PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103912}

Zaginiony świat

The Lost World
1999 - 2002
6,8 4,1 tys. ocen
6,8 10 1 4148
7,0 3 krytyków
Zaginiony świat
powrót do forum serialu Zaginiony świat

3 sezon

ocenił(a) serial na 9

Dobrze sie rozpoczął. Drugi dlugo sie rozkrecal wg mnie a tu od samego początku dobry poziom. Zobaczymy jak dalej. Szkoda tylko ze to juz ostatnie epizody :(

ocenił(a) serial na 7
monia198923

3 sezon jak dla mnie był najbardziej dziwny. Śmierć Malone'a a później jego zmartwychwstanie, zaginięcie Veronicy i jej powrót i odejście Malone'a i ty podróże w czacie.

ocenił(a) serial na 9
krzysiek_34_21

Hehe no ty to juz caly sezon ogolem podsumowujesz bo ja to raczej z tego co widze na biezaco w tv . Ogladam na pulsie i to takie moje wrazenie po 5 odcinkach dopiero. To z Malonem to rzeczywiscie troche dziwne, ale przyjemnie sie to ogladało mimo wszystko. Ale te odcinki jak Margerite była z tymi Francuzami co ja chcieli zabic i uczynic niesmiertelna i ten odcinek co Roxton był scigany za zabicie dinozaura uwazam za naprawde dobre. Napisalam wyzej zobaczymy co dalej bo sama nie wiem, nie ogladam w necie ale widze ze cos z Veronica po twoim wpisie. Tak czy siak narazie mi sie podoba, choc uwazam ze najlepszy byl sezon 1 :)

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Mnie się najbardziej podobał drugi, bo to wtedy tak na serio zaczęło iskrzyć między Roxtonem i Marguerite. Trzeci jest świetny dopóki byli wszyscy razem lub chociaż w czwórkę, ale jak zostali tylko troje i ściągnęli z przyszłości Finn, która zaczęła jakby grać pierwsze skrzypce, nie byłam zadowolona. Zawsze gdy ją widziałam, chciałam na jej miejscu widzieć Neda.

ocenił(a) serial na 8
krzysiek_34_21

Nieobecność Nida i Weroniki w poszczególnych odcinkach była spowodowana problemami finansowymi. Ograniczając występy tych dwojga aktorów, chcieli przyoszczędzić. A Finn miała chyba podnieść oglądalność, taka trochę Lara Coft. Ale przesadzili z tymi elementami sci-fi, klimat serialu bardzo się zmienił i zrobiło się dziwnie.

ocenił(a) serial na 7
katiamaeve

trochę z Finn im nie wyszło, ciekawe jak by wyglądała kontynuacja odcinków i innymi postaciami

ocenił(a) serial na 9
katiamaeve

No to na Nedzie i Veronice chcieli zaoszczedzic a na te Finn pieniadze mieli? Mogli zamiast tej Finn zostawic Neda lub Veronice i tylko jeden z głownych bohaterow by sie co jakis czas pojawial a nie oboje. Ona tam wogole byla niepotrzebna, na doslownie 8 ostatnich odcinkow chyba sie pojawila to co ona mogla zmienic.

ocenił(a) serial na 7
monia198923

Veronica była we wszystkich odcinka to bardziej z Neda zrezygnowali

ocenił(a) serial na 9
krzysiek_34_21

No ale sami mowiliscie ze ona tez kiedys zniknie Veronica i wroci ale jakis czas jej nie bedzie. Ja nie obejrzalam jeszcze calego ostatniego sezonu to nie wiem dokladnie . Neda napewno brakuje, on taki ciapciuś lekki ale idealnie sie wpasowal w grupe. Kazdy z bohaterow jest inny ale razem tworza fajna ekipe:)

ocenił(a) serial na 7
monia198923

Niby znika ale na imdb jest że wystąpiła we wszystkich odcinkach. Nie wiem jak to możliwe bo Ned nie pojawiał się chyba w dwóch odcinkach bo był duchem a jest wymienione że wystąpił. A co do jego zachowania to po powrocie do "świata żywych" stał się pewien siebie i nie uciekał od walki. Szkoda że go później całkiem usunęli z serialu.

