PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103912}

Zaginiony świat

The Lost World
1999 - 2002
6,8 4,1 tys. ocen
6,8 10 1 4143
7,0 2 krytyków
Zaginiony świat
powrót do forum serialu Zaginiony świat

Jak się kończy???

ocenił(a) serial na 6

Cześć kiedyś oglądałem ten serial i mi się bardzo podobał ale przeoczyłem ostatnie odcinki.Może mi ktoś w kilku zdaniach opisać jak zakończył się ten serial???

karolxx

nie powiemy bo ucieli 3 sezon i nagle koniec brak 4tego nie wiadomo czy wszyscy pogineli czy Weronika ich uratowała czy poprostu koniec świata ~~

lukasz555

znaczy nie ucieli tylko niema ciągu dalszego czyli 4 sezonu

karolxx

3 seria głupio sie skończyła, każdy trafił do innego świata, w którym miał zginać. Czytałam, że miała byc 4 seria i oczywiście wszyscy wróciliby na swoje miejsce czyli na płaskowyż, są nawet dostępne krótkie streszczenia odcinków z tej serii. Szkoda, że jej nie nakręcili, albo chociaz ten ostatni odcinek mógł się skończyc trochę inaczej.

ocenił(a) serial na 8
Seiya

A gdzie są te streszczenia?

sylwia92R

http://www.thelostworldfanforum.com/index.php

to jest stronka o serialu, ale nie mogę znaleźć tam tych streszczeń
mam to w pdf, podaj maila to ci wyslę :)

ocenił(a) serial na 8
Seiya

sylwia92.92@tlen.pl
Będę bardzo wdzięczna.

użytkownik usunięty
Seiya

Trochę czasu mineło,ale może przeczytasz tego posta. Jeśli masz jeszcze te streszczenia to również byłabym za nie bardzo wdzieczna:)
izka96@o 2. pl

niestety już tego nie mam, bo straciłam dysk z kompa, a nie mogłam znaleźć tego w necie
może napisz do koleżanki sylwii - na maila powyżej, wysłałam jej, nie mogła otworzyc tego pliku ale może jeszcze ma to w mailu i ci prześle

użytkownik usunięty
Seiya

Już napisałam i mam :)

to super! i co myślisz o tej czwartej serii?
szkoda, że jej nie nakręcili

użytkownik usunięty
Seiya

Wiesz co,nie znam angileskiego perfect,i tylko to przejrzałam ;) Jak bede miała wolną chwilę,to może sb to przetłumaczę :D A możesz tak w kilku zdaniach napisać mniej wiecej co ie wydarzyło ?

juz dawno to czytałam, a teraz nie mam już tego pliku
mozesz mi go przesłac na mail marcia1139@vp.pl ? byłabym wdzięczna

pamietam jednak jeden z odcinków, w którym Margaricie sniło się że jest w Anglii, że jest żona Roxtona itp. juz od kilka lat ale ona nie pamiętała co w ciągu tych ostatnich kilku lat się wydarzyło

a w poczatkowych odcinkach kazdy z bohaterów trafił gdzieś indziej i jakoś się stamtąd wydostawał i wracał na płaskowyż
nie bardzo pamiętam ale tak jakby każdy odcinek miał być poświęcony komus innemu

użytkownik usunięty
Seiya

Ok,zaraz wyśle :)

ocenił(a) serial na 6

Witam. Niedawno przypomniałem sobie ten serial i przeglądając dyskusje o nim trafiłem tutaj. Chętnie bym sobie doczytał te strzeszczenia odcinków nie nakręconego 4 sezonu jeśli jeszcze je ktoś posiada. Jak by się znalazły to byłbym wdzieczny jakby je wysłać na p.jusin@gmail.com.

Jusin88

juz wysyłam :)

ocenił(a) serial na 7
Jusin88

Ja również byłabym zainteresowana streszczeniem dalszych odcinków. Mógłby mi ktoś wysłać na whitedaisy7@tlen.pl? Będę wdzięczna

whitedaisy17

już wysłałam czy nie? bo nie pamiętam

ocenił(a) serial na 10
Seiya

a był tam Malon ?

sylwiaoles8

raczej nie

ocenił(a) serial na 8
Seiya

A tak w ogóle, to dlaczego nie powstała czwarta seria? Te streszczenia, o których piszecie, to, są jakieś oficjalne?

