PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605874}
8,1 13 tys. ocen
8,1 10 1 12510
Battlefield: Bad Company 2
powrót do forum gry Battlefield: Bad Company 2

Singiel to jakaś porażka, tak dennych dialogów to dawno nie słyszałem, grafika jak na 2010 rok koszmarna, wszystko zmałpowane z CoDa, fabuła, hmm nie wiem czy jest jakaś, przeszedłem pierwsza misję i stwierdziłem, że nie warto się męczyć, czułem jakbym grał w jakąś kaszankę, grafika i system strzelania, ogólnie wszystkie wrażenia wizualne w tej grze to dno dna. Jedynie multi ratuje sytuację, bo w multi na grafę nikt uwagi nie zwraca, co nie zmienia faktu, że i tak każda część CoDa multi ma lepsze, tak samo singla. Za kampanię musiałbym dać 1/10, ale żeby tak nie zaniżać oceny to wezmę pod uwagę tylko multi, a jemu wystawiam 6/10, nic porywającego ale fajnie się jeździ quadem unikając pocisków z czołgów. Szczęście, że nie kupiłem tego wcześniej, niż promocja gier EA za 25 zł. Jakbym dał za to 50, to chyba bym się pochlastał.

PS. Polski dubbing - tragedia.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

a mnie smiesza twoje wypowiedzi na temat grafiki. moze jeszcze powiesz, ze black ops ma lepsza grafike. tak jak napial kolega wyzej, zapoznaj sie z definicja slowa ,,grafika''.

damian_filmweb

Znam definicję słowa grafika. Jak można nie wiedzieć co to znaczy grafika?

ocenił(a) grę na 10
0wner2

to badz tak mily i wlasnymi slowami wyjasnij nam co to znaczy. tylko nie kopiuj tu wikipedii.

damian_filmweb

Im grafika lepsza tym gra wygląda realistyczniej i ładniej. W BC2 nic nie wygląda realistycznie i ładnie - grafika do dupy.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

ech.. widze, ze niepotrzebnie sie pytalem. juz mi sie nawet smiac nie chce.

damian_filmweb

Powiedz, że nie mam racji.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

pewnie, ze nie masz. naprawde nie wiem o jakiej slabej grafice ty mowisz, ale nic mnie to nie obchodzi. kazdy szanujacy sie recenzent gier wysmialby cie w twarz po tym co napisales. ty o tym wiesz i ja o tym wiem, wiec nie gadaj w kolko tych samych bzdurnych argumentow, bo nie chce mi sie tego czytac.

damian_filmweb

Z tym pajacem się nie dyskutuje. Wejrzyj na jego bloga a zrozumiesz co to za prymityw i jak powinno się z nim gadać.

jaca777_2

Hahaha! A więc to ja tu jestem prymitywem?! Haha

damian_filmweb

Jeżeli masz naprawdę tak małe wymagania i za piękną uważasz grafikę na poziomie gier z roku 2006 to szczerze współczuję.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

grafika z bad company 2 jest na poziomie 2006 ? buahahaaha. dawno sie tak nie usmialem. kolego nie masz absolutnie zadnego pojecia o czym mowisz, wiec daj sobie spokoj, bo takie posmiewisko z siebie robisz, ze szkoda gadac.

damian_filmweb

Spójrz na teksturę broni z gameplayu który podał B_janek. Jest ona rodem z Far Cry'a z 2004.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

chyba sobie zartujesz ? jak grasz na najnizszych ustawieniach na starym szrocie to sie nie dziwie.

damian_filmweb

Mówię o gameplayu który wysłał B_janek ty niekumaty baranie. Czytać nie umiesz? Przestać napie*dalać swoimi żałosnymi tekstami na temat specyfikacji mojego kompa, bo jest on tak dobry, że w każdą grę gram na najwyższych detalach, napisałbym ci jakie mam podzespoły ale mi się nie chce. I zapewniam cię, że grafika na max detalach w BC2 to NIC SPECJALNEGO, poziom grafiki sprzed 4 lat.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

a ja mowie o twoim starym szrocie z przed 4 lat, ktorego uwazasz za komputer zakuta palo. Pierdzielisz mi tu jakis jeb#ne bzdury, wszyscy na forum cie wysmiali, a ty dalej gadasz swoje. zacznij uzywac mozgu, bo ciezko z toba bedzie.

i polecam dokonac zakupu nowego kompa. wtedy moze dotrze do ciebie, ze grafika jest dobra.

bezcelowa dyskusja z gowniarzem, ktory mysli, ze ma jakiekolwiek pojecie o grach wideo.

damian_filmweb

Bezcelowa dyskusja to jest z takim szczylem jak ty, do którego nie docierają żadne słowa, ty zaślepiony Battlefieldem ignorancie jeżeli myślisz, że ta gra wymaga dobrego kompa by móc pograć na maxa to jesteś w błędzie, nie wiem jakiego ty masz chuj*wego kompa, że takie coś dla ciebie wygląda pięknie, ale ja na swoim zajebistym komputerze odpalam na maxa Crysisa 2 na DX11 i wtedy można mówić o dobrej grafice, a to komercyjne gówno dla motłochu jakim jest BC2 to może się schować ze swoją gównianą grafiką gorszą od Crysisa 1 z 2007 roku.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

i jak sie z ciebie nie smiac zakompleksiony 12 letni bucu ? przeczytaj swoje wypowiedzi kilka razy, to moze zrozumiesz jakim jestes tepakiem.
gdzie ja napisalem, ze trzeba miec superkomputer, aby grac na max detalach ciemniaku ? no gdzie ? napisalem, ze twoj zajebisty komputer chyba sobie z tym nie radzi, wiec to pewnie stary szrot. A ja na kompie nie gram cieciu.