ocenił(a) serial na 9
krzysiek_34_21

No ale to on w tym 10 odcinku zniknie , i juz sie do konca nie pojawi? Jak gdyby nigdy nic pogodza sie z tym ze se postanowil sam odejsc przeciez nie umarł. Gdyby umarl to zrozumialabym , a on sam odejdzie i co nawet nie beda o nim wspominac? Glupio to wymyslili juz z dwojga zlego lepiej zeby umarł, no chyba ze to mialo tak byc ze szuka wlasnej drogi czy cos a wrocilby w 4 sezonie jakby powstal, nie wiem juz sama.

ocenił(a) serial na 7
monia198923

to już gdybanie w 4 sezonie miało się okazać że Finn to jego pra pra pra wnuczka. ale nie powstał czyli nie wiadomo jak to do końca miało być.

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Będą o nim wspominać prawie w każdym kolejnym odcinku. Veronica, gdy wróci i dowie się że go nie ma, będzie bardzo nieszczęśliwa. Spędzi dużo czasu czytając jego dzienniki i usychając z tęsknoty. Wtedy zrozumie, jak bardzo jej na nim zależy.

ocenił(a) serial na 8
monia198923

W odcinku "Hollow Victory" Veronica zaginie, odlatując balonem, na którym walczyła za złym gościem. Odnajdzie drogę do domu w "The End Game". W "The Secret" pójdzie załatwić jakieś sprawy. Wróci w "Tapestry" i zostanie do końca sezonu.

ocenił(a) serial na 9
katiamaeve

Łooooooo dzięki teraz juz wszystko wiem :))) No to dobrze ze chociaz Veronica nie zniknie na dlugo i z malymi przerwami ale bedzie do konca. Ale Neda szkoda, brakowac go bedzie napewno w ekipie:((Ale mysle ze jakby powstaly kolejne sezony to by wrocil bo by widzieli ze jego brak sie nie sprawdza:)) A tamta Finn najlepiej jakby wrocila tam skąd przyszla :))

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Miał wrócić w kolejnym sezonie, a Finn - oddać życie pokonując szaleńca, który za jej czasów zniszczył świat. W ten sposób miała zmienić historię tak, żeby wywołana przez niego wojna nigdy nie miała miejsca. Tak pisało w streszczeniach.

ocenił(a) serial na 9
katiamaeve

No to se chociaz mozna dopowiedziec ze w koncu by zniknela i w nastepnym sezonie by bylo jakby po staremu :)) No i Margerite i Roxton juz tak na serio by byli razem mam nadzieje :-)))

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Na końcu Ned z Veronicą i Roxton z Marguerite mieli być razem, chyba nawet jedni i drudzy wzięliby ślub.

ocenił(a) serial na 7
katiamaeve

Na stronach fanów z USA znalazłem informacje za scenariusz do 4 sezonu częściowo jest napisany tylko potrzebne jest 60,000,000 USD do nakręcenia, tylko nie wiem czy mowa jest o odcinku czy całości. Nie wiem czego część stron fanklubów serialu jest blokowana dla mnie więc wiele się nie dowidziałem.

ocenił(a) serial na 8
krzysiek_34_21

Też trafiłam na takie info, zostało to napisane niedługo po zakończeniu 3 sezonu. Teraz to raczej niemożliwe, bo minęło 11 lat. Musieliby napisać inny scenariusz, zaczynający się od słów: 11 lat później...

ocenił(a) serial na 7
katiamaeve

Myślę że jest to do zrobienia. Znalazłem petycje o przywrócenie serii ale jest nie całe 6 tysięcy podpisów trochę mało, oczywiście ja też się podpisałem.

ocenił(a) serial na 8
krzysiek_34_21

Też się dziś podpisałam. Petycja jest od bardzo dawna, od kiedy wiadomo było że nie bedzie kontynuacji. Ciężko coś zdziałać gdy się o kasę rozchodzi.

