PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=598313}

Triumf miłości

Triunfo del Amor
2010 - 2011
7,4 2,8 tys. ocen
7,4 10 1 2844
Triumf miłości
powrót do forum serialu Triumf miłości

Czy ktos wie jak potoczą sie dalsze losy bohaterów?

jagodajulia

ok.....ciekawo czy cały czas beda telenowele?

jagodajulia

a od kiedy ogladasz telenowele?

magazynier_48

Od jakiś trzech, może czterech lat.

jagodajulia

a ogladałes moj grzech

jagodajulia

a cos szukasz co bedzie we wrzesniu w tv 4?

magazynier_48

Nie szukam.

jagodajulia

ja nie moge sie doczekac jaka bedzie w tv 4?

magazynier_48

Ja nawet nie czekam. Teraz oglądnęłabym CME, ale nie mam czasu, a tv4 na pewno tego nie puści.

jagodajulia

a po polsku to jak jest cme?

magazynier_48

Ja bym to przetłumaczyła na polski : Kiedy się zakochuję -->Cuando me enamoro.
Jednak nie wiem, czy to jest dobrze przetłumaczone. A u nas ta telka nie jest emitowana, więc można tylko samemu przetłumaczyć sobie ten tytuł.

jagodajulia

ciekawo czy bedzie emitowana?

magazynier_48

Nie wiem... Raczej nie... Chociaż chciałbym się mylić.

jagodajulia

dowiemy sie pod konec sierpnia ?

jagodajulia

a ty jako bys chciał zeby była telenowela w tv4 od wrzesnia?

GabiKrk

JagodaJulia podziwiam cie że mu tak odpisujesz i że masz wogóle cierpliwość... teraz takich dziewczyn ze świecą szukać :D.

Tehmaster

Tehmaster, jak już pisałam, ja nic takiego nie robię... Mam cierpliwość, ale do pewnego stopnia. I lepiej nie szukać ;)

jagodajulia

hmm, po obejrzeniu kilku fragmentów, poczytaniu itp doszłam do wniosku, że Maria e Max praktycznie przez cały film będą razem, mimo, że będą jakieś tak 'przeszkody' to bardzo często będą grać sceny uczuć. Czy dobre mam odczucia? W sumie w innych filmach przeważnie było tak, że się nie odzywali 20 odcinków, kłócili itp a tu inaczej to widzę :]

cucci_kuczi

no na pewno beda wieksza ilos czsu nich w innych serialah, tu si z Toba zgodze. Ale osobiscie uwazam ze w Zaklętej miłości duzo wiecej czasu głowne postacie byli razem i to bardzo podobało mi sie w filmie. Zadnych zdrad, czasem kłotnie.

GabiKrk

Troszkę nurtuje mnie jedna rzecz. W poprzednich postach czytałam, że Max dowie się o ciąży Marii dopiero jakoś w 93 odcinku. Jak to jest możliwe skoro widać już brzuch, czy ona się tak kamuflowała przed nim czy jak?? :)

cucci_kuczi

I to jest jeden z absurdów... Max nie zauważy, że MD jest w ciąży... MD będzie nosiła taki sweterek, kiedyś się bukietem kwiatów zasłoni, ale to i tak na nic, bo przecież oni będą się do siebie przytulali, więc ja nie wiem jak można tego nie zauważyć.... Kolejny absurd Abud i Mejii... Brak słów...

jagodajulia

Ten serial ma wiele takich niedociągnięc. Owszem Max był pijany i mogł po twarzy nie rozpoznac ze znalazł sie w łóżku z Jimeną. No ale jak ona juz mówiła cos do niego to powinien sie zorientować ze to nie Maria... Ale i tak dla mnie największym nieporozumieniem jest to, ze Victoria i JP nie wpadli na to ze Maria Desamparada moze byc ich córką.

GabiKrk

Dla mnie jednak większym absurdem jest zachowanie Maxa... Nie wierzę, że nie poznał, że to nie MD... Widocznie nie kocha jej tak jak mówił...

