PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180320
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Ajajajajaj...

ocenił(a) serial na 7

Taki świetny serial, a najczęstsze komentarze to: "Który z bohaterów jest najprzystojniejszy?" czy "Będą razem". Rozumiem, że panowie są ładni, a a la miłostki między nimi również itrygują panie, ale nie zapominajmy, że ten film jest dramatem przygodowym (+ nieco thrillera), a nie jakąś telenowelą, w której wszyscy są czyści i piękni (chociaż nawet w serialach typu love, takie komentarze również wydają mi się idiotyzmem - to tylko moje zdanie i przepraszam jeżeli kogoś w ten sposób 'uraziłem'). Takie 'opinie' niestety niszczą reputację temu dobremu serialowi.

ocenił(a) serial na 7
Vikejs

P.S. Żeby nie było, to chodzi mi 'tylko i wyłącznie' o tematy typu love, bo np. "Wasza ulubiona postac?" czy "Która scena podobała wam się najbardziej?" są, że tak powiem, na miejscu (niestety zauważałem, że do tematu "Wasza..." również opinie są typu "... bo on słodki"). Dlaczego na miejscu? Bo bohaterów jest wielu i każdemu może się podobać inna i to wręcz polepsza serialowi reputację (czytającego, który być może "Zagubionych" nie oglądał zapewne zaciekawią informacje o bohaterach) i w filmie są naprawdę intrygujące, czasem nawet przepiękne sceny (mój faworyt, to ukazanie Johna Locke'a jako sparaliżowanego - szok - oraz przebudzenie Locke'a po wypadku - piękna scena, gdy uświadamia sobie, że ma czucie w nogach).

ocenił(a) serial na 10
Vikejs

nie wiem co ci przeszkadza, ze ktos jest czyjas ulubiona postacia bo jest słodki :) owszem tych tematow jest tu sporo, moze nawet za duzo, ale forum jest wlasnie od tego... bo Twoim zdaniem to o czym bysmy mieli tu gadac? :P

ocenił(a) serial na 10
Vikejs

zgadzam się z Vikejs. Lost jest tak mądrym serialem że dyskutowanie o tym kto jest przystojniejszy i kto z kim powinien być jest trochę irytujące...

ocenił(a) serial na 10
Vikejs

Widzę, że kolejny (obok m. in. mnie) czciciel odcinka "Walkabout", czyli tego z Johnem Locke właśnie :) Zauważ, że o tym można np. pogadać w temacie "ulubiona scena". Jednym z sukcesów serialu jest to, że posiada on wyraziste postacie które koFFanym QuMpElKoM =** też przypadną do gustu, a wiele różnych postaci może przypominać reality show. IMO każdy znajdzie coś dla siebie, a dużo łatwiej wymienić ulubioną postać niż wnikać w bardziej skomplikowane i często mocno indywidualne sprawy jak stopień komplikacji fabuły, zabawa schematami, oszukiwanie widza itd. itp.

ocenił(a) serial na 10
Vikejs

jest w tym dużo racji... ale jednak co tu dużo mówić "on jest taki słodki" itp. są niczym nowym przy serialuach obąjętnie jakich i nikt tego nie zmieni... jedni lubią serial z powodu akcji inni głownie dlatego, że podoba im się Sawyer, Jack, czy Kate lub kto inny a inni i z tego i z tego powodu.. ;) ... a co do niszczenia reputacji, czy ja wiem? ... tak jak powiedział mój poprzednik dla każdego coś fajnego ;] a Locke... dla mnie jest on jeszcze zbyt nieodkryty...chwilami aż mnie przeraża ;) ale fakt, watek z jego nogami też było niesamowity ;)

ocenił(a) serial na 10
Nemezis87

fakty tez mnie to wkurza ale serial jest poprostu zabójczy

POzdrawiam (wszystkich )

ocenił(a) serial na 7
NaShI

Wiadomo, że forum jest od 'wszystkiego', ale LOST to niestety kolejny serial 'zaniedbany' (czyt. np. "koffany jack!") przez większość. Może przegiąłęm - przez pewną część FilmWebowiczów.

Pozdrawiam.

P.S. Oczywiście, łatwiej podyskutować np. o ulubionej postaci i z tym się zgadzam (patrz ) moja druga wypowiedź), bo "ulubiona postać" nie jest "koffanym jackiem", choć w pewnym stopniu pewnie też.

ocenił(a) serial na 8
Vikejs

Do-kla-dnie!!! Nareszcie ktos gada z sensem. Dlatego wczoraj sobie nie zalowalem. Pozdrawiam.