Może już był ten temat, ale nie znalazłam go więc zakładam nowy. :)
Mianowicie: Czy ktoś wie, co stało się z Lucy? Znaczy.. Czy jej wątek zakończył się na śmierci, czy to tylko taki wkręt?
Mnie osobiście bardzo zdenerwowało to, że umarła... Byłam zła na twórców, ale później zaczęłam czytać na forach różne teorie dotyczące jej RZEKOMEJ śmierci i zaczęłam powątpiewać: żyje czy nie?
Wie ktoś coś na ten temat? ;)
"artykuł, w którym autor pisał, że tak naprawdę Lucy nie została zabita. Junona chciała jedynie wywołać w Desmondzie pewien rodzaj szoku, który wprowadził go w tę dziwną śpiączkę (mówią o niej na końcu DLC o Da Vincim). Tak aby podłączony do animusa mógł uporządkować swój umysł, pomoże mu w tym Obiekt 16 (ktoś zaspoilerował już tu filmikiem niejako pokazującym to :P) a po przebudzeniu będzie dysponował pełnią mocy, którą odziedziczył po Tych, Którzy Byli Przed Nami"
To jest powód dla którego założyłam temat... i chciałam się dowiedzieć, czy to prawda, czy jak? A to, że została pochowana na cmentarzu w Rzymie wiem -.-
Dość naciągana teoria i wątpię by Ubisoft ją wykorzystał, ale po nich można spodziewać się wszystkiego, nawet zabicia Desmonda w III i nowego "poza Animusowego" bohatera.
Lucy zginęła bo była templariuszką. Dowiadujemy się tego w dodatku DLC "The Lost Archives".