No i jak wrażenia po odcinku 10? Jak dla mnie rewelacja, trzymał w napięciu do ostatniej minuty.
Wiadomo, że mała kłamała o Szeryfie.
Szeryf zginął tak jak kiedyś matka Abby.
Ciekawe co z Calem i Jimmy'm?
No i Maggie też odpadła z gry.
A zabójca już znany. OD POCZĄTKU MÓWIŁAM ŻE WAKEFILD ŻYJE !! Po tym odcinku już nie ma innej możliwości. Ciekawe tylko kto na końcu wyjdzie z tego cało...?
Koło się więc zatacza i wracamy do początku. Skoro morduje Wakefield i jego dziecię każdy z żyjących jest podejrzany gdyż teraz nie wiadomo kogo we wcześniejszych odcinkach odstrzelił Johny a kogo któryś z weselników. Dla mnie takie rozwiązanie jest całkowicie spaczone ale niestety najbardziej prawdopodobne.
Gdybym ja pisał scenariusz zostawił bym sobie trzy, cztery osoby, które do 13 odcinka nie posiadały by alibi i to między nimi szukał mordercy. Po dziesiątym odcinku twórcy sami zamknęli sobie furtkę do fascynującego finału. Już mnie nie bawi dociekanie kto jest zabójcą bo ten powinien być tylko jeden.
Skoro jeden z producentów potwierdził śmierć Bootha ( a nie powinien tego robić) myślę że twórcy pójdą tą drogą - Wakefield postanowił zapolować na szeryfa i swojego naśladowcę. Podejrzewam że nie jest on taki zły jakim go malują, być może zemścił się na szeryfie dlatego że ten zabił matkę Abby. Porwał go, przebrał się w jego ciuchy a potem ukatrupił agentów FBI by nikt mu nie przeszkadzał w wendecie. Następnie wysadził łódź by nikt nie odpłynął, powiesił Maggie by zademonstrować swoją siłę a na końcu zamordował szeryfa. Wcześniejszych zbrodni dokonał naśladowca. Skoro wcześniej obstawiałem Henrego zostanę przy nim. Jimmiego wykluczam - zbyt wiele razy miał alibi chyba że to nie on strzelał z łuku do zastępcy szeryfa tylko sam Wakefield.
Bardzo prawdopodobna jest Twoja teoria. Chociaż nie wiem kogo podejrzewać bardziej Rybaka czy Pana Młodego, i w jednym i w drugim jest coś niepokojącego...
Mnie cały czas jeszcze zastanawia ta umowa szeryfa z Wakefieldem, tzn. jego życie, za życie Jimmy'ego.
Ale powiedzcie mi (przynajmniej ci, którzy nie wierzą, że Jimmy to psychopata ;)), co to by był za interes dla Wakefielda, skoro Jimmy'ego miał w garści (jeśli przyjmiemy, że rybak jest niewinny), a szeryf albo sam do niego przyszedł (i raczej miał małe szanse, żeby się bronić z tą zranioną nogą itd.) albo to nawet sam Wakefield go porwał z przychodni?
Panu W zostałą zabrana miłość to może nie chciał, żeby Jimmy/Abby został/a bez drugiej połówki...taki romantyzm może wstawili:D:D Nie mam pojęcia....może Jimmy ma w sobie bombę...albo jakaś misje otrzymał:D nie wiem zobaczymy:D
Jimmy ma w sobie Obcego. ;D
Szeryf za bardzo zaprzeczal, staral sie przekonac Abby, ze ona jest jego corka. Wydaje mi sie, ze mial na mysli, to, ze ja wychowal, wiec niewiele ma wspolnego z panem W. Chociaz ten moze byc jej biologicznym ojcem.
Jesli tak jest, to z jakiego powodu tajemniczy psychol mialby pomagac panu W? ( O ile w ogole pomagal) Skoro nie jest jego synem, to co, moze jest fanem? ;D
Kolejna watpliwosc: No i czy pan W. zadalby sobie trud i szukal Abby gdyby nie byla ona jego dzieckiem? Przeciez moglby ja juz dawno temu zwyczajnie powiesic. :D
No i na koniec fakty, Jimmy i Abby maja tyle samo lat (25), Henry ma 27. Jesli matka Abby mialaby dziecko, to raczej starsze od niej.
Trish ma 25 lat, skoro juz jestem przy liczbach.
Wniosek z tego jak zwykle zaden. Ja znow stawiam na Henry'go, i chyba juz przy tym zostane do konca, chrzanic motywy, logike i alibi. ;D
może córką jest siostra panny młodej:D Pan W dowiedział się, ze córa wychodzi za maż i postanowił dać jej oryginalny prezent na nową drogę życia:D Zobaczył, że między córką jego ofiary a Jimmym rodzi się coś pięknego...miłość i postanowił im nie przeszkadzać, wiec uratował Jimmyego, zeby mógł być z Abby:D
Kombinujac dalej, Shea ma 34 lata, nie znam sie na metematyce, ale jak dla mnie jest za stara (chociaz moze jednak nie ) Katherine tez miala 34 ( to juz patologia, dobrze, ze Wellington zginal. ) ;D
Wiek szeryfa i Wakefielda - nieznany. Natomiast Thomas Wellington mial 55 lat.
