PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605874}
8,1 13 tys. ocen
8,1 10 1 12524
Battlefield: Bad Company 2
powrót do forum gry Battlefield: Bad Company 2

Singiel to jakaś porażka, tak dennych dialogów to dawno nie słyszałem, grafika jak na 2010 rok koszmarna, wszystko zmałpowane z CoDa, fabuła, hmm nie wiem czy jest jakaś, przeszedłem pierwsza misję i stwierdziłem, że nie warto się męczyć, czułem jakbym grał w jakąś kaszankę, grafika i system strzelania, ogólnie wszystkie wrażenia wizualne w tej grze to dno dna. Jedynie multi ratuje sytuację, bo w multi na grafę nikt uwagi nie zwraca, co nie zmienia faktu, że i tak każda część CoDa multi ma lepsze, tak samo singla. Za kampanię musiałbym dać 1/10, ale żeby tak nie zaniżać oceny to wezmę pod uwagę tylko multi, a jemu wystawiam 6/10, nic porywającego ale fajnie się jeździ quadem unikając pocisków z czołgów. Szczęście, że nie kupiłem tego wcześniej, niż promocja gier EA za 25 zł. Jakbym dał za to 50, to chyba bym się pochlastał.

PS. Polski dubbing - tragedia.

somber

Największym problemem z BC2 jest to, że jest on grą kompletnie nijaką, bezpłciową, słabą i niczym nie wyróżniającą się. Żeby to chociaż wyglądało ładnie, ale nie, grafika też jest słaba.

0wner2

Wracaj do piaskownicy.

jaca777_2

To żeś mi doje bał. Wracaj do Battlefielda BC2, to gra dla takiego bezguścia jak ty.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

hehe jedna z najlepszych gier FPS jakie kiedykolwiek powstaly, wiec koles ma gust i to dobry.

damian_filmweb

najlepszy FPS to COD: MODERN WARFARE moim zdaniem

ocenił(a) grę na 10
Niszczyciel2000

chodzi o multiplayer, a w tym bc2 wygrywa ze wszystkimi grami tego typu. bo co jest lepsze ? black ops ? mw2 ? nie sadze.

damian_filmweb

Nie no wszystko jest kwestią gustu. Ja nie mam nic przeciwko MW/MW2 ale Black Ops mnie tak zmęczyło że w MP nawet nie grałem i uważam że jest to jedna z gorszych gier z serii (poza World at War). Uważam że każdą grę, podobnie jak i film można ocenić poprzez analizę głównych elementów: Nowatorskość, Grafika, Art Design, grywalność, fabuła. Uważam że BO bardzo blado wypada nawet w tak prozaicznym elemencie jakim jest story telling. Byłem znudzony ilością patetyzmu i slow motion, które developerzy wciskali co 10 min.

Modern Warfare to absolutny klasyk który zrewolucjonizował FPS zarówno w podejściu do kampanii jak i do multiplayer. Niestety ale studio Treyarch nie zrobiło kompletnie nic poza dodaniem 'rzutu na chleb'. Nie poprawili fizyki silnika, światła itp. To co dobrze wyglądało we wcześniejszych grach w nowej było już po prostu stare. Nawet Rockstar który daaaaawno temu uwidział sobie jeden rodzaj gry (typ GTA) zainwestował mnóstwo energii żeby wprowadzić nowe elementy i znacznie poprawić wizualną stronę, co pomimo pewnej miary monotoniczności w gameplay'u wynagradzało kupno gry.

W przypadku BO mamy jednak do czynienia z silną presją fanbojowych fanatyków, którzy tak bardzo kochają serię że mogli by grać w to samo przez 10 kolejnych lat (w innych tytułach) i wszytko byłoby git. Jest to ciekawe zjawisko (mówię całkiem serio) które może świadczyć o szczególnych walorach MP które zaczarowały miliony graczy.

Jak już pisałem na początku jest to kwestia gustu jednak gust nie ma nic do rzeczy kiedy idzie o ocenę stałych elementów występujących w każdej grze. Można to zrobić obiektywnie, zgodzić się z krytyką i dalej lubić co się lubi jednak wydaje się że człekokształtne typu 0wner2 nie pojmują czym jest prawdziwa krytyka, przez co jedyne co potrafią to machać środkowym palcem.

ocenił(a) grę na 10
jaca777_2

dobrze przedstawiles sytuacje i calkowicie sie zgadzam. call of duty od 4 lat jedzie na tym samym silniku, wiec czego sie dziwic, ze gra jest srednia, a miejscami nawet slaba. tez lubie MW2, ale tak jak powiedziales, black ops trzyma sie tylko dzieki fanbojom i naiwnosci innych normalnych graczy.

damian_filmweb

"gra jest srednia, a miejscami nawet slaba."

