SANCTUARY FOR ALL. COMMENTARY FOR ALL. THOSE WHO ARRIVE - SURVIVE (AND GET PICKLES).
Forumowy temat dla wszystkich chętnych do wspólnego dyskutowania, wyrażania opinii, zachwytów oraz krytyki na temat dwunastego odcinka siódmego sezonu TWD oraz przewidywań na temat dalszego rozwoju akcji w jednym miejscu.
Korzystanie z tematu - jak zwykle - dobrowolne.
Previously on AMC's The Walking Dead:
- przybycie Judżina do Sanktuarium;
- podstęp Dwighta skutkujący użyciem miejscowego doktora w charakterze podpałki;
- transformacja Judżina w kolejnego z Neganów dzięki ogórkom konserwowym.
Hmm, Daryl? Po jej zjedzeniu czeka go dalsza przemiana http://ic.pics.livejournal.com/nedomedik/18240646/114786/114786_original.png
Czego się nikt nie czepia, jak babki zmieniają stylówę, a jak każdy facet zapuści hery, to go porównują do tego biednego Czubaki?:>
Jakie petardy, będą walczyć na klawiatury, a w finale walki Judżin pokona Niigana bączkiem z saletry:)
Zanim finał to ja proponuję speszal epizod z tą postacią :DDD
https://68.media.tumblr.com/b5e6db0a228596e7d558460d70f8283d/tumblr_olwal0lowo1t 0ha42o1_500.jpg
To ważna postać! Musimy poznać jej historię ;-)
Taki matoł z Gumisiów.
Skojarzył mi się z tym gościem, bo obaj są wielbicielami swojego pana i nie grzeszą inteligencją;)
http://m.ocdn.eu/_m/8ba254e6ec99a34cd37321477b049378,62,37.jpg
Chciałem nieśmiało zapytać - Judżin po wyściu z Neganowa?!
Ale potem przeczytałem dalszą konwersację:
- Tołdi:D
- Jaki Tołdi?
- Taki matoł z Gumisiów.
- Gumisie oglądałam wieki temu ;P Pamiętasz imiona?? :D
- Na pewno była jakaś Bunia:D
- Sprawdziłam na wiki, była :D
I popłakałem sie ze śmiechu xD Graty dla was, od miesięcy się tak nie uśmiałem :D
Szabrowanie, seks, szabrowanie, seks, szabrowanie, wesołe miasteczko, obiadek, seks, kilka infantylnych rozmów i jeszcze gorszych decyzji (Rosita) i na koniec dobrowolne oddanie całego magazynu broni złomiarzom w zamian za żądanie jeszcze więcej...
TWD to serial dla młodych widzów, więc nic pikantnego nie było, ale rzucali się sobie w ramiona i całowali przecież, to wiadomo czym to się kończyło :)
Wyjaśniło się w jaki sposób armia przegrała z zombie.
Żołnierzom nie wytłumaczono, że do walki należy zdjąć broń z ramienia. Jakie to oczywiste... i nikt na to nie wpadł na rzecz tak banalną!
Czekam aż złomiarze wydymają Ricka abym miał jasność odnośnie zdolności intelektualnych głównego scenarzysty,
"Żołnierzom nie wytłumaczono, że do walki należy zdjąć broń z ramienia. Jakie to oczywiste... i nikt na to nie wpadł na rzecz tak banalną!"
Cudo!!!:D
You made my day!
:-D najssss
Najssss przez duże N jak tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=h7SpXGz-XOc
Ej właśnie - gdyby żołnierze walczyli ta broń leżała by w trawie, a nie wisiała na ramionach
Mega durne.
Ograny motyw: jest tak dobrze że zaraz coś musi się zyebać. Romantyczna kolacja przy świecach, maślane spojrzenia, wspólne zabijanie zombie, jelenie... - może to ma głębszy sens, że Rick nie jest jeleniem, tylko prawdziwym mężczyzną, bo gdyby był jeleniem to by wtedy zginął... tak, to musi być to.
TWD za wszelką cenę chce by widz coś poczuł, sięgają więc do tak ogranych chwytów że to aż zabawne. CLICHE.
Rosita z tą ...Samanthą? idą na misję samobójczą, zabić Hitlera. Uh, pewnie wpadną na Eugena i Rosita będzie miała wąty, złapią ich, Samantha zginie a Rositę zgwałcą - w sumie powinni, sama wręcz się o to prosi. Fabuła by na tym zyskała, na razie Negan jest po prostu zbyt miły.
Fajnie by było gdyby śmieciarze po odebraniu reszty broni, wypieli się na grupę Ricka. Bo czemu nie?
Psychologia w tym serialu nie działa, próbują pogłębić psychikę paru postaci, olewając resztę z paroma kiepskimi zdaniami służącymi za motywacje. Cała reszta to statyści.
Twd musi wymyśleć inny sposób na szokowanie, przez siedem sezonów schemat zdążył się zużyć. Albo i nie. Widownie i tak stanowią przyzwyczajone do serialu osoby, podawanie tego samego w kółku powoduje przyzwyczajenie.
Myślę że spokojnie dociągną fabułą do komiksowego time - skipa.
Nie zgwałcą nikogo, Negan brzydzi się przemocy seksualnej i potrafi nawet swoich ludzi za obmacywanie, kiedy kobieta nie chce, zabić.
I to jasne, że Sasha zginie.
Sam jednak trzyma sobie harem. W amerykańskiej tv zresztą raczej nie ma gwałtów, we wszystkich 7 sezonach była chyba tylko jedna wzmianka o takim zdarzeniu, co jak na apokalipsę i upadek wartości jest dziwne.
Trzyma harem, ale jak sam powiedział do Amber "nie chcę tu nikogo, komu tu źle", a tamte dwie panny po prostu przyznały się Eugenowi, że samesię zgłosiły.
Gwałtów na pewno nie będzie.
Racja, była taka scenka w komiksie, - gdzie jeden z ludzi Negana dobierał się do więźniarki, strzelam że w serialu ta scenka będzie z Rositą. Miałaby dobry emocjonalny wydźwięk.
Mnie rozwaliła scena z Rickiem. Gościu leży na ziemi, naskakują na niego szwendacze, Michone płacze, a ten wyskakuje z kartona krzycząc surprise!
Odcinek słaby kolejny z tych nic nie wnoszących a przeciągających. Jeleń straszna tandeta mega sztuczny, grupa złomiarzy to leniwe łajzy i odrazu widać, ze nie beda walczyc. O wiele bardziej podobał mi sie ostatni odcinek z Neganem i panem mam 200IQ i panem żelazko. Jezeli przez kolejne 3 odcinki bedą szukać broni albo zapasów to chyba skrócę sobie odcinki przewijając.
Jakby Rick oglądał TWD, to by wiedział, że dachy w jego własnym serialu grożą śmiercią, lub kalectwem. Chyba że podczas wcześniejszego Questu zdobyło się jakiś ochronny artefakt np. pod postacią Puszki Puddingu.
Jakby Michonne oglądała TWD, to by wiedziała, że istnieje coś takiego jak Prawo Śmietniczka i zamiast śmiecić żelastwem, zaczęła by szukać stosowanej Puszeczki, żeby kontynuować tradycję.
Wychodzi na to, że w TWD jest ukryta opcja puszkowa :)
Czy można przyznać TWD jakąś specjalną nagrodę za to płowe zwierzę cokolwiek to było :D
jak to widziałem to musiałem oczy przecierać ze zdumienia, że aż tak zj.bali, zwykły gimbus na przerwie miedzy lekcjami by to lepiej zrobił :D a co do odcinka to najsłabszy z 4 ostatnich :(