Oj ale pech straszny. I jeszcze ci lekarze na komisjach lekarskich . Tyle już się o tym nasluchalam...
Oni wszystko robią ze by udowodnić że przyszli zdrowi ludzie!
No ale nie martw się. Musisz to przetrzymać. Synkiem zajmie się mama a potem wrócisz do zdrowia. Nie zalamuj się. Asla vazgeçmem.
Ano właśnie i przez niego niestety będę już musiała zabieg zrobić którego starałam się uniknąć ze względu na synka :(.i ze względu na to że bałam się że mi zle go zrobią.ale cóż teraz będę ryzykować.asla asla vazgeçmem
albo wymysla tresc ze jej matka byla maltretowana i uciekla kiedy dowiedziala sie ze w ciazy jest albo w czasie ciazy uciekla od niego...
Zaczęłam oglądać "kontrakt na miłość" który jedna z was polecała i jakoś nie przekonał mnie.nie lubię filmów i seriali gdzie są intrygi bo aż mnie trafia :/ wrrrr obejrzałam jeden odcinek i basta z takimi serialami tureckimi :(
No ja milcze bo dopiero wróciłam ze służbowego spotkania.
Patrzę teraz co się dzieje w Turcji. Żeby nie przestali kręcić filmu naszego. Taki bałagan w Stambule
No wszędzie się robi niebezpiecznie najpierw Francja później Turcja teraz Bruksela..tragedia goni tragedie..a jeszcze światowe dni młodzieży się zaczną..też trzeba uważać czy nie szykują jakiegoś ataku..
No właśnie. Bo te ataki to w sumie na zwykłych ludzi są. A tu jeszcze takie zgromadzenie chrześcijan. Naprawdę trudno ochronić tak wielka grupę ludzi.
No ale może przejdzie wszystko spokojnie.
Dziś od rana a to w podróży a to na spotkaniu bylam. Ledwo żyję. Wiec pewnie zrobię sobie przyjemność i obejrzę asla vazgeçmem 1 serię po polsku. Juz prawie znam na pamięć co mówią ale należy mi się oglądanie bez wysiłku. Ha ha
Maju szybkiego powrotu do zdrowia. Trzymamy kciuki zarówno za dobry finał AV ale również jak i za Twoją girkę.
Ja tak sobie przeczytałam o pojawieniu się ojca Nur i taka mnie naszła historia o nim.
Była sobie rodzina, mieli syna, a może więcej dzieci, ale to mniej ważne. W każdym bądź razie syn się ożenił z dziewczyną z ubogiej rodziny, miał z nią córkę i syna. Ale jak to bywa w życiu, znudziło mu się życie z natrętną żoną i zaczął imprezować. Na jednej z imprez spotkał dziewczynę, którą postanowił zdobyć. Kiedy to mu się nie udawało, wziął ją siłą...
W tej samej miejscowości mieszkała mama Nur, jej przyjaciel (ojciec Nur) i Tayyar. Rodzina Tayyara ugadywała się z rodziną mamy Nur na ślub. Wszystko było już gotowe do zaręczyn, kiedy stało się coś niespodziewanego, dziewczyna uciekła z domu.
Zgwałconą dziewczyną była mama Nur. Kiedy mężczyzna skończył, zostawił ją gdzieś pobitą. Bała się wracać do domu, więc poszła do przyjaciela. Kiedy opowiedziała mu co się stało, zakochany w niej Demirra, ukrył ją i namówił na wyjazd. Po kilku tygodniach okazało się, że jest w ciąży. Mężczyzna zaproponował jej ślub. Obiecał zadbać o nią i jej dziecko i nigdy nikomu nie wyjawić prawdy. Wdzięczna za pomoc dziewczyna zgodziła się wyjść za przyjaciela. Wszystko po to, żeby nie było wstydu w rodzinie. Nigdy nikomu nie powiedzieli, że to dziecko obcego mężczyzny. Poinformowali rodzinę o ślubie dopiero kiedy urodziła się Nur. Wszyscy uwierzyli, że kiedy dziewczyna dowiedziała się, że ma wyjść za Tayyara, którego niespecjalnie lubiła, uciekła z przyjacielem, którego kochała. Nie chciała się sprzeciwiać rodzicom, ale nie mogła związać się z Tayyarem, bo kochała innego. Dlatego Tayyar tak nienawidził ojca Nur. Chciał się z nią ożenić, a ona wybrała innego. Rodzina Demirra czuła się winna, że to ich syn ukradł Tayyarowi przyszłą żonę i w zamian podsunęli mu Hafize, z którą się ożenił.
