych zagranicznych i także dawniej w polskich.
Chorobą tego serialu jest chroniczny brak fabuły. Dowód? Spróbuj wymienić ważne wydarzenia z dowolnego, choćby ostatniego (w serii), odcinka.
P.S
Mam wrażenie, że widziałaś niewiele seiali.
A ja mam wrażenie ,że chcesz mi niezle dogryzc.Tak jak napisałam wcześniej- jeżeli nie podoba ci się ten serial to go nie oglądaj ,proste.I po jaką cholerę piszesz jeszcze na forum , że to ,,Najżałośniejszy serial jaki kiedykolwiek widziałem''?!No po co?!Co może chcesz zniechęcic ludzi do oglądania?!Daj sobie spokój z tym...
Napisałem już wcześniej, że zdanie "jak ci się nie podoba to nie oglądaj" jest żadnym argumentem w dyskusji. Ja już widziałem ten serial, więc "mleko się rozlało" i teraz mogę mówić tylko o tym co widziałem. Nie muszę ci się tłumaczyć, dlaczego, mimo że mi się nie podobało, to oglądałem.
Drugi po "nie podoba się - nie oglądaj" hasłem popularnym na forum jest "po co krytykujesz?". Otóż forum to miejsce wyrażania każdej opini. Ja o filmach mogę rozmawiać/pisać godzinami i to również o tych, o których nawet jednego dobrego zdania nie mogę powiedzieć.
Nie chcę ci dogryźć, ale rozpoczęłaś dyskusję to licz się z odpowiedzią. Poza tym sprowokowałaś mnie "dziecinką", do czego w odpowiedzi nawiązałem, ale ty przemilaczałaś tę kwestię, nie chcąc sie tłuczyć z tego, dlaczego zaczynasz dyskusję od lekceważących zwrotów do mnie.
Nie napisałem, że to najżałośniejszy serial, zgodziłem się tylko z ogólną oceną autora, więc nie wiem czy masz o nie pretensje do mnie czy do Majkiego. Chociaż jeśli zdanie jest prawdziwe, to dlaczego ma tak nie napisać.
,,Ja o filmach mogę rozmawiać/pisać godzinami i to również o tych, o których nawet jednego dobrego zdania nie mogę powiedzieć''-to chyba większość jest takich.Denerwuje mnie to , że piszesz np.Jedynka zanudzała nas "Twierdzą Szyfrów", a TVN wręcz bawił żałosnym "Twarzą w twarz''Kogo?Nas? To jest tylko i wyłącznie twoje zdanie ,więc dlaczego piszesz w l.mnogiej???Ja oglądałam serial ,,Tajemnica Twierdzy Szyfrów''i muszę przyznać , że był całkiem niezły.Jeżeli chodzi o serial ,,Twarzą w twarz'' to dla mnie nie był az tak zachwycająco dobry , ale nie twierdzę , że był żałosny.I jeszcze jedno...,,Chociaż jeśli zdanie jest prawdziwe, to dlaczego ma tak nie napisać''Przepraszam.....czy chodziło ci o to zdanie ,,Najżałośniejszy serial jaki kiedykolwiek widziałem''?Jeśli tak to napiszę krótko....w tym momencie to wy jesteście żałośni!,,Chociaż jeśli zdnaie jest prawdziwe''-tez coś...
"...jesteście żałośni!"
Ta dyskusja jest żałosna. Czepiasz się ludzi że krytykują to co im się nie podoba. Jeśli komuś serial wydaje się skrajnie zły to ma prawo nazwać go nawet żałosnym, choć dobrze by było żeby jakoś to umotywował. Majki w kilku zdaniach lepiej czy gorzej to uczynił, podczas gdy ty, bez żadnych podstaw próbujesz nas obrazić.
Nie masz nic do powiedzenia w tym temacie więc możesz sobie darować. Pisałem już że uwielbiam dyskutować o filmach, o FILMACH. Ta dyskusja jes o niczym:
1 Majki napisał krytyczną ocenę (może niezbyt obszerną, ale zawsze)
2 Ja pod wpływem tego, co widziałem w ostatnim odcinku serialu, napisałem swój post w pierwszym, pasującym tematycznie do tego co chciałem napisać, wątku, prezentując bardziej ogólną krytykę tego, co nam serwują telewizje.