Owszem, tak samo jak BC2, z tym że każda część Call of Duty ma lepszego singla.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

mutli w bc2 ? slaby ? a to dobre. to, ze sobie nie radzisz i padasz po 5 sekundach nie znaczy, ze gra jest slaba.

damian_filmweb

Dobra, wyrażę się inaczej, jest nudny, a to jest jednoznaczne ze słowem słaby.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

czyli cos z toba nie tak.

damian_filmweb

Po prostu jestem wymagającym człowiekiem.

jaca777_2

Jestem tu najbardziej obiektywnym krytykiem bo nie przepadam ani za CoDem, ani za Battlefieldem.

Wady BC2:
- żałosny single
- przeciętna grafika miejscami wyglądająca jak z kreskówki
- biedne animacje
- nudny multi bawiący jedynie przez kilka godzin
- zachwalana destrukcja otoczenia będąca w rzeczywistości żenująco oskryptowanym modelem rozwalenia kilku ścianek
- muzyka musi być strasznie lipna, bo nawet nie pamiętam, że jakaś była

CoD wygrywa z BC2 pod względem zajebistości singla, lepszej muzyki, bardziej dynamicznemu multi i realistyczniejszej grafice (nie mówię tu o teksturach, które mogą być gorsze). Podważenie tych argumentów oznacza fanbojstwo BC2.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

- żałosny single

jak zalosny wez sie czlowieku opanuj, bo dalej bedziesz pisal takie bzdety to nikt nigdy nie bedzie bral cie na powaznie. single jest sredni, ale nie jest zly.

- przeciętna grafika miejscami wyglądająca jak z kreskówki

tego ,,argumentu'' nie wypada nawet komentowac, bo i tak nie zrozumiesz,

- biedne animacje

miejscami byly bledy zarowno w bc2 jaki i black ops ( na kozysc tej pierwszej, bo jak w czasie gry znika mi bron z lap i wtapiam sie w sciane, to jednak cos jest nie tak ) .

- nudny multi bawiący jedynie przez kilka godzin

kolejny zalosny argument nie nadajacy sie nawet na komentarz.

- zachwalana destrukcja otoczenia będąca w rzeczywistości żenująco oskryptowanym modelem rozwalenia kilku ścianek

destrukcja jest bardzo dobra. z tym, ze budynki zawalaja sie w ten sam sposob. ale ty i tak musisz nazekac, bo jestes niezrownowazonym psychicznie dzieciakiem.

- muzyka musi być strasznie lipna, bo nawet nie pamiętam, że jakaś była

soundtracki z bc2 i bc1 byly bardzo dobre.

damian_filmweb

"jak zalosny wez sie czlowieku opanuj, bo dalej bedziesz pisal takie bzdety to nikt nigdy nie bedzie bral cie na powaznie. single jest sredni, ale nie jest zly. "

Jest tak gówniany, że gdyby nie było multi to bez wahania postawiłbym tej grze 1/10 i nie byłoby w tym cienia przesady.

"tego ,,argumentu'' nie wypada nawet komentowac, bo i tak nie zrozumiesz,"

Nie rozumiesz to chyba ty tego, że nie każdego zadowala byle gówno i niektórzy mają od gier jakieś wymagania.

"miejscami byly bledy zarowno w bc2 jaki i black ops ( na kozysc tej pierwszej, bo jak w czasie gry znika mi bron z lap i wtapiam sie w sciane, to jednak cos jest nie tak ) . "

Chodziło mi tu głównie o animacje biegania postaci itd. wszystko jak w budżetówkach. Z sytuacją z CoDa, którą przytaczasz nie dane mi było się zapoznać (może to wina twojego słabego komputera?), a jeśli tak bardzo ci zależy, bym pogrążył tą grę kompletnie to wystarczy, że napiszę o braku rąk kierujących quadem w widoku z pierwszej osoby. Śmiech na sali.

"kolejny zalosny argument nie nadajacy sie nawet na komentarz."

Niby czemu? Bo nie umiesz nań odpowiedzieć?

"
destrukcja jest bardzo dobra. z tym, ze budynki zawalaja sie w ten sam sposob. ale ty i tak musisz nazekac, bo jestes niezrownowazonym psychicznie dzieciakiem. "

Bardzo dobra destrukcja? Takie rozwalanie ścian i drzewek to było w pierwszym Red Faction, tylko że (z oczywistych względów) mniej szczegółowe.