I tak zagadka nienawiści Tayyara do Nur i jej ojca się wyjaśni.
A teraz najważniejsze. Ojcem Nur będzie... mąż Aytul. Nikt nic o nim nie mówi, bo siedzi w więzieniu. Demirra jako policjant doprowadził do jego skazania i dostał 25 lat za gwałt i pobicie. Nur dostaje wyrok za nieumyślne spowodowanie wypadku pod wpływem środków odurzających, spotyka go w więzieniu i dowiaduje się od niego kim jest.
Kiedy dowiaduje się o tym Aytul, dostaje wylewu i już nic nie będzie mogła kombinować, a Iclal dowiadując się, że Nur jest jej siostrą, powoli zaczyna się z nią zaprzyjaźniać. No, teraz to już mnie poniosło ;) Ale taka wizja mi się dzisiaj wkręciła.
Jesli ojciec Nur żyje,to ojciec który ją wychowywał może okaze się byc ojcem Yigita/nie daje mi spokoju rozmowa Nur i Yigita w Adanie /,a w ogóle jesli w tym filmie wszystko jest po coś jak pisze nasz ASLAmaniak ,to Nur do tego więzienie tez pójdzie po
coś.Zastanawiam się tez dlaczego ojciec Ygita zabił jego matkę,bił ją maltretował,ale dlaczego ją zabił?
Ale żeście koleżanki nawymyślały. Niech już lepiej puszczają 3 sezon bo niedługo ktoś napisze, że Mert jest bratem albo synem Nur...
Nur siostrą Iclal? Demirag nie Demirra policjantem i kogoś do więzienia wsadził? Ojciec Nur był poczciwym urzędnikiem, powiedział to Tayyar w pierwszym Bolumie.
@Bogusia2311, jeszcze lepiej, Nur i Yigit rodzeństwem? Rozmowa w Adanie? Już któryś raz "obiło mi się o uszy" że tam jak zerwał w ogrodzie dla niej pomarańcze to że coś tam jej niby powiedział.
Dlaczego zabił matke Yigita, bo był chory psychicznie, niezrównoważony, miał na boku jeszcze inną której również spłodził dziecko - Yagmur, przyszedł do domu jak zorientował się że kombinują żeby cały czas być chorymi żeby jej nie bił, prawie ją pobił na śmierć a potem ugodził pare razy nożem i matka zmarła w szpitalu. Tu się nie ma nad czym zastanawiać bo normalny człowiek poprostu nie będzie w stanie czegoś takiego zrozumieć, i tyle.
Oj bo ona sama przesadzała z tymi swoimi zmartwieniami.... jakie te jej dzieci biedne i nieszczęśliwe, a przecież to są dorośli ludzie i to chyba normalne, że nie będą całe życie z mamusią mieszkać, a ta rozpaczała bo się od NIEJ muszą wyprowadzić. Za wszystko obwiniała Cahita, a nie pomyślała nawet przez moment, że ta jej biedna córeczka sama mu do łóżka wskoczyła przecież jej nie zmusił. A jaki to był płacz jak się synek wyprowadzał jakby tak każda matka w taki żałosny sposób reagowała na takie rzeczy to by pokolei na zawał umierały. A Elmas sobie przynajmniej radzi, fajnie się ogląda jej zaradność nie jest taką biedną dziewczynką jak Nur po której jeżdżą jak chcą... To Aytul powinna być, pod jej butem, a nie odwrotnie.
O jejku jejku!!!
To nasze s-p niech się chowają do kąta przy naszych aslonaniaczkach
Takiego scenariusza to szukać jak igły w stogu siana. Czytałam i się wreszcie uśmiałam. Kochane dziewczyny. Co za lotne pomysły.
No ale wracając do tego co już niby pewne, że ojcem Nur nie był ojciec Nur (dla mnie to paranoja po tym jak Nur opowiadała o rodzinie) to skąd się to nagle wzięło??? Będzie oczywiście wyjaśnienie. Mój zdaniem to wcale nie więzień. Przecież Nur nie może siedzieć w więzieniu dla mężczyzn tylko dla kobiet ! Może to będzie raczej adwokat (albo sędzia)? Może stąd sam się dopiero dowie że ma córkę gdy pozna jej historię????
