to niesamowite na jak niskim miejscu w rankingu seriali znajduje się LOST,
nie mówię, że jeśli się mi podoba to ma podobać się wszystkim i musi być ubóstwiany, bo tak zgadza się jest to mój UKOCHANY serial który absolutnie uwielbiam, ale miejsce poza pierwszą 400setką to chyba przesada...
serial który zdobył taką masę nagród i jeszcze więcej nominacji, aktorzy którzy zdobyli tyle nagród i nominacji, mimo to serial pałęta się w okolicach 500 miejsca w rankingu!
najbardziej boli to, że przed nim są jakieś pseudoprodukcje, które są wyżej dlatego ponieważ pojawiły się od niedawna, a ludzie oceniają je nie wiadomo na ile w trakcie trwania serialu,
ja serial LOST oceniłem tak naprawdę na końcu, kiedy zamknęła się cała historia! i wg mnie powinno się oceniać tylko i wyłącznie w taki sposób. nie wiem czy ktoś oglądając film trwający 1,5h wystawia mu ocenę w 50minucie po czym oglądają jego dalszą część,
wracając do pojęcia końca... boli mnie to, denerwuję i jeszcze nie wiem co ze mną robi jak czytam, że ktoś ocenia mniej pozytywnie serial tylko i wyłącznie przez jego ostatni odcinek!
rozczarował niektórych? są tacy którzy chcieli wyjaśnienia bardziej normalnego, naukowego, bo i z takimi opiniami się spotkałem, i od razu fatalne, głupie zakończenie bo ludzie zbierają się nie wiadomo czemu w kościółku, trwają tam dziwne rozmowy, otwierają się drzwi z których bije biel, i nagle ojejku, JAKA GŁUPOTA!!!
jestem przekonany i dam sobie głowę uciąć, że przynajmniej połowa osób która oglądała LOSTów NIE ROZUMIE PEWNYCH RZECZY, ZJAWISK, POWIĄZAŃ, TAJEMNIC, a przede wszystkim KOMPLETNIE NIE ROZUMIE ZAKOŃCZENIA,
i właśnie najbardziej żal mi takich osób które nie rozumieją zakończenia, tego co stało się z bohaterami, nie rozumieją przesłania jakie płynie z filmu i mówią, że jest ono idiotyczne!
może to te osoby są idiotyczne?, przecież nie każdy człowiek jest inteligenty, są ludzie nieinteligentni lub mało inteligentni i po prostu cały serial LOST, który wręcz naszpikowany jest dwuznacznością, zagadkami, tajemnicami, powiązaniami, przesłaniami metafizyką, filozofią ich przerósł, jest dla nich nie zrozumiały, podobnie jak całe zakończenie,
muszę przyznać sam, że z początku odbiłem się od LOSTów, nie podobały mi się te zjawiska nadprzyrodzone, zdenerwował mnie głupi dymek inne rzeczy które wydawały się durne i niepoważne, ale powtarzam było to dla mnie głupie, a nie niezrozumiałe! to różnica
przestałem na jakiś czas oglądać serial, lecz do niego wróciłem, pogodziłem się, że są w nim pewne elementy science-fiction i fantasy, których osobiście w filmach zbytnio nie lubię,
ale tak po prostu jest w tym serialu, jego główny bohater czyli wyspa jest miejscem magicznym i niezwykłym, dzieją się na niej niezwykłe rzeczy,
nigdy nie oglądałem filmu/serialu w którym było by tyle powiązanych elementów jak miłość, przyjaźń, humor, dramaturgia, tajemniczość, śmierć jednych bohaterów i narodziny kolejnych, itd, itp
film przede wszystkim niesie ze sobą pewne PRZESŁANIE, opowiada historię ludzi, ukazując ich życie (w retrospekcjach) i błędy jakie popełniali,
oglądałem odcinki specjalne, wywiady z producentami filmu, od początku chcieli, by jego zakończenie miało charakter metafizyczny, religijny, filozoficzny,
kończąc już swoje wywody, przepraszam ale ja nie umiem po prostu mało pisać :P, chciałem tutaj wyrazić swoje ubolewanie w stosunku do osób, które zaniżają ocenę i wartość tego serialu tylko z takiego powodu, że czegoś w nim nie rozumieją dlatego, że po prostu nie uważnie oglądali serial i przegapili kilka istotnych faktów, szczegółów lub dlatego że poziom IQ nie taki jak trzeba...
ale co tam jakiś głupi ranking, ważne że prawdziwi fani znają jego wartość i co najważniejsze rozumieją ten serial i wszystkie smaczki w nim zawarte...
P.S. jeszcze raz powtórzę, że nie jestem żadnym napinaczem i jak już również wspomniałem nie chodzi mi o to, że jeśli mi się podoba ten serial to musi wszystkim, są różne gatunki i różna tematyka seriali, każdy ogląda to co chce i lubi, ale miejsce 416 w rankingu chyba jest lekką bądź mniej lekką przesadzą, zważywszy jakie to 'superprodukcje' są w rankingu wyżej...
pozdrawiam WSZYSTKICH, fanów i nie fanów LOSTów,
Namaste
Zgadzam się, że miejsce tej serii w rankingu jest skandaliczne, ale cóż, przy tym serialu trzeba po prostu pomyśleć, pobawić się w interpretację i przede wszystkim poukładać sobie kolejność wydarzeń, co dla wielu osób jest zbyt trudne.
Z mojego doświadczenia na tym forum wiem, że 80% osób krytykujących zakończenie zwyczajnie go nie zrozumiało, nie słuchali, co było mówione w ostatnich minutach serii i ni stąd ni zowąd wyszło im, że bohaterowie zginęli w pierwszym odcinku http://bgeiger.net/photos/main.php?g2_itemId=253.
A tam przejmujecie się głupimi rankingami. Lost jest moim ukochanym serialikem i żaden ranking,ani człowiek tego nie zmieni;)
Tak, ale przez krążące w internecie opinie, jaki ten serial jest "gópi i bez sęsu" wiele osób nigdy go nie obejrzy, a szkoda.