PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180707
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

tylko 7,5 ??

ocenił(a) serial na 10

Ci którzy oceniali ten serial pewnie go nie oglądali.Nie da się go opisać nie oglądając go aż do ostatniego odcinka.Serial spokojnie zasługuje na ocenę 8,4. Co wy na to?

użytkownik usunięty
kapi07_filmweb

Ja się w 100 % zgadzam , serial jest rewelacyjny bardzo ciekawy .. Mogę wyrażać się w samych superlatywach .

ocenił(a) serial na 10

Oczywiście ale wiele ludzi dało sobie spokój z oglądaniem albo nie oglądali pokolei i dali serialowi 3/10 bo nie zrozumieli

użytkownik usunięty
Lock14

Tacy nawet nie powinni oceniać tego serialu .

ocenił(a) serial na 10

Nie powinni to prawda ,ale nietety mogą oceniać i to robią i jeszcze zniechęcają innych:( Ja wiem dlaczego Lost ma taką niską ocenę.Dużo ludzi daje mu 10/10 albo coś takiego.Ale jakby takim minusem serialu jest jego skomplikowanie i pomotanie wątków, i jeżeli ktoś się nie połapie albo go zniechęci coś to daje 1/10 albo jakąś podobną ocenę.Serial jest skomplikowany ale piękny i to jest jego urok:)
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Lock14

Mój ulubiony :D
Ja jeszcze bardzo lubię : Prison Break , Heroes

ocenił(a) serial na 10

Prison Break rządzi sully mój bracie

użytkownik usunięty
kapi07_filmweb

Prison Break na 2 miejscu u mnie 1wsze to Lost .

ocenił(a) serial na 10

U mnie tak samo Lost jest najleprzy, drugi Prison Break za genialne 3 pierwsze sezony a potem to niewiem co.Sully_avatar mam pytanie polecasz serial Heroes bo chciałbym go obejrzeć i niewiem czy warto.Możesz coś doradzić?

ocenił(a) serial na 10
Lock14

właśnie sully polecasz??? Jak coś to ja polecam Gra o Tron , Bananowy Doktor ,Kompania Braci ,Pacyfik i Walking Dead .Kompania Braci pozycja obowiązkowa !!!!

ocenił(a) serial na 10
kapi07_filmweb

Ok postaram się obejrzeć, A oglądaliście może serial GOŚCIE ,zajebisty niestety tylko 2 sezony z braku funduszy

użytkownik usunięty
kapi07_filmweb

Pacyfik fajny serial naprawdę warto zobaczyć .

użytkownik usunięty
Lock14

Heroes to dobry serial wart uwagi .
Obejrzyj sobie ;)

ocenił(a) serial na 10

Dziękuje :)

ocenił(a) serial na 10
kapi07_filmweb

Wg rankingu IMDB (który ze względu na 'ważenie' głosów jest mniej podatny na trollowanie) Lost tyle właśnie ma:
http://www.imdb.com/title/tt0411008/

ocenił(a) serial na 10
aqu32

I właśnie na tyle powinien zasługiwać na filmwebie.. oczywiście większość polaków nie posiada gustu filmowego ;D

kapi07_filmweb

A według mnie to bardzo dobra ocena dla tego serialu. Do Zagubionych (swoją drogą wolę oryginalną nazwę) podchodziłem negatywnie, w sumie sam nie wiem dlaczego. Nie pasowała mi otoczka wytworzona wokół tego serialu (był jeszcze wtedy transmitowany w TVP1). Po pewnym czasie jednak się przełamałem i nie żałuję. Pierwsze dwa sezony to jedne z najlepszych jakie w życiu oglądałem. Fabuła przyjemna, wciągająca, a wręcz fascynująca. Sezon trzeci przypadł mi do gustu, bo było to spojrzenie na życie rozbitków z "drugiej strony", bez wchodzenia w treść serialu i spoilerowania. Czwarty i piąty? Siłą rozpędu, ale jednak bliżej było im do naciągania widowni popularnością "fali" pierwszych dwóch sezonów. Mnie już zaczęły powoli przynudzać, a rześkość tego serialu powoli... umierała. I tak oto nastąpił sezon 6. Wymiękłem przy piątym czy szóstym odcinku. Dla mnie zrobiły się tutaj dwa metry mułu i pięć rozpaczy. Seriale oglądam "ciągiem" - siadam przy komputerze włączam pierwszy odcinek pierwszego sezonu, a odchodzę po zakończeniu ostatniego odcinka z ostatniego sezonu ;P Obejrzałem tak wiele seriali, a wymiękłem tylko na Zagubionych. Może po prostu potrzebowałem przerwy? Mam w planach wrócić do tego serialu i obejrzeć nawet "na siłę", ale do końca. Oceniłbym to co na razie obejrzałem na 6,5, ale na filmwebie tak się nie da. A na 6 punktów serial nie zasługuję. Może zmienię tę ocenę na wyższą po zakończeniu przygody z pasażerami lotu 815, ale jeszcze nie teraz. Więc wracając do tematu - pierwszy i drugi sezon mogłyby mieć tutaj nawet 11/10, ale im głębiej tym gorzej.