I oczywiscie jak zwykle nic z tego nie wynika. Tak tylko sobie pisze. ;D
Wakefield ma chyba z ponad 1000 lat, bo to przecież jeden z 8 cylonów :) skonstruowanych przez ostateczną piątkę.
Battlestar galactica się kłania.
Teorie są co raz ciekawsze, aż boję się pomyśleć co będzie dalej ;-) myślę, że Cal może być dzieckiem, ktoś tu wspominał o teorii z miastem Wakefield i rzeką Calander, trochę to pokręcone, ale kto wie. Ile Cal ma lat?
Niestety wiek Cala jest owiany tajemnica. Chloe ma 25.
A czy wiecie, ze Henry chodzil do Harvard Business School? Jesli ktos chcialby zapytac, co z tego? Oczywiscie nic. ;D
A czy wiecie, ze "Sarah dated John Wakefield in Seattle." Wkrotce potem uciekla na HI.
Tam wlasnie obecnie mieszka Henry i Trish. ( w Seattle)
ale możemy założyć, że skoro jest po studiach medycznych i pracuje już , to ma więcej niż 25 lat (czyli jest starszy od Abby) :D a teoria ze Seatlle, też ciekawa :-)
Niekoniecznie, moze Cal byl wybitnym dzieckiem, taki maly geniusz, a studia zaliczyl przed 19 urodzinami. ;D
Nie wiadomo tez ile lat ma Sully. A powinni to wyjasnic, to takie istotne. ;D Wydaje mi sie, ze oni sa rodzenstwem, Cal i Sully.
Wiele ich laczy. np. nie wiadomo ile maja lat.;D Sadze tez, ze Sully urodzil sie jako dziewczynka, ale zmienil plec. Czyli mozna by rzec, ze jest siostra Cala. W telenoweli produkcji brazylijskiej to byloby mozliwe. A co jesli tworcy inspiruja sie takimi dzielami?
Nie nalezy odrzucac zadnego pomyslu. ;D
tak tak - Cal to na pewno drugi Doogie Howser - lekarz medycyny, który pracował już jako 16-latek ;P
SPOILER
wikipedia - chyba morderca przedobrzył...
no nie wiem co powiedzieć, wysyp straszny...
i zniknął wakefield a główni podejrzani wciąż żywi.
"After watching her father's death, Abby confronts Wakefield. Meanwhile everyone becomes emotional when somebody's body is found in a bath tub and somebody turns up missing. Five people fall to ther deaths, one is not seen."
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Harper%27s_Island_episodes
z wiki właśnie zniknęły info, ale pojawiła się postać Muffin-eee, o co kaman? :-)
O co chodzi z muffinem? Czemu ja go dotad nie spotkalam? A z tego co czytalam, to jest juz odrobine slawny. Gdzie jest muffin? ;/
Ja się nie sugeruję żadnymi informacjami z Wikipedii, przed chwilą weszłam i Shane był zaznaczony jako killer w 2 odcinku... I ile w końcu ma być odcinków, bo ta informacja też sie co chwilę zmienia: raz jest,że 13 a raz że 14 ?
Wikipedia sie nie zna. ;) I czasami tez klamie. ;)
Mialo byc 13 i jak dotad producenci nie oglosili, ze maja tego wiecej.
obawiam się, że przez fakt, iż na forach wrze od spekulacji na temat przyszłych wydarzeń na wyspie i nowych pomysłów na losy bohaterów - to twórcy HI pomyślą o kolejnej serii i zacznie się robić tak jak z Prison Break - miało być 12 odcinków w 1 serii a zrobiły się głupie 4 serie i denne zakończenie ;]
Jesli nie bedzie kolejnych serii, czy czegos o losach bohaterow, to sie zalamie. Moga pokazac wczesniejsze losy, zreszta niewazne, byle co. ;) Jesli nie, to bede musiala zdobyc jeszcze raz wszystkie odcinki, bo niestety do 8 odc. po obejrzeniu kasowalam. I bede ogladac cala serie od nowa, co tydzien. ;)
hahaha! ja zrobiłam identycznie!!! usunęłam 8 odcinków po ich obejrzeniu, a potem żałowałam!!!
Tak. w Tunelu na pewno był Wakefield. To nie on zabija.
Próbowal się dostać do Abby i z nią porozmawiać. Ale chciałto zrobić tak żeby nikt nie widział, a przynajmniej nie widział go morderca.
Z resztą Wakefield, mając taki bujny życiorys musi się liczyć z tym, że nikt by mu nie uwierzył. Z pewnością będzie próbował przekonać Abby, że to nie on.
I tu rodzi się pytanie, czy mordercąjest syn Wakefielda i czy Wakefield wie w ogóle kto jest mordercą. A może będzie próbował przekonać Abby żeby mu pomogła tego mordercę znaleźć?
Mordercą jest Henry albo Jimmy.