ocenił(a) serial na 7
katiamaeve

Ja znalazłem z kwietnia 2012 i było coś tam mowa o kontynuacji serii lub o powstaniu pełnometrażowego filmu który by zakończył losy bohaterów.

ocenił(a) serial na 9
krzysiek_34_21

O ja nic nie wiedzialam o petycji. Jak tylko wroce do domu to poszukam jej w necie i tez podpisze:-) moze szansa znikoma na wznowienie serialu ale moze chociaz jakis film z odpowiedziami jak mowisz moglby powstac:-)

ocenił(a) serial na 8
krzysiek_34_21

Mógłbyś tu linka podać?

ocenił(a) serial na 7
katiamaeve

Na YT jest filmik o 4 sezonie musisz po linkach patrzeć ja nie pamiętam który to był dokładnie.

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Za bardzo poniosła ich fantazja, uznali że ta aktorka, popularna i znana z innych seriali, podkręci oglądalność zgrabnym tyłeczkiem i akrobatycznymi popisami.

ocenił(a) serial na 9
katiamaeve

Drugi tez mi sie podobal sezon ale tak jakos sie dlugo rozkrecal, dopiero pozniej zauwazylam wlasnie to iskrzenie mierzy Roxtonem i Margerite i juz do konca byl super. :))

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Oglądałam 3 sezon tylko ze względu na nich. Widać było że naprawdę mają się ku sobie, troszczą się o siebie nawzajem i wreszcie wyznali sobie miłość, mimo oporów Marguerite, przekonanej że nie zasługuje na niego.

ocenił(a) serial na 9
katiamaeve

No wlasnie jak patrze na ten 3 sezon od poczatku to od razu sie rzuca ze miedzy Roxtonem i Margerite jest juz głeboka wiez, silniejsza niz w poprzednich sezonach. Milo sie na nich patrzy jak oboje sie o siebie martwia :))) Jak mowilam lubie wszystkich no ale te pare szczegolnie :))

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Jako ciekawostkę dodam, że grający ich aktorzy, zanim zaczęli grać, pracowali w modelingu. Nic dziwnego że taka piękna z nich para.

ocenił(a) serial na 9
katiamaeve

No Roxton to ciacho od razu widac ze nadawalby sie na modela. :)) A Margerite to wiadomo te jej cudne włosy i wogole cala jest piękna :)) Ja nie jestem w temacie, ale oni juz wczesniej wystepowali ze soba i to nie w jednym serialu i znaja sia chyba, wiec ciekawe moze teraz tez sie przyjaznia i utrzymuja kontakty :)) Ciezko teraz cokolwiek o nich znalesc, jeszcze ten moj koślawy angielski :-)))

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Wystąpili jeszcze w serialu "Tales of the South Seas" - "Opowieści z mórz południowych". Był na TVP1 bodajże w 2001 roku, ale tylko raz niestety. Jako David Grief i Isabelle Reed nie byli parą, ale się całowali ze dwa razy. Na Y T ktoś to dodał w kawałkach, ale w kiepskiej jakości, nagrane z tv z napisami w dziwnym języku. Był jeszcze film z nimi, "One way ticket", ale chyba tylko w Australii znany, bo go nigdzie nie ma. Prywatnie ona ma 2 synów z kaskaderem Seanem Rigby, a on w 2010, po długoletnim związku, rozwiódł się z modelką Kim Kilbey.

ocenił(a) serial na 9
katiamaeve

Kurde ty jestes lepsza niz encyklopedia :-)) Dzięki bardzo za wszystkie info bo bylam ciekawa tego, a ja to tak za bardzo szukac nie umiem. Super informacje, jenyy jakby to bylo z 5 lat to kontynuacja by byla mozliwa ale niestety juz zbyt dluga przerwa jest. A z innymi aktorami to juz nie bedzie to samo :(( Choc w sumie dziewczyny sie tak bardzo nie postarzaly widzialam ich fotki w necie. Roxton troche posiwial i on sie zmienil dosc znacznie ale te jego anielski wzrok i rysy pozostaly :)))) Nie wiem co z Nedem i Challengerem ale fajnie by ich bylo zobaczyc jeszcze razem, choc wiem ze to niemozliwe :))) No nic szkoda ze nie wydano na dvd serialu nie chce mi sie sciagac z neta a fajnie by bylo miec na dvd :-)))

