PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617374}
7,9 16 tys. ocen
7,9 10 1 15872
Assassin's Creed: Revelations
powrót do forum gry Assassin's Creed: Revelations

Gram, bo umarłbym, gdybym tego nie zrobił, ale prawdę powiedziawszy ani „Revelations”, ani „Brotherhood” nie dały mi takiej frajdy, jak druga część. Formuła serii chyba się wyczerpuje, bo ile razy można robić to samo? Różnice względem „Brotherhood” są niewielkie i zazwyczaj – jak chociażby korzystanie z bomb – obligatoryjne. A największa zmiana, jaką wprowadzono – obrona kryjówek zrealizowana w formie przypominającej tower defense – jest o kant tyłka potłuc. Nie dość, że jest schematyczna i nudna, to jeszcze potrafi cholernie zirytować. Odparcie pierwszych fal nie stanowi większego problemu, ale jak templariusze wjeżdżają z działem bądź taranem to w większości przypadków jest już pozamiatane. Niby jest możliwość strzelania z armaty, ale strzały są trzy, strasznie wolno się ładują i nigdy nie trafiają tam, gdzie im wskażę, więc gdy moja kryjówka asasynów jest już w zgliszczach, machina oblężnicza ma jeszcze pół paska „życia”. Wkurzyłem się i przestałem sobie zaprzątać głowę tymi misjami, bo są nieziemsko nudne, bez polotu i dodane tylko po to, żeby sztucznie wydłużyć czas zabawy. Już o wiele lepsza są „Wspomnienia Desmonda”. Chociaż grafika, system walki, włoski dubbing i fabuła nadal trzymają poziom, to mam nadzieję że „Assassin’s Creed III” będzie ostatnią częścią, po której Ubisoft pozwoli tej marce z godnością umrzeć. Bądź wymyśli sposób na to, żeby „Assassin’s Creed IV” dawało graczom to, co w serii najlepsze, a jednocześnie było świeże i żeby podczas grania nie miało się wrażenia déjà vu, co jednak będzie bardzo trudne.

ocenił(a) grę na 7
Pottero

Mnie osobiście strasznie zawiódł wygląd Desmonda, nie wiem czemu go zamienili. Poza tym jestem przy momencie "walki" na powozach i jakoś odechciewa mi się już grać mimo że od poprzednich części nie odchodziłem całymi dniami. Mam dziwne wrażenie jakby grafika uległa zmianie na nieco gorszą lub po prostu całość sprawia takie wrażenie. Przyznam że fabuła mi się nadal podoba, system walki również, nowe ruchy kończące oraz efekt spowolnienia (matrixa) to jedyny plus i jedyna rzecz która mnie trzyma, ciągle wpadam w jakieś większe bójki bo tego nie da się zaprzestać. Niestety myślę że nie dokończę tej gry, bardzo chciałbym poznać zakończenie ale ani nie mam ochoty , ale również boje się że mnie zakończenie rozczaruje i okaże się że będzie to koniec tej części a także zapowiedź kolejnej.

ocenił(a) grę na 8
mejki

daj tej grze czas
na początku moze i jest nudna ale z kazda minuta staje sie ciekawsza
co to grafiki mysle ze nadal jest bardzo dobra (gralem na PS3)