Dobrze sie rozpoczął. Drugi dlugo sie rozkrecal wg mnie a tu od samego początku dobry poziom. Zobaczymy jak dalej. Szkoda tylko ze to juz ostatnie epizody :(
3 sezon jak dla mnie był najbardziej dziwny. Śmierć Malone'a a później jego zmartwychwstanie, zaginięcie Veronicy i jej powrót i odejście Malone'a i ty podróże w czacie.
Hehe no ty to juz caly sezon ogolem podsumowujesz bo ja to raczej z tego co widze na biezaco w tv . Ogladam na pulsie i to takie moje wrazenie po 5 odcinkach dopiero. To z Malonem to rzeczywiscie troche dziwne, ale przyjemnie sie to ogladało mimo wszystko. Ale te odcinki jak Margerite była z tymi Francuzami co ja chcieli zabic i uczynic niesmiertelna i ten odcinek co Roxton był scigany za zabicie dinozaura uwazam za naprawde dobre. Napisalam wyzej zobaczymy co dalej bo sama nie wiem, nie ogladam w necie ale widze ze cos z Veronica po twoim wpisie. Tak czy siak narazie mi sie podoba, choc uwazam ze najlepszy byl sezon 1 :)
Mnie się najbardziej podobał drugi, bo to wtedy tak na serio zaczęło iskrzyć między Roxtonem i Marguerite. Trzeci jest świetny dopóki byli wszyscy razem lub chociaż w czwórkę, ale jak zostali tylko troje i ściągnęli z przyszłości Finn, która zaczęła jakby grać pierwsze skrzypce, nie byłam zadowolona. Zawsze gdy ją widziałam, chciałam na jej miejscu widzieć Neda.
Nieobecność Nida i Weroniki w poszczególnych odcinkach była spowodowana problemami finansowymi. Ograniczając występy tych dwojga aktorów, chcieli przyoszczędzić. A Finn miała chyba podnieść oglądalność, taka trochę Lara Coft. Ale przesadzili z tymi elementami sci-fi, klimat serialu bardzo się zmienił i zrobiło się dziwnie.
trochę z Finn im nie wyszło, ciekawe jak by wyglądała kontynuacja odcinków i innymi postaciami
No to na Nedzie i Veronice chcieli zaoszczedzic a na te Finn pieniadze mieli? Mogli zamiast tej Finn zostawic Neda lub Veronice i tylko jeden z głownych bohaterow by sie co jakis czas pojawial a nie oboje. Ona tam wogole byla niepotrzebna, na doslownie 8 ostatnich odcinkow chyba sie pojawila to co ona mogla zmienic.
No ale sami mowiliscie ze ona tez kiedys zniknie Veronica i wroci ale jakis czas jej nie bedzie. Ja nie obejrzalam jeszcze calego ostatniego sezonu to nie wiem dokladnie . Neda napewno brakuje, on taki ciapciuś lekki ale idealnie sie wpasowal w grupe. Kazdy z bohaterow jest inny ale razem tworza fajna ekipe:)
Niby znika ale na imdb jest że wystąpiła we wszystkich odcinkach. Nie wiem jak to możliwe bo Ned nie pojawiał się chyba w dwóch odcinkach bo był duchem a jest wymienione że wystąpił. A co do jego zachowania to po powrocie do "świata żywych" stał się pewien siebie i nie uciekał od walki. Szkoda że go później całkiem usunęli z serialu.
No ale to on w tym 10 odcinku zniknie , i juz sie do konca nie pojawi? Jak gdyby nigdy nic pogodza sie z tym ze se postanowil sam odejsc przeciez nie umarł. Gdyby umarl to zrozumialabym , a on sam odejdzie i co nawet nie beda o nim wspominac? Glupio to wymyslili juz z dwojga zlego lepiej zeby umarł, no chyba ze to mialo tak byc ze szuka wlasnej drogi czy cos a wrocilby w 4 sezonie jakby powstal, nie wiem juz sama.
to już gdybanie w 4 sezonie miało się okazać że Finn to jego pra pra pra wnuczka. ale nie powstał czyli nie wiadomo jak to do końca miało być.
Będą o nim wspominać prawie w każdym kolejnym odcinku. Veronica, gdy wróci i dowie się że go nie ma, będzie bardzo nieszczęśliwa. Spędzi dużo czasu czytając jego dzienniki i usychając z tęsknoty. Wtedy zrozumie, jak bardzo jej na nim zależy.
