PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180714
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Jak myślicie, czemu Locke zginął i czemu Ben chce żeby wrócił na wyspę? On tam odżyję, czy co? Jeszcze mnie zastanawia to przeniesienie wyspy. Gdy wybuchł bunkier, też zobaczyli jaaaaasne światło, prawie takie samo jak podczas przenoszenia. Czyli 2 raz była wyspa przenoszona? ^^

użytkownik usunięty
el_Polaco

Zapewne Ben uważa, że wszyscy Ci którzy rozbili się na wyspie tym samolotem są "wybrańcami" i powinni tam już na zawsze pozostać.
To czy John ożyje jest możliwe, ale szanse na to są 50:50. Tak naprawdę trudno cokolwiek przewidzieć w tym serialu... Jak dla mnie zmartwychwstawanie tego bohatera byłoby już zbyt fantastyczne. Nie chciałabym żeby Losty zamieniły się w "Modę na sukces" gdzie co drugi bohater ożywa... Po za tym perspektywa bohatera-zombie nie jest zbyt zachęcająca.
Wyspa mogła być przenoszona kilkakrotnie. Przecież nie wiemy co działo się zanim Des i rozbitkowie pojawili się na wyspie. Żaden Inny jednoznacznie nie stwierdził też, że wyspa była kiedykolwiek wcześniej przenoszona lub nie była.
Jednakże moim zdaniem przeniesienie wyspy w 4 sezonie było jedynym jakie jakie kiedykolwiek miało miejsce. To jasne światło o którym mówisz było inne. W sumie to nie ma co spekulować, bo to wszystko zależy od scenarzystów. W każdej chwili może się okazać, że wyspa w ogóle nie znajduje się na Ziemi...

użytkownik usunięty
el_Polaco

Locke mógł zginąć dlatego, że zabił go ktoś z ludzi Widmore'a, domyślam się, że "ożyje" tak samo jak martwy Christian Shephard po przybyciu na wyspę, kto wie może nawet sam się przyczynił do własnej śmierci wiedząc, że, będzie "żył" ponownie na wyspie a jego śmierć przyczyni się do zachęcenia "wszystkich" do powrotu.

Gdy wybuchł bunkier wyspa się nie przeniosła - potwierdzono to na Comic-conie w tym roku.
Pewnie wcześniej też przenosili wyspę sądząc po tym, że to koło wyglądało dość staro. No i według pewnej teorii statek znalazł się pośrodku dżungli dlatego, że wyspa się przeniosła tuż pod statek - Black Rock.

ocenił(a) serial na 8

Najciekawsze jest nie to jak Locke zginął (mnie nawet nie obchodzi jak zginął, czekałem na to już od dawna :)) , ale to, jak wydostał się z wyspy :D

użytkownik usunięty
Eco

Do końca nie jest pewne czy Locke wysadził łódź podwodną, także być może wydostał się z wyspy używając łodzi.

ocenił(a) serial na 7
el_Polaco

Jestem po 4 sezonie, trochę motają już, to przenoszenie wyspy, różnice czasu, ciekawe o co chodzi z Lockiem, skąd się wziął ojciec Jacka, co robiła z nim Claire, pytań sporo... :D ogólnie co wymyślą jeszcze w 5 i 6 sezonie :))
Zabieram sięza 5 sezon :D