PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617374}
7,9 16 tys. ocen
7,9 10 1 15841
Assassin's Creed: Revelations
powrót do forum gry Assassin's Creed: Revelations

Po świetnym początku i genialnie wyreżyserowanej 1 sekwencji zaczyna się nuda. Ezio
przyjeżdża do Konstantynopola, przypadkiem spotyka księcia i wita się z tutejszym
przywódcą asasynów. Tu zaczyna się nauka posługiwania się hakiem. Fajna, ale po czasie
nudna. Ten asasyn co nas szkolił próbuje naśladować Bartolomea i Nicolla, ale wychodzi
mu to kiepsko i mamy go głęboko w dupie. Później zaczynają się same nudne sekwencje.
Używanie bomb(co było tu nowością) jest żenujące. Nie chciało mi się ich w ogóle tworzyć.
Fabuła jest od tego momentu nudna i nie chciało mi się jej posuwać dalej. Są tu jeszcze
minigierki z Desmondem. O ile na początku ciekawe, o tyle później żmudne i
żenujące(chociaż ostatni poziom świetny). Misje z Altairem są ciekawe, mają świetną fabułę
i zawierają to co w serii najlepsze. Można by tu z Altaira zrobić głónym bohaterem, ale twócy
postawili na Ezia. Szkoda, bo misje Altaira trwają tylko 10 minut. Ostatnie 3 sekwencje
świetne. Zapadła mi w pamięć scena z 8 sekwencji gdzie Ezio ze spadochronem podpiął
się do konnego powozu. Jeszcze jedno- spieprzyli postać Ezia, a nie na odwrót.

napruto

Tak. Już Brotherhood był krótki i uproszczony, ale jako taki samodzielny dodatek do dwójki sprawdzał się doskonale. Wciąż miał świetna fabułę i projekty postaci oraz Rzym, który ciekawił. Revelations tego nie ma. To okrojony Brotherhood. Pierwszy assassins creed w którego nie mogłem się wciągnąć. Konstantynopol jest nudny, miasto w środku góry- Kapadocja wogóle nie wykorzystana, postacie w głównym wątku które widzimy częściej niż w 1 cutscence - Yussuf, ksiaze, brat ksiecia, dowodca janczarów, żeńska wersja leonarda da vinci, dwóch templariuszy z kapadocji. Kurcze. Aż 7 postaci. Jakby nie wątek Altaira, to ta gra sięgała by dna. Do tego fakt iż można ją ukończyć w 5/6 godzin.... cholera to assassin a nie call of duty. Twórcy poszli na łatwy zarobek po prostu. Multi nie bede komentował bo to powtórka z rozrywki... Mam nadzieje że pełnoprawna część trzecia dorówna chociaż poczęsci częsci drugiej.

ocenił(a) grę na 5
N4f4l3m

Popieram całkowicie. W multi nie grałem, bo mam xboxa i muszę sobie golda dokupić.

ocenił(a) grę na 8
napruto

Ta część jest nie najgorsza lecz wolałem Brotherhooda ... Jakoś lepiej mi przypadł do gustu ..

Barges

Najlepsza 2... Ta fajnie kończy historie Ezio lecz klimatem to przypomina Prince of piersie ;/

ocenił(a) grę na 7
napruto

Popieram w 100%. Najsłabsza część ze wszystkich ale i tak gra się fajnie.