Grand90

z tego co wiem to napisano scenariusze oficjalnie, gdyż planowano czwartą serię. Nie nakręcono jej chyba z braku funduszy (norma:/)

odsyłam do strony z serialem, którą podałam powyżej, może tam znajdziesz więcej szczegółów w dziale dotyczącym 4 sezonu

Seiya

właśnie skończyłam oglądać. cóż, burza a potem napięcie już tylko rośnie. szkoda, że nie ma dalszego ciągu i wyjaśnienia wszystkich tajemnic (przede wszystkim wątku Margeritte i Roxtona, powinni być parą, koniecznie!). mogliby choć aż film nakręcić, w którym zakończyli by tą historię. jeśli można to poproszę o te skrypty odcinków 4 sezonu - mój adres to sylwia.ewelina@gmail.com z góry dzięki :)!

ocenił(a) serial na 10
Seiya

Bardzo proszę o ten scenariusz. Będę wdzięczna.
paulinaarcheo@interia.pl

ocenił(a) serial na 9
Seiya

Masz może te streszczenia jeszcze?

Richard_Fry

Hej! nie mam już, zostały w starym laptopie...

może ktoś, komu przesłałam by Ci przekazał na maila?

ocenił(a) serial na 7
karolxx

Szkoda, że zdjęli, to był fajny serial.

użytkownik usunięty
sosniak

Jak oglądam AXN to od czasu do czasu go emitują. Szkoda to tylko dlatego że nie ma kolejnego sezonu :( Mogliby zrobic jakis spin off. Bo tak oglądam jedno i to samo od czasu do czasu. Kurcze no,szkoda że tak to skonczyli :/

ocenił(a) serial na 7

Dużo ciekawych rzeczy tak skończyło, od kreskówek (np. Motomyszy, ale tu jest nadzieja) po najlepsze polskie kryminały (Glina, ale tu... też jest nadzieja!). Tylko że w przypadku Zaginionego Świata aktorzy są już 10 lat starszy i nawet nie mam pewności, czy wszyscy żyją. A trzeba przyznać, że historia trzymała klimat, bohaterowie mieli swoje tajemnice i wszystko się jakoś tak... po prostu przyjemnie oglądało.

Iii, tak, można mieć dość powtórek. ;)

użytkownik usunięty
sosniak

Oj na zaginiony świat to już nie liczę,bo tyle czasu minęło... Chyba ze spin off czy coś takiego. Heh każdy odcinek już widziałąm tyle razy,że znam na pamięć xD

ocenił(a) serial na 7

Spodziewałbym się raczej kolejnego restartu. Zaginiony Świat adaptowano już tyle razy, że kolejna wersja mnie nie zdziwi.
Tak, powtórkami można się już troszeczkę przejeść.

Czyżby to był jeden z Twoich ulubionych seriali? ; )

użytkownik usunięty
sosniak

Tak,to jeden z moich ulubionych. :) A jak z tym u Ciebie ? :d
Bardzo lubię TLW bo lubię też dinozaury i te sprawy a mało jest fajnych filmów i seriali z tym wątkiem. Po za tym lubię jeszcze bardzo Siły Pierwotne(ale tez juz koniec).A w Zaginionym świecie oprócz tego bardzo podobały mi się przygody podróżników,obsada dobrana idealnie xd A Marguerite i Roxtona po prostu uwielbiam :D Wszytsko fajnie,historia Veroniki też wciągająca ale ten koniec... No ale te 3 sezony i tak są świetne ;)

ocenił(a) serial na 7

Mam duży sentyment. Teraz jest mało fajnych przygodowych seriali, albo to ja poszedłem w innym kierunku (Gra o Tron, Breaking Bad, Sons of Anarchy). Zaginiony Świat lubiłem za przygody oraz za te kameralne momenty, kiedy drużyna siedzi w tym swoim domku na drzewie i po prostu... jest. Te sceny miały jakiś taki sympatyczny, przytulny i domowy klimat. Też lubiłem tych samych bohaterów, co Ty. Veronica była świetna. Ale i dwa dziadki (Challenger i ten drugi) dawały radę. Poza tym koniec zawsze można sobie wyobrazić ; )

użytkownik usunięty
sosniak

No niby tak,ale jednak żałuję że go nie było :)
Ja własnie chyba zabiorę się za Gre o Tron bo wszytskie seriale się pokończyły co oglądałam xD A lubię też i takie klimaty,chyba że znasz jakiś serial podobny,albo po prostu fajny ?