ocenił(a) serial na 7
monia198923

Wydano w 2004-01-27 6 płyt DVD sezon 1 cena ok 110 zł
2004-04-20 6 płyt DVD sezon 2 cena ok 110 zł
2004-11-26 6 płyt sezon 3 cena ok 130 zł
tylko w oryginalnym lektorem, co do polskich napisów lub lektora się nie orientuje.

ocenił(a) serial na 9
krzysiek_34_21

O to nie wiedzialam, ale ceny dosc wysokie jak za 1 sezon, chyba taniej bedzie jednak cierpliwie z neta :))

ocenił(a) serial na 7
monia198923

Wszystkie odcinki to ok 23 GB za cho..ku będzie kosztować nie całe 40 zł

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Znalazłam na imdb listy wszystkich produkcji w jakich wystąpili, na YT są fragmenty, można też obejrzeć online odcinki innych seriali, w których gościnnie wystąpili.

ocenił(a) serial na 9
katiamaeve

Tez widzialam ale wlasnie ciezko je znalesc albo jakosc taka ze szok:) Fajnie ze znaja sie od tylu lat. A teraz cisza, ciezko nawet znalesc jak teraz wygladaja, znalazlam co prawda kilka zdjec ale szalu to nie ma z iloscia informacji:(

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Jak wpiszesz na YT Rachel Blakely, znajdziesz kilka filmików z jej występami mniej więcej w tym samym czasie co Zaginiony Świat.

ocenił(a) serial na 7
katiamaeve

Ciężko jest znaleźć filmy i seriale z nią w obsadzie. Znalazłem na pewnych torrentach większość ale z powodu konfliktu z tą stroną jestem zablokowany przez jakiś czas i nie mogę nic ściągnąć.

ocenił(a) serial na 8
krzysiek_34_21

Parę razy na tv4 był film Counterstrike ( Atak na "Królową), gdzie zagrała w 2003 roku. Niestety nie widziałam go w całości, a online nigdzie nie ma.

ocenił(a) serial na 7
katiamaeve

Na cho...ku jest z lektorem.

ocenił(a) serial na 8
krzysiek_34_21

Na YT jest "Max Knight: Ultra Spy" w 10 częściach zabranych w playlistę. A seriale z jej udziałem są praktycznie niedostępne.

ocenił(a) serial na 9
katiamaeve

A pisalas wczesniej ze will snow sie rozwiodl z zona,. A skad wiesz, bo ja ostatnio patrzylam i nigdzie nie moge znalesc takiego info. Nawet tu na filmwebie jest napisane ze nadal jest jego zona ta Kim:-) na wiki chyba tez o tym nie pisze.

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Weszłam przypadkiem na forum dla fanów, ktoś napisał że rozwiódł się w 2010 roku. Nie wiem jak je znaleźć teraz, bo jest wiele takich stron. Wygoogluj the lost world forum i poczytaj wpisy, może jest coś nowego.

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Znalazłam temat, tutaj pisze: http://www.thelostworldfanforum.com/kim-kilbey-t824-90.html

ocenił(a) serial na 7
katiamaeve

Ja znalazłem http://www.petitiononline.com/LoveTLW/petition.html tylko nie wiem kiedy powstała ta petycja ale jestem pewien że to jedna z wielu.

ocenił(a) serial na 8
krzysiek_34_21

To ta sama którą wcześniej widziałam. Pod tą się podpisałeś?

ocenił(a) serial na 7
katiamaeve

To jedna z kilku stron nie pamiętam już gdzie petycje podpisywałem:) ale wiem że jest ich sporo. Większość to linki ze stron fanklubów i tak trzeba szukać.

ocenił(a) serial na 8
krzysiek_34_21

Weszłam na kilka forów i na każdym są linki do tej samej petycji. Jest jedna i do niej wszystkie odnośniki prowadzą.