A co do ojca Nur, o którym myśli ze jest jej ojcem, to on faktycznie był policjantem. W tłumaczeniu polskim tego może nie było (ja się już pogubiłam gdzie to czytałam ) ale na pewno w jakiejś rozmowie to wyszło ( może z fatihem?). Tego jestem pewna! Tayar go nie cierpiał bo może miał z nim jakieś zatargi w przeszłości i dlatego nazywał go "urzędnikiem"
Tylko nie daje mi spokoju ta historia natki Nur. Bo skoro Nur miała innego ojca. ? to znaczy że "szczęśliwe" życie w tej rodzinie to fikcja????? A może natka nic nie powiedziała ojcu o swoim " przypadku" i on myślał całe życie ze jest ojcem Nur a mtaka umarła tak młodo ze zgryzoty bo milczała. Nur jest taka może po mamie i może natka coś namieszała i umarła nie mówiąc mężowi żeby się "nie zdenerwował"? Teraz robi tak Nur wobec Yiğita.
Chyba coś tworzę bez sensu
No ale gdyby faktycznie znalazł się ojciec Nur to s-p jakąś historię wytworzą. Nie na się co martwić , to ich specjalność.
A to link do jednej z moich ulubionych scen
https:www.instagram.comp/BIDtjZGgZID
Czy yiğit nie jest tu cudowny? Tak powinno wyglądać ich małżeństwo i stosunki między nimi.
No własnie też gdzieś słyszałam, że był policjantem. Nie pamiętam gdzie i kiedy to było powiedziane, ale mam wrażenie, że w którymś z polskich odcinków.
Elza, może Nur nie znała aż tak dobrze przeszłości rodziców i dlatego wydawało się jej, że są szczęśliwa rodziną. A mogło być też tak, że pogodzili się z przeszłością i naprawdę byli ze sobą szczęśliwi. A co do Tayyara... No cóż, to porywczy facet i ręce mu łatwo latają. Być może ojciec Nur stawał w obronie siostry kiedy widział jak ją mąż traktuje i stąd ta złość na szwagra, że się wtrącał. A może było tak jak sobie wymyśliłam ;P Tylko nasze s-p wiedzą skąd się co bierze. Ja podejrzewam, że one to wszystko biorą z niczego (Nietzschego), czyli z głowy ;)
Im dłużej będziemy czekać na ciąg dalszy, tym więcej takich "pomysłów" będziemy mieć w głowach.
Kochane! Stwierdzam,że ten serial uzależnia!.. Obejzalam wszystkie 69 odcinki polskie i chce więcej,ale...wbijam w google i tylko tureckie odcinki...Czytam Wasze komentarze z nadzieją,że coś tu znajdę gdzie mogę oglądać cd dalszy po polsku, a przez to tez się gorzej nalrecilam bo widzę ze będzie się działo. Piszecie o tłumaczeniach... Moglybyscie coś konkretnego nakreślić? Same tlumaczycie? Brakuje mi czasu na siedzenie i tłumaczenia z rosyjskiego(gdzieś o tym bylo), a tu bez wojka google sie nie obędzie... proszę pomozcie!
Poczytaj wątki spoilerowe są aż 3 + ten obecny..tam wszystkie odcinki są opisywane.lub zacznij oglądać od 19 odcinka tureckiego na yt wpisz tylko asla vazgecmem..
W naszych wątkach spoilerowych czasem były wrzucone konkretne dialogi między Nur i yigitem itp..
aczęłam oglądać po turecku, ale to nie ma sensu, nic nie rozumiem...i w ogóle beznadziejnie się tak ogląda. Przeglądałam spojlery, czytałam ale to nie to samo, chyba poprostu poczekam. Uzbroje się w cierpliwośc...
Co nowego słychać w tureckich tabloidach? Może ktoś coś czytał? Stan wyjątkowy w Turcji może zagrozić produkcji naszego serialu? Przecież oni to kręcą w Stambule.
A ja tak bardzo czekam na zniknięcie Fikret i żeby to było z hukiem. Dla nas widzów to bardzo ważne
Jakiś smutek mnie ogarnął. Oglądałam z koleżanką końcówkę 56 odc i nie mogę się doczekać żeby rozwiał mi się zły nastrój.