akebaf

"Obejrzałem tak wiele seriali, a wymiękłem tylko na Zagubionych."
Bez słowa tak.
"A na 6 punktów serial nie zasługuję."
A tutaj zamiast 'ę' powinno być 'e'.
Ach te możliwości edytowania postów na filmwebie ._.

ocenił(a) serial na 10
akebaf

" Seriale oglądam "ciągiem" - siadam przy komputerze włączam pierwszy odcinek pierwszego sezonu, a odchodzę po zakończeniu ostatniego odcinka z ostatniego sezonu "
- to mi wygląda na odwalanie pańszczyzny a nie uczestnictwo w czymś co zwą serial, ten jak wiadomo składa się z odcinków a między kolejnymi zazwyczaj następuje dłuższa lub krótsza przerwa a gdy jej nie ma to widz się gubi, bo nie ma czasu na analizę i swoje przemyślenia!

Wiesz to trochę tak jakby po weselu w noc poślubną bzyknąć żonę 1783 razy za całą resztę życia i mieć problem z głowy.

ZSGifMan

Analizuję na bieżąco ;P Jakoś mnie nie bawi czekanie na kolejny odcinek tygodnia... Każdy ogląda jak lubi i jak mu się podoba. Ja mam taki system i ten system mi odpowiada.

ocenił(a) serial na 10
akebaf

To co się sprawdza przy okazji innych seriali niekoniecznie sprawdza się przy Lost. Tutaj stopień skomplikowania fabuły i szczegółowości jest n-razy wyższy niż w przeciętnym serialu, stąd też nie dziwię się, że wraz z kolejnymi sezonami oglądanymi w ten sposób spadało u Ciebie zainteresowanie.

ocenił(a) serial na 10
aqu32

Ja myślę ,że odcinki można oglądać jednym ciągiem ,bo nie ma sensu czekać tydzień na następny odcinek.Zajęło by to lata.Ale uważam ,że między sezonami warto zrobić sobie przerwe ,powiedzmy tygodniową albo trochę dłuższą.I w czasie wolnym ,,przeanalizować" To co wydarzyło się do tego czasu.Jest to bardzo dobra metoda polecam.Dajmy przykład (SPOJLER) Gdy skończymy oglądać sezon 5 ,robiąc sobie przerwę przeanalizujemy nawet nieświadomie to co się w nim wydarzyło i gdy zobaczymy ,Locka to będziemy wiedzieli ,że jest to Czarny dym.A biorąc wszystko na jedno kopyto możemy nieźle namieszać, a przez to mniej zapamiętać i w konsekwencji pogubić się w fabule serialu.
A tak poza tematem ,lepiej przecież oglądać lostów 3 miesiące ,robiąc sobie przerwy i mieć 3 miesiące przyjemności,niż obejrzeć cały serial w 2 tygodnie i nie mieć wogóle przyjemności.Pamiętam jak czekałem na 2 sezon zagubionych cały rok,to były wrażenia :) Kombinowałem co tam może się wydarzyć.A dobra była ta scenka jak Sawyer ,Jin i Michael wychodzą na plażę, a tam idą jacyś ludzie ,jeden z maczugą (Myślałem ,że to inni) TO BYŁY CZASY.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Lock14

Sory może przesadziłem z tymi latami.

ocenił(a) serial na 10
Lock14

Nie przesadziłeś - ja oglądałem LOSTa 6 lat i nie czuję się jakiś opóźniony.

Dodam iż sezony 1-4 oglądałem w telewizorni a 5-6 to miałem po P2P ściągnięte bo stwierdziłem, że się nie doczekam na legalną emisję!
Jak już miałem te odcinki to sobie oglądałem JEDEN NA TYDZIEŃ - taka samodyscyplina popłaciła bo frajda była na prawie trzy miesiące a nie dwa dni . . .

ocenił(a) serial na 10
ZSGifMan

Ja tak samo jak ty.Jednak czasami jak mi się nudziło to oglądałem po kilka odcinków.Starałem się oglądać po 1 ale różnie to było.

ocenił(a) serial na 10
Lock14

Mnie skręcało i męczyło, ale nie odpuściłem!

ocenił(a) serial na 10
Lock14

A czy ja proponowałem od razu oglądanie 1 odcinka na tydzień ? Nie, bo to akurat już przesada. Nie więcej jak 2-3 odcinki dziennie jest w miarę odpowiednim balansem.