3 Na to dostałem jakże wiele wnoszący do tematu post "jak ci się nie podoba nie oglądaj". Nie taki, że - mylę się, bo twierdza szyfrów prezentowała przynajmniej wysoki poziom techniczny i powróciła do ciekawej tematyki IIWŚ. Nie taki, że Twarzą w twarz było wystarczającym serialem sensac. na wtorkowe wieczory i miał calkiem rozbudowaną fabułę. Albo, że 39 i pół to dobry serial bo miał fajną muzykę (tego bym do wiadomości nie przyjął), albo fajną rolę Karolaka. Albo, że Teraz albo nigdy jest dobre bo jest w nim dużo nowych twarzy, albo nawet, że to serial dla kobiet i im się podoba. Nic z tego, co otwierałoby pole do dyskusji...
4 Ale post był do mnie więc odpowiedziałem i na tej samej zasadzie odpowiedziałem (może zbyt obszernie) na kolejny nic nie wnoszący do dyskusji post.
Nie dałaś się wciągnąć do dyskusji merytorycznej i zingnorowałaś moje pytanie o fabułę. Teraz powoli żałuję, że w ogóle ci odpowiedziałem, gdyż dyskusja jest o niczym. Mogłem sobie darować i temat umarł by śmiercią naturalną z korzyścią dla niego.
No właśnie Andzia, jezeli Twoim zdaniem ten serial był dobry to to jakoś umotywuj, chociaż po twoich ostatnich postach wyrobiłem już sobie zdanie o Tobie... Ale próbuj, udowodnij nam że sie mylimy, i że serial ten jest świetny.
Co no właśnie?A co ty jego pupil jetseś?!Ja nie uważam , ze to jest najlepszy serial ,ale podoba mi sie .,,I w odróżnieniu od innych'' to nie piszę od razu , ze to ,,Najżałośniejszy serial jaki kiedykolwiek widziałam''.I dajcie sobie już spokój!
andzia, z tobą sie niestety nie da prowadzić dyskusji, bo nie masz ŻADNYCH argumentów, więc daj sobie już spokój z nabijaniem postów.
Kochanie ,przepraszam cię bardzo ,ale ja to samo moge powiedzieć o tobie!Napisałeś (jako pierwszy z resztą):Wogóle gdzie jest jakaś akcja ?Żadnego napięcia itp.Przecież to jest serial obyczjowy a nie sensacyjny!!!I chyba masz rację skończę to pisanie , bo to nie ma sensu!
Tak, skończ pisanie, skończ może przy okazji szkołe podstawową bo tam chyba uczą czytania ze zrozumieniem. Podałem argumenty między innymi - brak akcji, naciągane i nierealne sytuacje - to tak w skrócie.
Cholera jak ci jest brak akcji to oglądaj seriale sensacyjne a nie dobierasz się do obyczjowych i wypisujesz jakies ,,głupie argumenty''.Tobie się przyda zakończenie szkoły podstawowej.Jak jesteś taki wyszczekany to sam spróbuj zrobić taki chociażby ,,żałosny''serial.Chociaz nie wiem czy by cię było na to stać!
Tą odpowiedzią tak mnie zażyłaś że aż mnie zatkało. Po primo sama sobie zaprzeczasz bo najpierw mówisz że nie dałem argumentów, teraz piszesz ze wypisuje jakieś głupie argumenty. Po drugo szkołę skończyłem, sam nie sprubóje zrobić takiego serialu bo pracuje troche w innej branży i nie kształciłem się pod kierunkiem robienia seriali. Sam już nie wiem po co sie wdałem w taką bezcelową dyskusje z osobą która reprezentuje sobą tak niski poziom, może niech ktoś inny się wypowie, chociaż może ci inni ludzie nawet nie zaglądają na strone tego wybitnego serialu.
To ty masz niski poziom inteligencji!Ludzie nie zagladają na tą stronę no cos podobnego...Ty palancie!
w zupełności zgadzam się z Andzią. seriale trzeba umieć oglądać i dostrzegać w nich to co najlepsze... ja po obejrzeniu każdego odcinka mam od razu lepszy humorek;) ten serial ma w sobie tyle pozytywnej energii... od razu zmienia moje patrzenie na świat, moje okulary z ciemnych zmieniają się na różowe...;p to prawda że w tym serialu jest dość dużo fantazji ale uważam że fantazja jest w życiu niezbędna, nie warto sie tylko smucić, a "Teraz Albo Nigdy" to dawka pozytywnych emocji;) no i i oczywiście można nacieszyć oko Damięckim i Wieczorkowskim...mmm... ;)
dokładnie. Popieram Cię w pełni. I proszę nie zwracaj uwagi na ludzi, którzy mają we łbach strzelanki, gdzie strzelają i nikt nie ginie. Serial o którym mowa jest dobrą odskocznią od codzienności. Być może nie daje wiele do myślenia, ale produkcja się im udała. 3maj się cieplutko andzia. pozdro
uwierz mi ja napewno nie mam w głowie strzelanek w których nikt nie ginie. Za to ty chyba masz w głowie przesłodzony, nierealny serial z bublowatymi dialogami, który jest tak żałosny że nie wiadamo czy się śmiać czy płakać. Jak tylko sobie przypomne firme NASA w której pracowała Agata Buzek, dwie modelki - programistki i model prosto z solarium - prezes . No i te dialogi " No to napijmy się za sondę Juli która jutro wyląduje na księżycu " czy jakoś tak. No niestety jak czytam komentarze niektórych na filmwebie to się załamuje, jaki jest poziom polskiego społeczeństwa...