Ja czekam na to jak rozwina wątek z ojcem Nur najpewniejszy mogą zrobić taki jak pisała tutaj jedna z nas.i myślę że to może być albo adwokat albo sędzia bądź prokurator który dowie się że miał córke o której się dowiedział podczas sprawy Nur..i pytanie jak wpłynie na decyzje w sprawie wyroku dla niej za to że potraciła merta:/ przez trucie jej przez fikret :/
To ja tak myślę że ten ojciec to raczej prawnik. Raczej adwokat. Bo obrońcy muszą dużo wiedzieć o klientach żeby ich bronić.
Myślę że musi tu zadziałać fatih chociaż on policjant pożal się Boże
Ale raczej dla nur musi się skupić na robocie i wykryć ze to zrobiła Fikret . Bo sam fakt że Nur prowadziła pod wpływem jakichs środków np narkotyków to jeszcze nie świadczy o winie Fikret. Przecież mogą myśleć że sama je brała. Tylko dobre śledztwo może wskazać na Fikret. Przecież nie ma świadków. A po wypadku raczej Fikret usunęła tabletki.
No to mają nasze s-p co robić żeby to jakoś poskładać i dać nam widzom strawny produkt . Ha ha
Ja się nie mogę doczekać, aż nasi kochani N i Y w końcu będą razem szczęśliwi, bez przeszkód i zagrożeń... Chciałabym zobaczyć w przyszłości tu wpisy typu "ale piękne zakończenie nam ukazali" :)....
Boże żeby to co tam się dzieje nie miało wpływu na serial. Nie dość że od razu kazali czekać do końca września by dowiedzieć się co się stanie, to jeszcze teraz aż strach myśleć czy to co się dzieje w Turcji jakoś nie wpłynie że sobie dłużej poczekamy albo w ogóle tfu tfu już nawet mówić nie będę..
No właśnie . Taki stan wyjątkowy to przecież horror. Oni tam różne grupy społeczne sprawdzają narazie nic się nie doczytałam. Ale strach pomyśleć.
Miejmy nadzieję że to się szybko skończy i 29 września zobaczymy 1 odc nowego sezonu.
Aż jestem ciekawa co będzie w pierwszym odcinku.teraz będzie wątek kryminalny.prokurator też musi wiedzieć kogo oskarża więc myślę że będzie jeden z tych dwóch..adwokat lub prokurator..no chyba ze będzie jednym z policjantów w co wątpię.
W ogóle jeśli nie spapraja tego odc to będzie bardzo ciekawie.
1. Co zrobi Yigit? Czy zechce zobaczyć się z nu?
2. Czy mert przeżyje? Czy to wpłynie na jego stosunek do nur? A może zbliży yigita z İclal?
3. Jak się będzie toczyć śledztwo?
4. Co zrobi Fâtih jak się dowie?
5. Kto wynajmie adwokata dla nur?
6. Czy yiğit będzie przesłuchiwany i co powie?
7. Kim okaże się ojciec nur i jak ona się o tym dowie?
8. Co zrobi Fikret? Może spróbuje zbliżyć się do yigita?
9. No i wreszcie co z elmas?
To tylko kilka pytań. Ale ile znaków zapytania. Oj będzie się działo....
Myślę że oboje przeżyją.i mam nadzieję że Elmas wszystko powie policji na temat fikret i co widziala i słyszała.i że w końcu policzy się z nazan i ze cahit w końcu uwierzy w słowa Elmas a nie żony :/ żal mi Elmas że nie ma wsparcia że str matki która umarła.a szkoda może ona by wszystko wyjaśniła
Też jestem ciekawa kto wynajmie adwokata dla Nur..może fatih??a może w głębi serca będzie żal yigitowi Nur i to on jej wynajmie?
Ja myślę że to kolejny kryzys tej pary ale TYLKO kryzys. Przecież on jej wybaczyl małżeństwo z kremem. A jeśli mert przeżyje to i to jej wybaczy . Ja wciąż wierze w jego miłość, którą może zniszczyć tylko jego śmierć. Póki żyje będzie kochał nur mimo tych wszystkich ran, które mu zadała.
Nikt mnie nie przekona że on zrezygnuje z tej miłości. Może tak być ze znów zechce ślubu z İclal dla dobra metra, ale teraz İclal myśli o związki z firatem. Przecież w ost odc do niego pojechała i tylko pomachała mertowi.
Ona nigdy nie kochała metra. Yiğit to wie. Potrzeba tylko by wyszły na jaw hej intrygi i to jak trial merta i jak chciała zabić nur.
3 sezon będzie pewnie pełen niespodzianek. Ten dramat będzie jeszcze trwał. Ale wierzę w szczęśliwe zakończenie.