ocenił(a) serial na 10
aqu32

Wiem:)

ocenił(a) serial na 10
aqu32

A ciekaw jestem ile zajełełoby obejrzenie Lostów jakby siąść i oglądać od pierwszego do ostatniego odcinka.Bez żadnych przerw.Pewnie kilka dni :)

ocenił(a) serial na 10
Lock14

121 podstawowych odcinków po średnio 42 minuty każdy
bez czołówki i reklam oraz napisów końcowych to ok 39 minut
na jeden co nam daje 4719 minut
a to jest z kolei 78 godzin i 39 minut
a to są w wyniku 3 doby 6 godzin i 39 minut.

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Wow, jesteś prawie jak Faraday.

Ja tam jak oglądam LOST, to robię sobie seans 3 odcinki pod rząd od poniedziałku do piątku. Wychodzi z 2 miechy oglądania.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Bo to jest Daniel Faraday ,liczy wszystko.Może przenosi się w czasie :)

ocenił(a) serial na 9
Lock14

Hahaha niewykluczone

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

O czym Wy mówicie?
Nic nie pamiętam!
Zaraz - mam to gdzieś zapisane w moim dzienniku, chwila.
O nieeee!
Aaaaa, ja nie chciałem!

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Już Ty tam dobrze wie...co jest? Niebo zaczyna dziwnie się rozjaśniać i wydawać dziwne dźwięki...

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

No dobra, przyznaję się - jestem Daniel Faraday!

Ale teraz mnie posłuchajcie dokładnie, bo to bardzo ważne :
- wiem jak to wszystko cofnąć i jak temu zapobiec ! ! !

Wy tutaj wszyscy prze najbliższe 3 miesiące musicie codziennie zeskrobywać siarkę z minimum 20 do 30 paczek zapałek, podczas gdy ja w tym czasie będę zbierał i kupował najróżniejsze możliwe zdjęcia reprodukcje i fotografie uranu i plutonu,
zorganizuję także potrzebną bańkę po mleku stary zegarek - budzik z dzwonkiem i trochę kabli
tak by z końcem kwietnia tego roku zapobiec incydentowi detonując ładunek nuklearny o mocy około 0,0000001 megatony pod serwerami filmwebu tak aby skończyć z tym absurdem,
że my tutaj po prawie 3 lata po zakończeniu emisji serialu jesteśmy uwięzieni w tym temacie
i dalej roztrząsamy te brudy!

Po tym - będziemy WOLNI ! ! !

P.S.
Pozdrawiam i do dzieła!
Wasz Daniel F.

użytkownik usunięty
ZSGifMan

......... co to miało być ?

ocenił(a) serial na 10

A kto pyta?
Jesteś Wrogiem?

użytkownik usunięty
ZSGifMan

ja pytam ... jakim ku*** wrogiem .

ocenił(a) serial na 10

Więc twierdzisz, że nie jesteś Wrogiem to co robisz na tej Wyspie?

użytkownik usunięty
ZSGifMan

Smieszny jestes

ocenił(a) serial na 10

Wyluzuj Hothead.

użytkownik usunięty
ZSGifMan

Niezły pajac z ciebie . Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10

A z ciebie to niezły frajer jest!
Przylazłeś na to forum nie wiadomo po kiego,
wtrącasz się i pyskujesz, a ja i tak do ciebie grzecznie pisałem,
dopiąłeś się do mojego posta do innego użytkownika
( mojej znajomej zresztą )
wpierdzielasz się między wódkę a zakąskę i co robisz?!
Uzurpujesz sobie prawo do oceniania i obrażasz innych . . .

Taki wielki miłośnik LOSTa jesteś i fan serialu
nawet "10-tkę" dałeś nie wiadomo po co i za co,
a nie łapiesz sztandarowych tekstów głównych bohaterów
ani ni w ząb klimatu absurdu na wyspie!

Przemyśl to sobie!
Jak masz czym - "pajacu"!

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Hahaha jaki bulwers, na miarę "raptusa" Radzinskiego. Ale "true story".

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Zaraz baranowi kulkę w łeb zaaplikuję @#*$% ! ! !
http://fc02.deviantart.net/fs71/f/2010/353/5/9/stuart_radzinsky_lost_dharma_by_a rcher120-d358i0j.jpg

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Calm down Stuart, on nie widział projektów.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Dobra, to na razie go związać i zawieźć do Oldhama.
Ale jak coś będzie kombinował, to . . .

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Mikhail się nim zajmie.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

No skoro tak, to się trochę uspokoiłem.
Do "Lustra" z nim!

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

A potem do klatki!