"soundtracki z bc2 i bc1 byly bardzo dobre."

Dziwne, że zapamiętałem tylko utwór z menu. A w BC1 nie grałem.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

dobra niejszym stwierdzam, ze nie ma sensu prowadzic z toba dyskusji, bo nie jestes normalny. moze jak za kilka lat jak dorosniesz pogadamy.

damian_filmweb

Do tej pory BC2 to jedyny MP który dosłownie mnie wciągnął. Lubię również KZ3 ale nie zassało mnie tak jak w przypadku BC2. BC2 jest unikalnym MP.

MW2 to ładnie wypolerowana MW. Jednak BO to już odgrzany kotlet który śmierdzi przypalenizną...

jaca777_2

jeżeli ktoś nie ma neta nie ma też multiplayer w BBC2

ocenił(a) grę na 10
Niszczyciel2000

jesli ktos nie ma neta, to nawet nie przychodzi mu na mysl kupno takiej gry.

ocenił(a) grę na 10
jaca777_2

przy okazji: grasz na kompie czy konsoli ?

damian_filmweb

Jestem konsolowcem (PS3). Kilka lat temu stwierdził że wole raz wydać trochę kasy i nie zmieniać sprzętu przez lata.

@niszczyciel

Nie wyobrażam sobie grania jedynie na SP. Jest to po prostu marnowanie kasy. W MP gra się kole 40-50 godzin (no chyba że multi jest skopane) a najdłuższe kampanie w singlu trwają 9. Poza tym w MP grasz z ludźmi a nie z debilnymi botami! Gry bez rozgrywki w sieci nie mają za bardzo sensu...

ocenił(a) grę na 10
jaca777_2

ja tez ps3. jak chcesz to podaj nick ( wiadomosc ) to pogramy. ja w multi gram juz 170 h i mam 37 range.

damian_filmweb

No to nieźle... 170 godzin. Ja zmieniałem profil niedawno i zacząłem od początku drabinki. Mój nick to Szybszy_Bill. Obecnie jestem w trakcie przeprowadzki i mało gram, ale wyślij mi zaproszenie to dodam Cię do znajomych i może uda nam się kiedyś zgadać. Nie chcę nic obiecywać ale jak już stanę na nogi ( a może to potrwać) to chętnie pogram.

ocenił(a) grę na 10
jaca777_2

ok dodam cie.

jaca777_2

zgadzam się w 100 procentach
psn id: somber86
xbox live gamer tag : somber86

jaca777_2

"Kilka lat temu stwierdził że wole raz wydać trochę kasy i nie zmieniać sprzętu przez lata."

Też tak myślałem. Kupiłem X360, pograłem kilkanaście godzin w kilka tytułów i zorientowałem się, że gry na konsole nie mają absolutnie żadnego klimatu. Po czym wróciłem do PC, a konsola służy mi jako odtwarzacz DVD.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

to gratuluje intelektu.

damian_filmweb

Dzięki.

damian_filmweb

CS 1.6 jest lepszy, nie mówiąc już o Source.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

a co mnie obchodzi jakis CS ? w niczym nie przebija takiego black ops, a juz na pewno nie bc2.

damian_filmweb

Przebija te gry w swojej miodności o czym świadczą międzynarodowe turnieje rozgrywane najczęściej właśnie w CS.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

CS to pierwsza naprawde udana gra tego typu i po dzisejszy dzien ma swoich fanow, ale w niczym nie przebija dzisejszych gier.

damian_filmweb

Najwyraźniej przebija, skoro tyle ludzi dalej w nią pyka i nawet nie raczy spojrzeniem tych nowoczesnych "hitów" w stylu BC2.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

a skad wiesz, ze nie graja w bc2 lub coda ? zastanow sie co piszesz koles.

0wner2

Wrócił ze szkoły i znowu pieprzy głupoty.

Gry na konsole nie mają czego? Klimatu?! No teraz wiem że jesteś pedałem bez jaj który w szkole (zdaje się że wczesne gimnazjum) znany jest z tego że jest znany.