A niedociągnięć będzie wiele...

jagodajulia

no to rzeczywiście paranoja. Myślałam, że będzie wiedział wcześniej, ale że mu wmówi, że to nie jego dziecko. No, ale to to już jest w filmach :]

cucci_kuczi

Ale w EPDA, też prot nie wiedział o ciąży ukochanej... Tylko tam się nie spotykali, i zobaczył ją dopiero, gdy miała już duży brzuszek... I tutaj wątpliwości, co do ojca były uzasadnione, bo protce pomagał fotograf... Jednak w TDA ten wątek jest wg mnie zepsuty ;(

jagodajulia

Dobrze, że się w ogóle dowie :] czy to nie ta scena jak Maria jest w różowej sukience w przymierzalni czy w czymś? Ktoś mu w ogóle powie o ej ciąży czy dopiero zobaczy? A jak możesz to powiedz czy ta kobieta co pomaga im w kościele w stolarce coś wniesie do filmu czy jest tak sobie, żeby zapchać czas? :]

cucci_kuczi

Ta kobieta... Nie pamiętam jej, aby była później... Chyba, że jakiś epizod, ale niestey, nie pamiętam jej.

Ah... Ta scenka... To jest w DM Victorii, ale Bernarda już wykupiła udziały... MD miała prezentować ubrania dla ciężarnych kobiet... Kto wiedział to wiedział, a temu, kto nie wiedział to wmówili, że będzie miał poduszkę... Max nawet dotknął brzucha MD, mówiąc, że byłby bardzo szczęśliwi, gdyby prawdą było, że ona spodziewa się jego dziecka... Nawet dziecko się poruszyło, ale MD powiedziała, że to nerwy, i Max poszedł...
A dowiedział się...od Jimeny. Jimena w firmie gadała z matką, że Max nie może się dowiedzieć, że MD spodziewa się jego dziecka... Max to usłyszał, Jimena wypierał się, jednak Max zaczął wreszcie łączyć fakty, pojechał do jej mieszkania, zobaczył ten wielki obraz/fototapetę, zrobioną przez Alonso, wtedy MD już była w ciąży, i na tym foto też było widać ciążę, później poszedł do innego pokoju i zbaczył łóżeczko, ubranka, a później przyszła MD z Alonsem....

jagodajulia

nerwy :D hahaha, dobre :) no nic trzeba czekać i oglądać. Dzięki za odpowiedź. :]

cucci_kuczi

Tak mi się wydaje, że nerwy, zdenerwowanie:)
Nie ma za co :)

jagodajulia

Kto jest ojcem dziecka Jimeny ?? Max Czy Guillermo ?

Patrycja_93

Guillermo.

jagodajulia

dzięki :)

Patrycja_93

a kiedy ta durna victoria dowie sie ze María Desamparada jest jej corka?

smila

Patrycja_93, proszę.
Chyba w 145 odcinku w oryginale. Tak, pod koniec 144.

GabiKrk

A wie ktos ile odcinkow jest przewidzianych tej telenoweli w Polsce ?

No i jeszcze jedno pytanie mnie dreczy :] Kiedy Max dowie się ,że dziecko Jimeny nie jest jego ?

Purple_Moon

Chyba gdzieś około 172 odcinków. Tak by wychodziło, a ile będzie to zobaczymy.

Późno. Chyba w 117 odcinku (na 176).

jagodajulia

jagodajulia mam pytanie.Zapewne już się to pojawiło w tym temacie, ale go nie śledzę i jakoś nie widzi mi się szukanie odpowiedzi po 17 stronach :). Przeglądałam szukając streszczeń odc zdjęcia z ślubu Fer&Cruz i mam pytanie. Dlaczego Fer jest tam na wózku? Czy to jakiś trwały paraliż czy tylko czasowy?

vampire_12

vampire_12, nie dziwię Ci się
Fer postanowiła wziąć udział w wyścigach samochodowych z Fede i swoja paczką znajomych, sami sobie zorganizowali. I ścigali się na jakimś pustkowiu, czy coś, poza miastem. I, gdy Fer i Fede jechali, to mieli wypadek. Hamulce nie działały. I nie zdążyli wyhamować i uderzyli w coś, czy wypadli z drogi, już nie pamiętam. Tak mi się wydaje, wybacz jeżeli pokręciłam. I Fede zginął na miejscu, a Fer wyciągnęli z tego samochodu. W szpitalu okazało się, że Fer nie będzie chodzić... Jednak chyba niewielkie szanse były, tylko trzeba było chodzić na rehabilitację. Później pojawił się ortopeda, który przeprowadził operację, i Fer początkowo nie chodziła, mimo, że operacja się udała, jednak po pewnym wydarzeniu stanęła na nogi ;)

jagodajulia

Dzięki bardzo, jeśli coś pokręciłaś to się nie martw i tak nie liczyłam aż na tak szczegółowa odpowiedź tylko bardziej ogólnie:) Dziękuję bardzo :)

jagodajulia

Właśnie obejrzałam już,ten odcinek po hiszpańsku. :)

JulietaV

mam pytanie jak wiktoria dowie się że maria jest jej córką, bardzo mnie to nurtuje...

dot_j

To jest troszkę złożony proces, więc postanowiłam pokrótce go przedstawić. W początkowych zdaniach jest o JP i MD, a następnie o Victorii, bo to się łączy w pewien sposób.

