Witam. Na wstępie chciałbym powiedzieć iż piszę tutaj, ponieważ tu zagląda więcej osób, mam pytanie i chciałbym uzyskać odpowiedź, a jak napiszę na stronie gry to raczej szybko jej nie uzyskam. A zapewne wiele fanów grało, więc ktoś będzie w stanie mi pomóc... A więc do rzeczy.
Otóż oglądałem oczywiście serial, każdy odcinek, mini odcinek, epilog i nigdy nie miałem problemu ze zrozumieniem czegokolwiek, natomiast zakończenia tej gry po prostu nie ogarniam... Dlatego też chciałbym aby ktoś rozjaśnił mi sytuację. Więc napiszę jak ja to zrozumiałem.
[UWAGA SPOILER dotyczący gry]
Wszystko co działo się przez całą grę, wszystko co robiliśmy Elliotem było swego rodzaju snem (?) spowodowanym uderzeniem się w głowę podczas katastrofy. Bohaterowi przyśniło się, że rozbił się na wyspie, że porwali go Inni, a jego była dziewczyna zginęła przed katastrofą z jego winy. I tutaj nagle, kiedy nasz bohater odnajduję drogę do domu i odpływa z wyspy, widzi katastrofę swojego samolotu (we śnie oczywiście, jeśli można to nazwać snem) i nagle... budzi się na plaży, a nie jak wcześniej, w dżungli. Okazuje się, że nic co wcześniej nie działo się naprawdę, a i nawet Lisa leciała z nim tym samolotem i przeżyła katastrofę...
I teraz niech ktoś mi powie czy dobrze to sobie tłumaczę? Czy dobrze zrozumiałem? A może w ogóle nie mam racji? Jeśli nie mam, to niech mi ktoś wszystko wytłumaczy, proszę. Natomiast jeśli mam rację, to wg mnie zakończenie głupie pomimo tak świetnej gry.
Aha i żeby nie było, że taki fan jak ja dopiero teraz sięgnął po tą grę, nie nie. Grałem w nią już kiedyś, w zasadzie od razu po premierze, jednak wtedy miałem angielska wersję, mało znałem język i myślałem, że dlatego nie ogarniam. Jednak teraz grałem po polsku i mimo wszystko mam problemy ^^