PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625092}

Wodogrzmoty Małe

Gravity Falls
2012 - 2016
8,3 26 tys. ocen
8,3 10 1 25912
8,0 6 krytyków
Wodogrzmoty Małe
powrót do forum serialu Wodogrzmoty Małe

Szczerze mówiąc jeszcze niedawno nie pomyślałbym, że na Disney XD znajdę coś tak dobrego. Przyznam, że rzadko oglądam kanały Disneya, bo niestety, ale w obecnych czasach bardziej kojarzą mi się z durnymi pseudositcomami, niż z dobrymi kreskówkami. Jakiś czas temu przeglądając co jest ciekawego w telewizji natrafiłem na odcinek tego serialu (ten, w którym z automatu wychodzi wojownik w stylu "Street Fightera"). Wcześniej nic o tej produkcji nie słyszałem, nie miałem więc jakichś większych oczekiwań, ale tak z braku czegoś innego obejrzałem cały. I muszę przyznać, że całkiem mi się podobało. Niedługo później znowu natknąłem się na "Gravity Falls", kiedy akurat leciał odcinek o Męskoturach. Jak się po chwili okazało, akurat trafiłem na maraton tego serialu. W dwa dni nadrobiłem wszystkie 11 odcinków przetłumaczonych na polski.

I co mogę powiedzieć? To naprawdę dobra rzecz! Ciekawe pomysły, przemyślane scenariusze, fajnie skonstruowane postacie, humor na poziomie. Czego chcieć więcej. Tak po prawdzie znam ten serial od kilku dni, a już polubiłem większość pierwszoplanowych bohaterów. Wendy jest super ;) Podoba mi się to, że pomimo tego, że każdy odcinek przedstawia zamkniętą historię, w tle rozwija się większa tajemnica, jestem naprawdę ciekawy jak dalej potoczy się fabuła i co ukrywają przed nami twórcy. Wizualnie animacja wygląda bardzo ładnie. Jeśli chodzi o fabułę, mamy tutaj zagadki, tajemnice i różnego rodzaju nadprzyrodzone stworzenia. Troszkę skojarzyło mi się to z "Tajemniczymi opowieściami Moville'a", które kiedyś leciały na Jetixie, jeśli mnie pamięć nie myli. Tamten serial wspominam bardzo dobrze i wydaje mi się, że kiedyś tak samo będzie z tym.

Lubię kreskówki. Bardzo lubię. Obecnie mniej lub bardziej regularnie oglądam takie tytuły jak "Adventure Time", "Regular Show" czy "The Looney Tunes Show". W tym momencie do tego grona dołącza "Gravity Falls". Mam za sobą już wszystko, co wyszło w Polsce, a z tego co widzę reszta pierwszego sezonu będzie u nas dopiero pod koniec roku. No niestety będę musiał trochę zaczekać, ale jestem pewien, że warto i dalsze odcinki również mnie nie zawiodą. Cieszę się, że powstaje już drugi sezon. Jeśli twórcy utrzymają poziom, życzę tej produkcji jak największego sukcesu. Polecam obejrzeć każdemu, kto lubi kreskówki.

ocenił(a) serial na 10
eguaroc1

Polecam obejrzeć resztę sezonu po angielsku. Ostatnie dwa odcinki są na serio mocne i trzymające na nerwach :P

Jeśli chcesz możesz dołączyć do nowego forum jaki założyłem ;)
gravityfalls[kropka]pun[kropka]pl

Każdy nowy użytkownik się liczy :D

TheMike

Na razie mam kilka rzeczy do obejrzenia, więc pewnie poczekam aż nowe odcinki pojawią się w Polsce, a poza tym przydałyby mi się jeśli nie polskie, to chociaż angielskie napisy. Oglądałem kilka rzeczy po angielsku i jednak takie napisy dużo dają. Co do forum, kto wie, może i kiedyś wpadnę :D

ocenił(a) serial na 10
eguaroc1

W internecie można znaleźć angielskie napisy. Wystarczy wpisać tytuł odcinka, dodać "subtitles" a coś się znajdzie :P