PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180714
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

ja przestałam oglądać jak zaczęły się te idiotyczne pogrywki z tymi z obozu po drugiej stronie wyspy. nie wiadomo było w końcu kim oni są. czy to lekarze? prowadzą jakiś chory eksperyment? a może to jacyś tubylcy, którzy chcą zastraszyć rozbitków? wszystko zaczęło się jakoś komplikować po zastrzeleniu Anny Lucii przez Michaela. w końcu już w ogóle nie wiadomo było o co chodzi... a tak ten serial lubiłam : (

ocenił(a) serial na 10
Sztuczny_rarytas

świetna jesteś, ludzie wy jesteście patologiczni? wielce teraz po finale co chwile ktoś pisze "kiedy przestaliscie oglądać" itp ... napisz jeszcze kiedy pierwszy raz zrzygałaś się bo któryś z odcinków był słaby. żegnam i nie pozdrawiam

Sztuczny_rarytas

no ja przestałem po 18 odcinku 6 sezonu, a w sumie to jednak nie bo obejrzałem potem cały serial jeszcze raz;p

użytkownik usunięty
Sztuczny_rarytas

Nie jesteś śmieszna.

ocenił(a) serial na 7
Sztuczny_rarytas

Tak, zgadzam się z Tobą.
Na pierwszy sezon to na każdy odcinek czekałam, że łoooł! Czekało się na czwartek :d Z drugim podobnie, w 3. już wybiórczo, a na 4. chyba odpadłam ;)
I to nie tak, ze wyrosłam z tego czy coś, bo starsze odcinki nadal lubię. Ale te nowe to uuu, wysiadam xD

ocenił(a) serial na 7
Sztuczny_rarytas

Heh ja juz jestem pozcatku 5 sezonu i tak jakos nie ciagnie juz do tych odcinków nie wiem po co wymyslili ze cofaja sie w czasie przez co serial stracił - nie wiem czy dokoncze ten sezon pewnie nie :PP

Adamos_2

Mi osobiście wydaję się, że zyskał, ruszył z kopyta. W końcu o czym miałby być? Nadal mieli by się po buszu ganiać z innymi;p

ocenił(a) serial na 5
Private_Witt

O czym mialby być? A dlaczego miałby wogóle być? Mógłby się skończyć na 3 sezonie.

ocenił(a) serial na 6
Private_Witt

No a niby co się działo w 6 sezonie?? Może nie ganiali się z innymi, ale cały 6 sezon polegał na chodzeniu z miejsca w miejsce (po kilka razy te same miejsca), i mierzenia do siebie z karabinów (chyba z 6 razy w cały sezonie była ta sama scena, kiedy ktoś przybywał na Hydrę, a goście od Widmore wyskakiwali z krzaków z tekstami "Drop you gun!!!", "Don't move"!!!). Nie mieli już widza czym zaskoczyć więc generalnie nic się nie działo....i tak, wolałbym to pieprzone ganianie się z Innymi niż łażenie po Wyspie w tych samych miejscach w celu wypełnienia 40 minut odcinka.....

ocenił(a) serial na 6
darek_sith

Ja skończyłem oglądać po czwartym sezonie. Jak się zaczął piąty to puszczali go już po 22 więc odechciało mi się (już w czwartym zaczął mi się nudzić i wydał się głupi). Tak poza tym to tylko dwie, no trzy pierwsze serie są całkiem dobre a czwarta to już przybijanie gwoździa do trumny.

ocenił(a) serial na 6
pionas666

no dokładnie. ja nie wiem nawet do którego sezonu dotarłam chyba do początku drugiego. pierwszy sezon to był miodzio, rzeczywiście czekało się na ten odcinek, aż czasem musiałam prosić żeby mi ktoś nagrał jak nie mogłam akurat w czwartek obejrzeć... cała ta historia z porwaniem Walta, tą tajemniczą klapą pod ziemią, a nawet potem tego Desmonda i tej dziewczyny co go szukała. a później to już było jakieś pogmatwane. eksperymenty z tą ciążą Claire, co się stało z tym dzieckiem? wątek miłości Sawyera, Kate i Jack'a co to jakiś trójkącik?? i jakaś baza nagle odkryta przez Charliego, jakieś babki go zaczęły bić. co to jest Seksmisja? nie dzięki, serial po prostu klapowy się okazał potem

ocenił(a) serial na 10
Sztuczny_rarytas

Po tym co napisałeś (-aś) powyżej wcale się nie dziwię, że dalej nic nie łapałaś, jak dla Ciebie najprostsze wątki okazywały się za trudne do kojarzenia. Nawet nie chce mi się odpowiadać na Twoje pytania, bo są zbyt trywialne.
Aż spojrzałem w Twoje seriale .. i wszystko jasne :] Hannah Montana 8/10 :P
Na przyszłość polecam brać się za poważne produkcje, kiedy będziesz je w stanie je ogarnąć ;]

