Uwielbiam tą telenowelę - moja ulubiona! Niesamowita historia :) Najlepsze postacie to Mariana i Atilio :)
życzyły mi najgorszego wiem to. w końcu spotkało mnie coś naprawdę złego. jeszcze nie jest dobrze, ale jest nadzieja, że będzie lepiej.Nawet wygląd dochodzi do siebie. nie wiem jak można komuś zazdrościć, ja to jak widzę ładną dziewczynę to podziwiam urodę, a nie mówię specjalnie, że jest brzydka, głupia czy co tam jeszcze.
Lekka trauma z dzieciństwa pozostała, poczułam się strasznie oszukana, dziwię się tylko, że nikogo nie dziwiło, że taki chłopak ugania się za dziewczynką ;/
Niektórzy boją się przyznać, że oglądają telki, bo boją się ośmieszenia. Ja tam nigdy się nie wstydziłam, że oglądam telki bo po pierwsze nie ma czego, a po drugie to oznaczałoby, że wstydzę się samej siebie.
Ano właśnie, jak tu telek nie kochać :D
no miło zobaczyć :D a podobno każdy człowiek ma kilka sobowtórów gdzieś na świecie.
Ja tak samo nie wstydzę się ,że oglądam telki ,przecierz nic sprośnego w nich nie jest ,a ni ,żeby były jakieś zboczone czy co .A zresztą gdy tak regulrnie sie telkę ogląda zawsze można załapać coś i nauczyć się co nie co języka hiszpańskiego.
Wiesz to już wielkie świństwo ,żeby życzyć drugiej osobie czegoś zlego ,ja tego nie rozumiem ,ale wiem są tacy podli ludziska ,Pewnie czemu się oklamywać ,że gdy się widzi ładną dziewczyne ,mówić czy pisać coś przeciwnego ).
Wiesz może Oni tak jak Ty ,nie myśleli w taki sposób jak ten koleś ,byli pewni ,że on tylko się tobą opiekuje jak starszy brat,
A Wesz ,że Castro podobno nagrywa nową telkę Pasion y poder i podobno Jorge i Fernando Colunga sa typowani do roli villana ,ciekawe który zagra ,no chyba ,że żaden z nich . Ja to bym znów chciała zobaczyć Jorge i Cesara w tych rolach ,bo oni są świetni w tym ,a Colunga no cóż jeszcze go nie widziałam jak gra negatywne role ,no ale jak go wybiorą to może da radę i podoła .
no pewnie :) hiszpański jest łatwiejszy np. od angielskiego. Ja to mogę spokojnie telki w oryginale oglądać bo większość rozumiem :)
no niestety ludzie tacy są ;/
Może masz rację, że tak myśleli, było minęło, ale przez ten incydent wobec każdego chłopaka byłam podejrzliwa i nieufna, do dzisiaj mi to zostało.
moi bracia też ten hiszpański podchwycili i nieraz mowią na siebie np. maldito perro :D
O to ciekawe w sumie chciałabym zobaczyć Jorge w roli takiego typowego czarnego charakteru, bo w ZU był w sumie pozytywną postacią :)
Poprostu do końca owemu chłopakowi nie ufasz ,ale być może znajdziesz kogoś takiego ,który zdobędzie twoje zaufanie .,Wiesz życzę Ci abyś poznała kogoś fajnego .
Angielski język ,taki pokręcony ,a hiszpański łatwiejszy .Dużo można zrozumieć dużo ,Ja też obejrzałam kila telek po hiszpańsku ,oglądam nie które telki ,bo Polska pewnie już ich nie wykupi . :)
La que no podia amar ,był okropny ale potem łagodniach ,w nowej telce też bym chciała go zobaczyć tylko czy nie wybiorą Colunge ,Jorge już grał u Castro i dobrze wypadł ale czy znów zagra ,nie wiadamo .Mi to się marzy żeby zamiast Ferdka wybrali Cesara i Jorge .
Za 8 dni chyba premiera nowej telki ,w której grać będzie Alejandra ,ja chyba będe ją oglądała . Poprostu muszę zobaczyć Alejandre w innej roli jak dotąd.
Ha ,ha ,ha ( przeklęty pies ) to chyba znaczy ,hiszpański to super język ,ja bym chciała umieć perfekt tak jak to potrafią tłumacze ,trochę się wie jak ogląda telki czy wywiady po hiszpańsku. ale co to jest.
tak dosłownie to przeklęty pies, ale rożnie to tłumaczą np. raz Atilio powiedział maldito perro i przetłumaczyli jako: łajdak xd
chyba zacznę uczyć się hiszpańskiego tak na serio :D
teraz to królują i nas trudne sprawy dlaczego ja i te inne pierdoły ;/ chociaż ostatnio na pulsie dużo telek leci, to może jest nadzieja ;)
Też bym chciała żeby wybrali Cesara i Jorgei chciałabym obejrzeć telkę z Alejandrą. Fajnie by było jakby puścili u nas, ale na to chyba nie ma szans. Ja tak patrzę ostatnio, przełączam kanały patrzę a tu na polsacie Punisher a tam kto? Yanez :D
Ja trochę się uczę , tyle ,że to jeszcze nic pewnie z 10 lat trzeba się kuć aby tak dobrze rozmawiać ,aleWiesz na yutube jest taka Chio która uczy hiszpańsiego ,Ona mówi po hiszpańsku a poniżej jest dialog po polsku , wogule dużo jest takich filmikow uczących hiszpanśkiego ,Ja np kupilam sobie taką książkę ktora kosztowała ponad 20 zł a obniżona była aż do 6 zł z groszami i to nawet płyta w niej była ,Mam też grubą księżkę z zdaniami ale ona już droższa była ,bez przeceny.