Zawzięłam się i oglądam po turecku, praktycznie nic nie rozumiem ale filtruje cały czas fora i mniej lub więcej coś tam ogarniam... jestem dopiero na 29 odc i zastanawia mnie facet który śledzi Nur autem, wcześniej widziałam go jak jadła z Elmas siadanie. Kto o jest ?
A co do Kerema, on jest przerażający- tym jak się patrzy bezdennie w nicość, widać ze ma psyche zrytą... Wiem, ze wracam w daleką przeszłość, ale brak zrozumienia jest dołujący...
Facet który śledzi nur jest przysłany przez yiğita żeby ją obserwował i żeby go informował czy coś złego się nur nie dzieje Yigit nie tylko jest zazdrosny o kerema ale też podejrzewa go o niecne cele. Chce chronić nur bo boi się że ze swoją naiwnością wpadnie w kłopoty. Poza tym ostrzegal nur że kerem kuje coś z İclal ale nur mu nie wierzy.
Jak masz jakieś pytania to śmiało pytaj.
A nie wolisz oglądać z rosyjskimi napisami? Wtedy od razu złapiesz o co chodzi.
Tak podejrzewałam, ze to możne być jego człowiek. Ale zaciekawiłaś mnie tym,ze Y powiedział N, ze krem z ical knują... tu mnie zastanawia dlaczego sam Y się w to nie wkręcił i nie drążył co mają w planach... ??? Chyba, ze coś o tym było. Co ja tam jeszcze wiem :P
Nie panimauju ruski jazyk :P ostatnio miałam styczność z rosyjskim w podstawówce, potem wszedł niemiecki.
Yiğit powiedział İclal że wie o tym i żeby nie kontaktowała się z kerdmem. Ona oczywiście jak zawsze godzi się z jego zdaniem a potem robi co chce.
A nur myśli ze yiğit mówi tak z zazdrości. A jak widzi potem razem kerema i İclal to wierzy w wyjaśnienia kerema. I podejmuje z kremem niby grę a potem okazuje się ze on klamal i ją tylko wykorzystał. Oglądaj dalej. Będzie ciekawie.
Ja tez najpierw oglądałam po turecku. Zawsze się coś zrozumie. Jak wiemy co wcześniej bylo to można wyczuć ich intencje.
Kibicuje Yigtowi i Nur! ale to co się dzieje to jakiś obłęd jest! Paranoja, myślałam ze po tym jak Ical przyznała się, ze wie wszystko będzie piękny finał, wchodzę na neta a to ma 56 odc tureckich! i szok...a ten rozwód,az mi się łezka zakręciła...
a możne są tu gdzieś opisy tych odcinków właśnie od 30? do tej pory co przejrzałam tutaj to nie zauważyłam takowych. W spoilerach nie było nic, chyba ze przeoczyłam.
To jest 4 spoiler. Musisz wrócić do wcześniejszych. Ale raczej są od 42 odc. Są tu też niektóre dialogi tłumaczone. Musisz spokojnie poczytać.( sakin sakin).
Na pewno zrozumieć
Wszystkiego trochę.
A jak coś nie znajdziesz to pytaj.
AV to dramat do kwadratu. My już od 52 odc to prawie nie oglądamy taki szok. Ale nadzieja w 3 sezonie
Jeszcze jedno! koncówka 29 odc, jak ten Babochłop(tak powiedział o niej mój mąż he he) szarpie Ferata przy Ical i wchodzi N i Y- czemu się tak na niego drze ??? ?
Nie bardzo rozumiem o którą sytuacje chodzi. Jeśli ta po której Aytül traci przytomność to drze się bo się dowiedziała ze İclal jest w ciąży nie z yigitem a z fiatem. Strasznie się wściekła na İclal i nie chciała z mia rozmawiać. Ale pary z gęby nie puściła. Yiğit się nie dowiedział. Ona tak się wściekła bo czuła ze fırat który kocha İclal także będzie kochał to dziecko. I będzie z tego kłopot.
I miała rację. Niestety
Wiem, ze jest ostatni :P jestem nowa, za bardzo nie wiem jak to działa, ale weszłam w ten spojler bo zobaczyłam, ze tu była ostatnia aktywność ;) A i no właśnie nie widziałam nic o wcześniejszych odcinkach w tamtych spojlerach. Ajć! A są może gdzieś opisane streszczenia ich odc? Czy tylko miedzy sobą streszczacie ?