ocenił(a) serial na 7

Wiadomo, zawsze lepiej mieć opowieść w całości.
Seriale fantasy są zazwyczaj kiczowate, ale Gra o Tron jest naprawdę dobrą produkcją, niedługo wchodzi trzeci sezon, więc będzie co oglądać.
Z innych seriali to to, co podałem w nawiasie - Sons of Anarchy, o gangu motocyklowym, i Breaking Bad o nauczycielu chemii, który zaczyna wyrabiać metaamfetaminę. ;)

użytkownik usunięty
sosniak

Heh więc chyba zabiorę się za Gre o Tron a pożniej zobaczymy :)

próbowałam oglądać Grę o Tron ale nie spodobał mi się ten serial
jakoś nie mogłam złapać wątku xD dużo tam postaci i w ogóle

co prawda zaczęłam od 3 serii ale myślę, że z pierwszą byłoby tak samo
nie lubię tego typu fantasy, a to jest w stylu Władca Pierścieni

Seiya

I mnie. I mnie proszę o wysłanie, jakby ktoś był tak życzliwy... cumartesi@gazeta.pl

Ale ze spin offem macie rację. Mogliby coś takiego nakręcić. Pamiętam jak jako podlotek namiętnie oglądałam Żar Tropików (teraz, jak jestem na Florydzie, to modlę się o śnieg, ale w serialu urzekł mnie ten stan). Liczyłam na romans głównych bohaterów... kontynuacje się pojawiła w formie filmu, ale chyba tylko bardzo nieliczni go widzieli.
No i potem jako nastolatka oglądałam Asy z klasy. Nie było to jakoś ekscytujące, ale bardzo mnie ciekawiło czy główna bohaterka zginie czy nie. Czekałam rok, bo myślałam, że w końcu puszczą trzeci sezon w telewizji. A nawet go nie nakręcili...

cumartesi

wysłane :)

Seiya

Serdecznie dziękuje.

ocenił(a) serial na 7
cumartesi

Wszystkim fanom tego serialu polecam książkę, Sir Artura Conan Doyle'a "Świat zaginiony", na której bazuje serial. Według mnie książka jest lepsza, nie przekombinowana jak serial (za dużo dodatkowych bohaterów i te dodatkowe wątki), ale to oczywiście moje zdanie :) choć sam serial też jest dobry :)

Zero_Osw

W książce chyba nie ma Marguarite, ani nikogo zbliżonego do niej, prawda? Bo tam chyba była tylko ich czwórka (dwóch profesorów, Malone i Roxton). Szkoda...

ocenił(a) serial na 7
cumartesi

Tak, dokładnie, plus można doliczyć jeszcze ich "wiernego Murzyna". No wiesz, w serialu tego typu musiały być dodane jakieś role kobiece co stwarzało wiele dodatkowych wątków, a w książce jedynymi kobietami były żona profesora Challengera, która nie odgrywa jakiejś ważnej roli no i Gladys główny powód, dla którego Malone brał udział w tych wydarzeniach. Jednak mimo, że brakuje płci piękniejszej w samej wyprawie to książkę czyta się bardzo przyjemnie :)

Seiya

czy mozesz wyslac I mi ?.. justafranticgirl@gmail. com

wlasnie skonczylam ogladac te 3 serie I szkoda ze tak sie to skonczylo ciekawa jestem co mogloby byc w 4 sezonie

justafranticgirl

Seiya

dzieki ;)

ocenił(a) serial na 10
Seiya

Czy możesz mi też wysłać?

karola.jdvp@gmail.com

ocenił(a) serial na 10
Seiya

Mogłabyś wysłać też mi?
maga185@wp.pl

Uruchan

ocenił(a) serial na 10
Seiya

Dzięki;)

Uruchan

i mi też? dzięki :) wojciakam@gmail. com . Jak będziesz wysyłać to usuń spację w moim mailu :)