Sztuczny_rarytas

nie klapowy tylko nie dla dzieci;]

ocenił(a) serial na 10
Sztuczny_rarytas

rarytas piszesz: "ja nie wiem nawet do którego sezonu dotarłam chyba do początku drugiego" a charlie dostał się do stacji zwierciadło w końcówce 3sezonu więc lekka rozbieżność jest w twych słowach

ocenił(a) serial na 6
jamros11

no to napisałam przecież że nie wiem do którego dotarłam CHYBA do drugiego ;D
a co ma to tego Hannah? odwalcie się od tego serialu, nie muszę cały czas oglądać poważnych moralistycznych produkcji. ; D

Sztuczny_rarytas

to się odwal od Lost;p lol, nie musimy cały czas oglądać poważnych moralistycznych produkcji;p

ocenił(a) serial na 6
Private_Witt

co? marna riposta :D
-odwal się
-odwal się
......................

Sztuczny_rarytas

sam się odwal jeszcze raz ;p

ocenił(a) serial na 6
Private_Witt

jak już to "sama" a poza tym nie powiedziałam teraz odwal się do nikogo tylko zacytowałam fragment rozmowy

Sztuczny_rarytas

dobźie juź

darek_sith

czytać ze zrozumieniem ;) mowa była o sezonie 5. 6 to klapa -bez dwóch zdań.

darek_sith

darek_sith

Adamos_2

wlasnie dobry patent z tym cofaniem w czasie. serial nabral jeszcze wiecej kolorow.

Sztuczny_rarytas

Ja na ostatnim odcinku 6 serii :)

ocenił(a) serial na 6
PIXA_GOD

pogratulować wytrwałości ; )

ocenił(a) serial na 10
Sztuczny_rarytas

Wszystkie sezony po 3 razy, a niektóre odcinki (jak Walkabout, The Incident czy The Constant) nawet częściej... i na pewno na tym się nie skończy, w przyszłości do Lost będę wracał z rozrzewnieniem :)

ocenił(a) serial na 10
aqu32

Ja nie przestałem oglądać aż do ostatniego odcinka 6 sezonu. Jak dadzą LOST w jakiejś gazecie tak jak DR HAUSE w gazecie wyborczej dali to będę zbierał.

ocenił(a) serial na 9
Oxygene

Oxygene ,mówisz i masz ;D Od dzisiaj w gazecie wyborczej LOST.

ocenił(a) serial na 10
Joecrou

No no właśnie dziśaj kupiłem LOST w wyborczej i będe zbierał aż do 6 sezonu

ocenił(a) serial na 10
aqu32

Tylko 3? Ja jakieś 15-20 :) a ulubione odcinki po jakieś 50 razy :) nie licząc 6 serii ją obejrzałem tylko 2 razy i nie zamierzam do niej wracać.

ocenił(a) serial na 5
Dobos

To znak że czas znaleźć sobie dziewczyną albo chłopaka, w zależności od upodobań, bo chyba macie obsesję ;)

ocenił(a) serial na 10
CapricaSix

No fakt jestem obsesyjnym fanem :) A dziewczynę mam, też bardzo lubi ten serial :)

Sztuczny_rarytas

Ja skończyłam oglądać kiedy umarł Jack xD

ocenił(a) serial na 6
like_a_dream

Ja niestety, do końca oglądałem :(

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

To takie smutne ;)

ocenił(a) serial na 6
marokin

Tak zwłaszcza, że gdybym wiedział że skończy się jak film który widziałem 2 lata wcześniej, to sobie bym odpuścił.

ocenił(a) serial na 9
Robert831231

Ja przestałem oglądać ten serial gdy zgineła Juliet

użytkownik usunięty
Sztuczny_rarytas

Pierwsza i druga seria jak najbardziej na poziomie. Świetne odcinki, tajemniczość i dużo ciekawych wątków. Od 3 serii jest coraz gorzej, gorzej i GORZEJ! Nie oglądam już w ogóle.. Skończyłem na 3 serii. Ktoś się ze mną zgadza :) ?

skąd wiesz, że od 3 jest gorzej, gorzej i gorzej jak na niej skończyłeś;>, może od końca 3 było lepiej, lepiej i znowu dobrze;p

ocenił(a) serial na 5

Trzeci sezon to ostatni sezon prawdziwego Lost od czwartego do końca to jakiś koszmar ...Ale niestety oglądałam do gorzkiego końca pomimo wieeeeelu wątpliwości.
Niewiarygodne co oni zrobili z tym serialem niewiarygodne :(