W odcinku "Hollow Victory" Veronica zaginie, odlatując balonem, na którym walczyła za złym gościem. Odnajdzie drogę do domu w "The End Game". W "The Secret" pójdzie załatwić jakieś sprawy. Wróci w "Tapestry" i zostanie do końca sezonu.
Łooooooo dzięki teraz juz wszystko wiem :))) No to dobrze ze chociaz Veronica nie zniknie na dlugo i z malymi przerwami ale bedzie do konca. Ale Neda szkoda, brakowac go bedzie napewno w ekipie:((Ale mysle ze jakby powstaly kolejne sezony to by wrocil bo by widzieli ze jego brak sie nie sprawdza:)) A tamta Finn najlepiej jakby wrocila tam skąd przyszla :))
Miał wrócić w kolejnym sezonie, a Finn - oddać życie pokonując szaleńca, który za jej czasów zniszczył świat. W ten sposób miała zmienić historię tak, żeby wywołana przez niego wojna nigdy nie miała miejsca. Tak pisało w streszczeniach.
No to se chociaz mozna dopowiedziec ze w koncu by zniknela i w nastepnym sezonie by bylo jakby po staremu :)) No i Margerite i Roxton juz tak na serio by byli razem mam nadzieje :-)))
Na końcu Ned z Veronicą i Roxton z Marguerite mieli być razem, chyba nawet jedni i drudzy wzięliby ślub.
Na stronach fanów z USA znalazłem informacje za scenariusz do 4 sezonu częściowo jest napisany tylko potrzebne jest 60,000,000 USD do nakręcenia, tylko nie wiem czy mowa jest o odcinku czy całości. Nie wiem czego część stron fanklubów serialu jest blokowana dla mnie więc wiele się nie dowidziałem.
Też trafiłam na takie info, zostało to napisane niedługo po zakończeniu 3 sezonu. Teraz to raczej niemożliwe, bo minęło 11 lat. Musieliby napisać inny scenariusz, zaczynający się od słów: 11 lat później...
Myślę że jest to do zrobienia. Znalazłem petycje o przywrócenie serii ale jest nie całe 6 tysięcy podpisów trochę mało, oczywiście ja też się podpisałem.
Też się dziś podpisałam. Petycja jest od bardzo dawna, od kiedy wiadomo było że nie bedzie kontynuacji. Ciężko coś zdziałać gdy się o kasę rozchodzi.
Ja znalazłem z kwietnia 2012 i było coś tam mowa o kontynuacji serii lub o powstaniu pełnometrażowego filmu który by zakończył losy bohaterów.
O ja nic nie wiedzialam o petycji. Jak tylko wroce do domu to poszukam jej w necie i tez podpisze:-) moze szansa znikoma na wznowienie serialu ale moze chociaz jakis film z odpowiedziami jak mowisz moglby powstac:-)
Na YT jest filmik o 4 sezonie musisz po linkach patrzeć ja nie pamiętam który to był dokładnie.
Za bardzo poniosła ich fantazja, uznali że ta aktorka, popularna i znana z innych seriali, podkręci oglądalność zgrabnym tyłeczkiem i akrobatycznymi popisami.
Drugi tez mi sie podobal sezon ale tak jakos sie dlugo rozkrecal, dopiero pozniej zauwazylam wlasnie to iskrzenie mierzy Roxtonem i Margerite i juz do konca byl super. :))
Oglądałam 3 sezon tylko ze względu na nich. Widać było że naprawdę mają się ku sobie, troszczą się o siebie nawzajem i wreszcie wyznali sobie miłość, mimo oporów Marguerite, przekonanej że nie zasługuje na niego.
No wlasnie jak patrze na ten 3 sezon od poczatku to od razu sie rzuca ze miedzy Roxtonem i Margerite jest juz głeboka wiez, silniejsza niz w poprzednich sezonach. Milo sie na nich patrzy jak oboje sie o siebie martwia :))) Jak mowilam lubie wszystkich no ale te pare szczegolnie :))
Jako ciekawostkę dodam, że grający ich aktorzy, zanim zaczęli grać, pracowali w modelingu. Nic dziwnego że taka piękna z nich para.
