spoiler po odcinkach 2x16,2x17..................... .............................. .............................. .............................. .
zasatnawiam się czy rzekomy Henry Gale jest jednym z nich i mam kilka wątpliwości. jest on niby przedstawiany w takim świetle, że niby jest jednym z Nich. jest podejrzliwy, zadaje za dużo pytań, ściemia, kłamie i jest podstępny, a też podłudza innych bohaterów. ale jakoś nie pasuje mi żeby był jednym z nich. Przecież Inni są przebiegli, bystri i niby inteligetni (tak są przedstawiani w poprzednich odcinkach). I gdyby tak było to nie wiem czy podstawiony Henry Gale mówił by gdzie jest balon, przecież wiedziałby, że któryś z bohaterów będzie napewno baaaaardzo podejrzyliwy, i co za tym idzie, odkopie grób i dowie się że leży tam właśnie henry a nie żona tego gościa (jak by myślał jak Inni to by raczej nie powiedział im gdzie jest grób) - wogóle to jakoś się nie trzyma kupy. Więc wykluczam jak narazie (choć nie jestem pewien w 100% procentach) że podstawiony Henry Gale jest tym Innym, ale też nie jest ocalałym podróżnikiem dookoła świata. Więc kim jest ??? JAK MYŚLICIE??
hmm widzialem to zdjecie.
ale nie mam pewnosci. czy to na serio on tzn. moze gral tylko ta role lekarza a pozniej wzieli go do roli henryego. albo z premedytacja to zrobili. gdyby byl lekarzem, to bylby Innym? (ci lekarze urzedowali w tych podzmiach, pozniej kate znalazla tam torbe do charakteryzacji i byla tam ta broda - wiec ci lekrze mogli uzywac ich, wiec takze brodacz moglbyc lekarzem, lub tam przebywac hmmm...
brodacz może być lekażem ale on jest ich jakimś przełożonym, chociaż nie głównym przełożonym. a ten henry gale to może być koleś co był na tej legitymacji (ten czarny) i mógł faktycznie sie rozbic balonem razem z zona. on zginoł a jego żone złapali inni, mogli ją wykożystać do swoich pseudonaukowych eksperymentów a jej historie wykożystać jako alibi alibi dla zeppa. ci inni przecierz na wyspie prowadzą badania nad zachowaniami ludzkimi a zepp według nie jest dobrym psychologiem bardzo inteligentny (nieźle nimi kieruje). pozatym zapamiętał wszystkie liczby po 1 powtórzeniu a po chwili spadł z drabiny i jeszcze stracił przytomność na chwile. na tym co spadło na nogi locka były zaznaczone te bunkry i tam te liczby były w kilku miejscach, wiec może wszyscy z darmy je znają i zepp tez je znał wcześniej bo należy do innych. takie jest moje zdanie