powiedz, czego się spodziewałeś??? chcesz, żeby przklinali cięgiem, czy już naprawdę nie wiem co... zwykły obyczaj, życie takie występuje tylko i wyłącznie w filmie, wiadomo że na co dzień jest inaczej, ale to tylko film... nie ma co się ścierać, bo nie my tłuczemy kasę na tym. Poza tym jeszcze jedna sprawa, to jest film w połowie o ludziach sukcesu, bo nieźle sobie żyją leżąc i pachnąc, ale osobiście znam takiego typu osoby i one właśnie maja takie problemy. po prostu, od taka sobie odskocznia. pozdro
a w ogóle to siedźcie i tylko wypisujcie anonimowe posty, bo tykto tyle wam dane jest. Wiadomo, że zajebiste polskie towarzystwo potrafi tylko narzekać. tyle
Można życie takich osób przedstawić w serialu, ale nie w taki żałosny sposób. Dialogi są tak drętwe, nierealistyczne i żałosne ( żałosne - to najtrafniejszy przymiotnik opisujący ten serial ) że czasami człowiek aż chowa głowę w poduszkę z zażenowania.
Ale widać nie wszyscy potrafią rozróżnić dobry serial od kiepskiego, bo jeżeli ogląda się tylko teraz albo nigdy, W11 i Pierwszą miłość to nie ma żadnego porównania.
100% racji, a najśmieszniejsza jest ta cała zbieranina pięknych, młodych i bogatych, co z rzeczywistością ma niewiele wspólnego. Serial ten i jemu podobne (pokazywane w tvn) różnią się od reszty badziewia (MjM etc.) tym, że nie mają 1000 odcinków. Nakręcą góra kilkadziesiąt, żeby "wmówić" widzowi, że jest świadkiem niesamowitej poukładanej historii, a tak naprawde ten żałosny spektakl można by "ciągnąć" w nieskończoność (przecież wszyscy jeszcze sie ze sobą nie "skrzyżowali), bo każdy odcinek jest taki sam.
Niestety muszę się zgodzić z założycielem tematu.A szkoda, bo serial mógł być dobry, gdyby tylko ktoś go przemyślał... Najbardziej drażnią mnie dialogi (kilka osób tutaj wspominało o tym). Nie wiem kto je wymyśla, ale są tak puste i sztuczne, że dosłownie ręce opadają. Zresztą jak cały ten serial.Bardzo negatywnie wypowiadano się na temat Magdy M, ale uważam, że przy Teraz albo nigdy wypada znakomicie-dialogi były inteligentniejsze i pełne humoru.
Chciałabym mieć tylko takie problemy jak bohaterowie serialu... ;)
Oglądając odcinek czuję jakby producenci traktowali widza, czyli mnie między innymi jak jakąś totalną, przysłowiową blond-idiotkę...?Nie macie takiego wrażenia??To mnie w jakiś sposób obraża.
Tak czytam te wasze posty i szczerze smiać mi się chce.Przecież każdy ma swój gust,i wiadomo że nie każdemu podoba sie to co drugiej osobie.
Dyskusja dyskusją,ale nie wiem po co odrazu wyzywacie się od palantów,albo obrażacie osoby które ten serial nie uważają za żałosny.
Nie mówię tu o wszystkich,albo kilku osobach.Szanuje zdanie tych,którzy uważają,że serial jest tandetny itd,choć ja sie z tym nie zgadzam..I jedno ale do Wampira: Skoro Ci się nie podoba ten serial,to po co oglądasz? Skoro uważasz to za dziadowstwo i takimi krytykami obrzucasz ten film,to nie rozumiem,po co oglądasz go w TV.
Ja nie uważam tego serialu może za jakiś wybitny,fabuła faktycznie nie jest jakaś porywająca,ale i tak bardzo lubie ten serialik,głównie ze względu na obsadę,i ogólnie dla poprawy chumoru... Każdemu z nas przyda się troche romantyczności,dla mnie fajnie oderwać się od rzeczywistości i zapomnieć o bożym świecie.. xDD