PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627653}
5,5 358  ocen
5,5 10 1 358
Alien Rage
powrót do forum gry Alien Rage

Od dawna przymierzałem się do zagrania w ten tytuł. Był nawet już dołączany do któregoś numeru CD-Action jako pełna wersja i trochę żałuję, że wtedy jej nie zdobyłem. Dzisiaj pobrałem za darmo demo na Steam. Myślałem że już nikt nie robi próbnych wersji gier w tych czasach. Na początku wybrałem "średni" poziom trudności, ale szybko zdecydowałem się żeby jednak zejść na najniższy. Gra jest ekstremalnie trudna. Jest tak trudna, że aż ma się wątpliwości czy to było zamierzone, bo może po prostu twórcy gry byli nieudolni i przesadzili. Wszystko jednak wskazuje na to, że efekt był zamierzony. Nie bez powodu tryby zatytułowane są jako wymagający, trudny i brutalny. Ta gra nie ma nic wspólnego z łatwością ;) Mi się to spodobało (!) mimo że na samym początku umierałem praktyczne w tym samym momencie na okrągło. Kwestia wprawy. Grafika mi się podoba. Udało się zachować pewną spójność i klimat. To mnie przekonało żebyw ogóle się tytułem zianteresować. Scenariusza nie mogę ocenić bo nie wgłębiałem się, powiem jednak że nie był dla mnie wciągający, mimo że jestem miłośnikiem sci-fi. Za to dialogi podczas gry były ciekawym urozmaiceniem i miłym zaskoczeniem :)
Gdy skończę demo, wierzę że w końcu kupię ten tytuł. Życzę polskim twórcom gier, żeby powstawały coraz lepsze tytuły! "Alien Rage" nie zapisze się w historii jako innowacyjna, ale spełnia swoją rolę jako dobra rozrywka na wolne chwile. Polecam przekonać się na własnej skórze!

ocenił(a) grę na 8
szybki1244

Zapomniałem dodać, że soundtrack jest świetny! Doceniam!