CapricaSix

no widzicie.. zatem najlepiej by było gdyby ten serial miał tylko 2 sezony;p tak jak Ziemia 2 miała tylko 1, ehhh to było s-f

ocenił(a) serial na 5
Private_Witt

Oglądałem LOST do samego końca, ale prawdę powiedziawszy ostatni sezon to kompletne dno i sterta mułu; nie jest to pierwszy i nie jest to też ostatni serial tak zepsuty przez nadmierne przeciąganie. Mój faworyt X-Files: ostatnie dwa sezony ;po odejściu DUCHOVNEGO, może z pominięciem 3-4 odcinków w 8 sezonie to kompletna żenada; Prison Break - 1 sezon zaj..., 2 sezon dobry ale dalej ? Ziemia: Ostatnie starcie - 1 sezon bomba a potem kibel non-stop; SG:1 po odejściu Andersona JEDEN WIELKI KIBEL. Właśnie dlatego kocham takie seriale jak Rzym czy Kompania Braci - są krótkie ale konkretne, żaden odcinek nie nudzi i zawsze tak samo chętnie się wraca, a takie Losty ? Od 3-ego sezonu przewijałbym co drugi odcinek, a 6-ty sezon to bym chyba cały przewinął.

ste

SG to ogólnie kupa wielka;], ale rozumiem, że ludzie, którzy się na tym wychowali mogą mieć do tego sentyment, a Kompania Braci zupełnie nie pasuje do tego wyliczenia bo jako miniserialowi bliżej mu do filmu niż tych tasiemców. Rzym świetny.

ocenił(a) serial na 9
Private_Witt

Dla mnie najlepszy sezon 2 ,pozniej 1 ,3 ,4 ,5, 6. Ogólnie moze i było by lepiej gdyby skończyli serial na np trzecim sezonie,ale nie zrobili tego ,moze dobrze ,moze zle ,ale ogólnie dalsze sezony trzymaja poziom ,oczywiscie nie ma porównania do sezonu 1 czy 2 ,wtedy wszystko było tajemnicze itp.

ocenił(a) serial na 10
Joecrou

W moim przypadku kolejność jest nieco inna. Moje ulubione sezony to kolejno 1 i 3. Zaraz za nimi jest sezon 2 i 5. 4 oglądałem z lekkim zakłopotaniem. Chociaż zakończenie było intrygujące. 6 prawie do samego końca oglądałem z zapartym tchem. Po czym, jak u wielu spośród Was pozostał mi lekki niesmak. Co nie zmienia faktu, że Lost jest moim ulubionym serialem.

ocenił(a) serial na 10
Joecrou

Po pierwszym sezonie nie było żadnych szans na zakończenie Lost po 2 czy 3 sezonach.. takie są realia amerykańskich wielkich stacji, które utrzymują się z reklam, nawet gdyby producenci odrzucaliby propozycje dalszych sezonów, ABC przekazałoby produkcje innemu studio. ABC przy pertraktacjach w 3 sezonie, nad całkowitą liczbą serii, chciało nawet, żeby serial zakończył się na ... 9 ;] Ostatecznie uzgodniono z producentami 6.
ABC to nie taki potentant kasowy jak choćby HBO na którego produkcje składają się abonenci w 150 krajach płacąc grubą kasę ;] Stać ich potem na 1-sezonowe seriale, pisane w całości zanim się jeszcze zaczyna ich produkcja ;] To jest zupełnie inny serialowy świat. Podobnie inne stacje kablowe, dla których współczynnik oglądalności nie zawsze jest decydujący. Dextera w amerykańskiej telewizji ogląda tylko około 2 mln widzów , ale jest to dla stacji CW i tak świetny wynik i dobrze promuje ich kanał pośród kablówkowej konkurencji .

ocenił(a) serial na 6
aqu32

Dexter jest stacji Showtime, a nie jak piszesz CW.

ocenił(a) serial na 10
Mr_Pink____

kurde, faktycznie, sorry za błąd :P coś mi się pokiełbasiło z nazwami, ale oglądalność jest właściwa, bo nawet się teraz upewniłem ;]

Sztuczny_rarytas

Ja oglądałem pierwsze trzy sezony i nie mogłem się oderwać. Właśnie zacząłem oglądać od samego początku od pierwszego odcinka pierwszej serii. Na bank obejrzę wszystkie. Już jestem po 15 odc. 1 serii. Jak obejrzę wszystko to zakupię Lost na DVD cały komplet i następnym razem obejrzę na DVD :) Nie przestanę ogladać dopóki nie skończę serialu, a na bank jeszcze do niego wrócę.

ocenił(a) serial na 6
medykydem

kolejny obsesyjny fan?