No Roxton to ciacho od razu widac ze nadawalby sie na modela. :)) A Margerite to wiadomo te jej cudne włosy i wogole cala jest piękna :)) Ja nie jestem w temacie, ale oni juz wczesniej wystepowali ze soba i to nie w jednym serialu i znaja sia chyba, wiec ciekawe moze teraz tez sie przyjaznia i utrzymuja kontakty :)) Ciezko teraz cokolwiek o nich znalesc, jeszcze ten moj koślawy angielski :-)))
Wystąpili jeszcze w serialu "Tales of the South Seas" - "Opowieści z mórz południowych". Był na TVP1 bodajże w 2001 roku, ale tylko raz niestety. Jako David Grief i Isabelle Reed nie byli parą, ale się całowali ze dwa razy. Na Y T ktoś to dodał w kawałkach, ale w kiepskiej jakości, nagrane z tv z napisami w dziwnym języku. Był jeszcze film z nimi, "One way ticket", ale chyba tylko w Australii znany, bo go nigdzie nie ma. Prywatnie ona ma 2 synów z kaskaderem Seanem Rigby, a on w 2010, po długoletnim związku, rozwiódł się z modelką Kim Kilbey.
Kurde ty jestes lepsza niz encyklopedia :-)) Dzięki bardzo za wszystkie info bo bylam ciekawa tego, a ja to tak za bardzo szukac nie umiem. Super informacje, jenyy jakby to bylo z 5 lat to kontynuacja by byla mozliwa ale niestety juz zbyt dluga przerwa jest. A z innymi aktorami to juz nie bedzie to samo :(( Choc w sumie dziewczyny sie tak bardzo nie postarzaly widzialam ich fotki w necie. Roxton troche posiwial i on sie zmienil dosc znacznie ale te jego anielski wzrok i rysy pozostaly :)))) Nie wiem co z Nedem i Challengerem ale fajnie by ich bylo zobaczyc jeszcze razem, choc wiem ze to niemozliwe :))) No nic szkoda ze nie wydano na dvd serialu nie chce mi sie sciagac z neta a fajnie by bylo miec na dvd :-)))
Wydano w 2004-01-27 6 płyt DVD sezon 1 cena ok 110 zł
2004-04-20 6 płyt DVD sezon 2 cena ok 110 zł
2004-11-26 6 płyt sezon 3 cena ok 130 zł
tylko w oryginalnym lektorem, co do polskich napisów lub lektora się nie orientuje.
O to nie wiedzialam, ale ceny dosc wysokie jak za 1 sezon, chyba taniej bedzie jednak cierpliwie z neta :))
Znalazłam na imdb listy wszystkich produkcji w jakich wystąpili, na YT są fragmenty, można też obejrzeć online odcinki innych seriali, w których gościnnie wystąpili.
Tez widzialam ale wlasnie ciezko je znalesc albo jakosc taka ze szok:) Fajnie ze znaja sie od tylu lat. A teraz cisza, ciezko nawet znalesc jak teraz wygladaja, znalazlam co prawda kilka zdjec ale szalu to nie ma z iloscia informacji:(
Jak wpiszesz na YT Rachel Blakely, znajdziesz kilka filmików z jej występami mniej więcej w tym samym czasie co Zaginiony Świat.
Ciężko jest znaleźć filmy i seriale z nią w obsadzie. Znalazłem na pewnych torrentach większość ale z powodu konfliktu z tą stroną jestem zablokowany przez jakiś czas i nie mogę nic ściągnąć.
Parę razy na tv4 był film Counterstrike ( Atak na "Królową), gdzie zagrała w 2003 roku. Niestety nie widziałam go w całości, a online nigdzie nie ma.
Na YT jest "Max Knight: Ultra Spy" w 10 częściach zabranych w playlistę. A seriale z jej udziałem są praktycznie niedostępne.
A pisalas wczesniej ze will snow sie rozwiodl z zona,. A skad wiesz, bo ja ostatnio patrzylam i nigdzie nie moge znalesc takiego info. Nawet tu na filmwebie jest napisane ze nadal jest jego zona ta Kim:-) na wiki chyba tez o tym nie pisze.
Weszłam przypadkiem na forum dla fanów, ktoś napisał że rozwiódł się w 2010 roku. Nie wiem jak je znaleźć teraz, bo jest wiele takich stron. Wygoogluj the lost world forum i poczytaj wpisy, może jest coś nowego.
Znalazłam temat, tutaj pisze: http://www.thelostworldfanforum.com/kim-kilbey-t824-90.html
Ja znalazłem http://www.petitiononline.com/LoveTLW/petition.html tylko nie wiem kiedy powstała ta petycja ale jestem pewien że to jedna z wielu.
To jedna z kilku stron nie pamiętam już gdzie petycje podpisywałem:) ale wiem że jest ich sporo. Większość to linki ze stron fanklubów i tak trzeba szukać.