JP powie MD, iż jest jej biologicznym ojcem w końcówce 101 odcinka, uzyska zgodę biskupa (absurdalne, gdyż nikt nie ma takiego prawa, oprócz penitenta). Kilka odcinków później MD postanowi wysłuchać JP, który do niej przyjdzie z krzyżykiem, który przed laty dała mu Victoria i chyba po uzyskaniu przebaczenia, JP da MD ten krzyżyk i powie, że ten krzyżyk dała mu jej matka. I krzyżyk zostanie u MD.
Później w 139 odcinku, Vicky przyjdzie do MD z pretensjami dotyczącymi jej, Maxa Alonsa, a chwilę później spostrzeże ten krzyżyk, dany przez nią przed laty JP i zapyta się MD skąd go ma. MD odpowie, że od swojego ojca. Victoria stwierdzi, iż MD chciała powiedzieć, że dostała go do ojca Juana Pabla.
Na to MD odpowie, że ojciec Juan Pablo jest jej biologicznym ojcem. Vicky będzie ryczała, pójdzie z tym krzyżykiem (trochę otępiała i zapłakana) do JP, aby to wyjaśnić. Następnie wróci do MD, aby oddać jej krzyżyk. MD stwierdzi, że skoro już to zrobiła, to może już sobie iść. Vicky poprosi ją, aby tak jej nie traktowała. MD pyta się, czy ma uklęknąć i prosić ją o przebaczenia, za to, że pojawiła się w jej życiu. Victoria prosi, aby tak do niej nie mówiła, bo jej słowa ją ranią, a chwilę później nazywa ją córką. MD stwierdza, że nie ma żadnego prawda, aby ją tak nazywać, Victoria mówi jej, że jest w błędzie. Następnie dodaje, że ma prawo tak ją nazywać, bo jest jej matką. MD stwierdza, że to jakieś kłamstwo. Vicky informuje ją, że to ona jest tą kobietą, która podarowała jej ojcu ten krzyż. Maria pyta dlaczego ją okłamuje i dodaje, że ona nie może być jej matką. Victoria pyta, czy uważa, że mogłaby kłamać w tak ważnej sprawie. Po czym prosi, aby ją wysłuchała. Maria informuje ją, że nie ma zamiaru jej słuchać.

jagodajulia

" Po czym prosi, aby ją wysłuchała. Maria informuje ją, że nie ma zamiaru jej słuchać" i dobrze ja juz bym tej wywłoce wygarnęła jak pomiatała Maria. A to ost... Maria:czemu pani mnie tak niszczy" Vicky: nie wiem... no to stara ropucha

Princesska0512

Ja tak nie cierpię Vicky, że nawet czasami zastanawiam się, czy Victoria zasłużyła na przebaczenie. Jednak Vicky stwierdzi, że musi jej wysłuchać, gdyż nadeszła chwila prawdy, czy coś takiego. Teraz już tak dokładnie tego nie pamiętam.

jagodajulia

Ale jakis szacunek do ludzi trzeba miec , a tak naprawdę to ja nie wiem co aż taak bardzo spowodowało, że Vicky nie znosi MD?? Nie wiem czy jak dotrwam do końca i obejrzę ost odc to będę mogła patrzec na Victorie jak na spoko babke.

jagodajulia

dzięki ;-)

dot_j

De nada ;)

użytkownik usunięty
jagodajulia

jagodajulia, Ty wiesz wszystko:), więc pytam.. co to za piosenka, która leciała w dzisiejszym odcinku jak Naty i Maria rozmawiały o rozstaniu i później jak Max myślał o Marii? Mam nadzieję, że nie powtarzam po kimś pytania, ale miałam przerwę w oglądaniu serialu, a także przerwę na forum więc jestem do tyłu lekko:D

freshly, bardzo miło mi ię zrobiło ;) Mam nadzieję, że to o tę Ci chodziło ;)
Qué Será De Ti- Thalía
http://www.youtube.com/watch?v=kanyeO5uoNo

użytkownik usunięty
jagodajulia

dokładnie o to chodziło, dziękuję ślicznie kochana:)