To konsole napędzają przemysł Ty skretyniały szczylu! Najdroższe produkcje to te robione na konsole! POZA TYM NIKT NIE ROBI GIER TYLKO NA PC! Twój ukochany Wiedźmin wyszedł tylko na PC bo studio dało ciała i za dużo kasy władowali w pecetową wersję. To się po prostu nie opłaca by robić gry jedynie na PC. Ale debil który nie umie czytać poważnej prasy najwyraźniej o tym nie wie. Ten sam debil sam o sobie mówi że 'Jest doskonały krytykiem' a za powód podaje: 'bo nie lubię ani CoD ani B2'. Brawo kurna Jasiu!!! Ty jesteś niedorozwinięty? Jak ty sobie radzisz z oddychaniem. Ja pieprze! Takich kretynizmów nie czytałem od kiedy ostatni raz wpadła mi w ręka GW!

Ty kupiłeś X'a? Żarty sobie robisz? Rodzice Ci go kupili szczylku!

jaca777_2

Ze wczesnego gimnazjum to może być takie dziecko, które myśli, że jak zna gust motłochu to już może wypowiadać się w temacie gier. Doskonale wiem o popularności konsol i o tym, że gier tylko na PC się robić nie opłaca i to tylko potwierdza zidiocenie ludzkości. Ambitna konsolowa gra to wyjątek, 99% tych gier to debilne siekani dla ludzi bez mózgu, kompletnego motłochu i plebsu, do którego niewątpliwie należysz. Pewnie nawet nie wiesz co to znaczy klimat w grach bo dla ciebie i kolegów liczy się tylko to kto więcej ludzi przejechał w GTA IV. I konsolę kupiłem sobie ja szczylu.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

jeszcze tak durnego hipokryty nie wdzialem. mowisz, ze nie ma ambitnych gier na konsole. tylko bezsensowne siekanki tak ? a czym jak nie bezsensowna siekanka jest wiedzmin, gra ktora oceniles na 9 ?

czym jest sredni film expendables, ktory oceniles na 10 i broniles przez tyle czasu ? skoro exp to dla ciebie film na 10, to jednak jestes malo wymagajacym hipokryta niezdajacym sobie sprawy z tego co pisze.

damian_filmweb

Wiedźmin nie ma nic wspólnego z siekanką, to jest ambitna gra, w której liczy się głównie fabuła i dylematy moralne, zabijanie jest tylko miłym dodatkiem. Każdy ci to powie, więc nawet nie błaznuj i nie zaprzeczaj. Skoro to napisałeś to znaczy, że albo w Wiedźmina nie grałeś i chcesz mi dopiec albo grałeś i nic nie zrozumiałeś bo jesteś za tępy na takie gry.

Co do Expendables to jest to bardzo dobre kino akcji w sam raz na 8/10, ale postawiłem ocenę zawyżoną za niezwykły sentyment do aktorów. To w zasadzie jedyny taki odchył w mojej filmwebowej karierze.

0wner2

Mówiłem? PEDAŁ Z GIMNAZJUM!

jaca777_2

Ktoś kto gra w ambitne gry to pedał? Ale wy dzieciaczki teraz macie rozumowanie hehe.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

ty tu jestes intelektualnym dzieckiem, wiec nie odwracaj naszych wypowiedzi. chyba stac cie na cos wiecej ? przeciez tyle bluzgow w twoich wypowiedziach widzialem, no i nie bez powodu jestes jednym z najwiekszych trolli fw.

damian_filmweb

Bluzgam tylko wtedy gdy mam powód, a ty mi nie zrobiłeś w zasadzie nic, prócz obrzydzenia swym marnym gustem, więc po co bluzgać? Jestem jednym z największych trolli fw? Przecież ja jestem łowcę trolli.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

lowca ? szkoda, ze lowca zamienil sie w swoja zdobycz. bluzgasz, bo mam inne zdanie. a marny gust to raczej ty masz.

damian_filmweb

Mój gust jest świetny i większość znawców ci to przyzna a co do łowcy i zdobyczy to czasami trzeba wstąpić w szeregi wroga by go odpowiednio poznać. Tak żebyś się domyślił o co chodzi.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

twoj gust jest swietny ? i ty sie uwazasz za sprawnego umyslowo ? nie chce cie juz obrazac, ale naprawde nie zdajesz sobie sprawy z bzdur jakie tu wypisujesz ? i juz nie chodzi o twoja opinie na temat bc2.

damian_filmweb

Oczywiście, że mój gust jest świetny. Podaj mi jeden przykład czegoś co źle oceniłem.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

expendables ? bc2 ? reszty nie pamietam, bo nie goszcze na twoim profilu zbyt czesto.

damian_filmweb

Te 2 rzeczy są ocenione całkowicie trafnie.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

z pewnoscia. ty wiesz najlepiej buahaha