Nie ma za co, to z szczerego serca ,naprawdę ,Lubię pisać z Tobą ,bo się nie obrażasz i zresztą się zgadzamy co to aktorow czy aktorek ,mamy podobne poglądy .
Pewnie .Ja też bym chciała zobaczyć , Yanez wszędzie musi zagrać ,on nawet grał prota z Alejandrą , wcale do niej nie pasował ,ona jest za śliczna dla niego,.
O no proszę :) nieźle :) ja tylko kiedyś kupiłam słownik hiszpańsko- polski i polsko-hiszpański jak były w gazecie wyborczej xd 10 lat to chyba nie, na pewno krócej
Wiem :) Mimo, że osobiście się nie poznałyśmy, to uważam, że zdążyłam Cię poznać trochę :) Ja też lubię z Tobą pisać bardzo :) Nie mam za co się obrażać. poglądy i myśli często mamy takie same to fakt :D
Wiem, że grał z Alejandrą w La Verdad Oculta. Widziałam na yt sceny z nimi i z początku stwierdziłam, że mi się nie podoba, a teraz uważam, że nie ejst taki zły, nie widać, żeby był starszy od Alejandry aż o 11 lat.
Może i krócej ,ale pewnie jak toś szybko się uczy , ja to muszę trochę powtarzać ,na początku było gorzej ale teraz troszkę lepiej. ,Tak mówią podobno,że nie warto uczyć się slówek lepiej podobno całe zdania .
Dzięki , ja z żdną nie pisalam tyle postów
z Tobą najwięcej . wiesz to pewnie będzie już ponad rok jak komentujemy razem a nie długo nam się skończy limit bo można tylko 1000 postów napisać my mamy już ponad 700 ich .
Nieraz jak usłyszę słowo to od razu zapamiętuje a czasami mam tak, że ciągle musze sprawdzać, co oznacza, bo nie mogę zapamiętać np słówko vuelve xd
Nie wiem jaka najlepsza jest metoda na naukę, pewno trzeba by było jechać do Meksyku wtedy szybko byśmy się nauczyły xd
Ja też z nikim tyle nie pisałam :) Właśnie ostatnio o tym myślałam, że niedługo będzie 1000 postów :D To nic, założymy nowy temat, ewentualnie prywatnie wiadomości też można pisać :D
Mamy te same myśli, Racja nowy temat załatwi sprawę .
A oglądałaś Serce klarity z Cesarem ,w tej telce był taki mega przystojny , a zresztą on wszędzie świetnie wygląda ,Cesara już dawno polubiłam, u mnie w domu wszyscy go lubimy i tak będzie zawsze ,tak samo z Jorge .
Wyjazd byłby najlepszy , vuelve to chyba powrót ,ja też nie mogę nie których zapamiętać niby coś mi świta ale do końca nie wiem co oznaczają.
Niestety nie oglądałam Serca Klarity, ale wiem jak Cesar tam wyglądał :D Cudo! A zobacz tu:
https://www.youtube.com/watch?v=CInJTnEY14U
w serialu Dia y Noche jak młody bóg :D
U mnie też wszyscy go w domu lubią :D Mamie bardzo się podoba, nawet brat przyznał, że przystojny xd
Ten Julian Gil też niczego, to też pedzie w więzieniu się na niego rzucili xd
Jorge też lubimy :D mama stwierdziła, że jest podobny do Joaquina Phoenixa, z początku tego nie widziałam, ale potem przyznałam jej rację, że cos w tym jest :D
o faktycznie chyba powrót :) w ogóle wiele słówek z hiszpańskiego przypomina angielski i to też mi ułatwia nieraz zrozumienie :)
No angielski też bardzo lubię ostatnio go zaniedbałam na rzecz hiszpańskiego xd trzeba znowu się wziąć do roboty :)
Jeszcze co do tych sobowtórów xd to widziałyśmy jeszcze z kuzynką dziewczynę podobną do Rubi, a ja sama widziałam podobną do Niny Dobrev :D
Byłoby super gdyby tak wyjechać do Meksyku i poznać bliżej ulubionych aktorów ,zazdroszczę tym którzy robią sobie fotki z swymi Idolami .
Łatwy sposób aby sprawdzić co oznacza dane słowo to tłumacz gogle ,fak ,że robi trochę błedów ,ale pojedyncze slowka dobrze tłumaczy i można też wysłuchać .
Ja angielskiego się nie uczę dla mnie za trudny ,hiszpanski łatwiejszy
Pewnie, nie zaszkodzi jeżeli coś się nauczymy , Ja najpierw zawsze chciałam się nauczyć liczyć do 10 po hiszpańsku zawsze mi się podobało jak w telenowelach liczą ale ciągle tylko było do trzech ,uno , dos ,tres a dalej nic na szczęście teraz do stu potrafię liczyć a nawet więcej ,trochę jeszcze robię błędy ale z dnia na dzien pewnie będzie lepiej.