damian_filmweb

Jak może mi ku*wa nie radzić se komputer z gównianym graficznie BC2 jak radzi se z Crysisem 2 i Wiedźminem 2? Pajacu?

ocenił(a) grę na 10
0wner2

a skad mam wiedziec, ze nie pierdzielisz bzdur, tak jak robisz to w wielu innych tematach ? ja tez moge powiedziec, ze w garazu mam nowe ferrari. pomysl cieciu.

damian_filmweb

To co mam ci ku*wa rozebrać cały komputer i zrobić zdjęcie każdemu podzespołowi z kartką z moim nickiem? Jeśli myślisz, że chciałoby mi się marnować na to czas to jesteś w ogromnym błędzie. Po ch*j miałbym kłamać? Mam oryginalnego BC2 i kompa, na którym nie tnie się ta gra ani trochę na najwyższych ustawieniach i gówno mnie obchodzi, czy sobie wierzysz, czy nie (zresztą to nic specjalnego bo tą słabą grę na luzie pociągnie komp za niecałe 2k). A co do innych tematów, to w żadnym innym nie pieprze bzdur, zawsze mówię prawdę.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

to czemu uchodzisz za trolla i prowokatora ? dziwne nie ?

damian_filmweb

Też się temu dziwię. Ja tylko stwierdzam całkowicie obiektywne fakty, ale niestety często spotykam się z dziwnymi oburzeniami skierowanymi w moją stronę. Ale tak to już jest, gdy osoba o ilorazie inteligencji wyższym niż 80 pojawia się na takim portalu.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

sorry, ale po tym co tu piszesz to masz gora 81.

damian_filmweb

Zdziwiłbyś się.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

po tym co tu widzialem ? po twoim blogu ? chyba zartujesz.

damian_filmweb

Blog jest zrobiony dla jaj, a w tym temacie mam całkowitą rację.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

a kto ci ta racje przyznal ? wszyscy cie wysmiali - ile razy mam ci to przypominac ?

damian_filmweb

Ale ja wiem, że to ja mam zawsze rację, a zdanie innych mało mnie obchodzi.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

czyli jestes psychicznie chory.

0wner2

Jak wolisz, mi się podoba. A, zobacz, jak wygląda Battlefield 3 (konkretnie, jak film):

http://www.youtube.com/watch?v=uA378g_gD1I

Wykonanie broni, modele postaci, realistyczne światło słoneczne i bardzo aktywne środowisko. To wszystko daje Frostbite 2. Co ciekawe, Bad Company 2 ma silnik Frostbite 1.5, co daje również wysoki poziom grafiki, jak Tobie się nie podoba, to trudno. A, jakie masz parametry peceta?

ocenił(a) grę na 10
B_janek

mowienie, ze cos mu sie nie podoba, nie ma wiele wspolnego z gadaniem, ze cos jest beznadziejne slabe. koles ma jakies kompleksy. nie trac czasu.

B_janek

No akurat Battlefield 3 wygląda świetnie, ale BC2 ma grafikę słabą, co najwyżej niczym nie wyróżniającą się pośród dziesiątek wychodzących obecnie gier z grafiką taką samą, albo jeszcze lepszą. I to wam próbuję powiedzieć, że graficznie Battlefield BC2 to jest GÓWNO w porównaniu do Crysisa 2, Wiedźmina 2 czy choćby Battlefielda 3.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

czlowieku porownujesz najnowszy tytul crysis 2 z bc2, ktore wyszlo na poczatku 2010 roku ? chyba masz niepokolei w glowie.

damian_filmweb

No to jak ci nie pasuje to porównam z Crysisem 1 z 2007 roku. BC2 przegrywa pod każdym względem.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

aha. przegrywa w twoiej opini. no tak. przeciez jestes recenzentem gier, masz wyksztalcenie i wszystko juz widziales.

nie pisz takich postow, bo nie moge oprzec sie wrazeniu, ze rozmawiam z 12 latkiem.

damian_filmweb

Nie muszę być recenzentem by potrafić dostrzec różnice między grą graficznie lepsza, a gorszą.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

to rozczaruje cie, bo nie potrafisz. jedyne co mi sie nie podobalo w bc2 to twarze bohaterow w filmikach.

damian_filmweb

Świadczy to o tym, że masz niskie wymagania. Mi to nie przeszkadza, ale nie upieraj się, że ta gra ma dobrą grafikę.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

logiczne jest, ze gra ktora wyszla niedawno bedzie znacznie lepsza niz tytul prawie 2- letni. A ty jeszcze gadasz, ze bc2 to grafika z przed 4 lat. osmieszasz sie jak dziecko.

damian_filmweb

No bo taka jest prawda dzieciaku, BC2 prezentuje poziom sprzed 4 lat, a nawet gorzej, bo Crysis 1 sprzed 4 lat ma grafikę lepszą i każdy normalny w tym względzie się zgodzi.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

nie mow do mnie dzieciaku, bo sam nim jestes. nie musisz powtarzac po mnie.

kto sie z toba zgadza ? wszyscy sie tu wysmiali. czytalem wiele recenzji tej gry i nigdzie nie widzialem slabej noty za grafike. wiec nie pierdziel farmazonow szczylu.

damian_filmweb

Nie było słabej noty za grafikę, bo ta gra graficznie prezentuje poziom normalny i niczym nie wyróżniający się spośród setek innych produkcji. Ale ktoś kto pisze, że grafika jest nie wiadomo jak rewelacyjna tylko się ośmiesza, bo na dzień dzisiejszy, gdy wyszedł Crysis 2, Wiedźmin 2 i nadchodzi Battlefield 3 to ta grafika jest już gówniana.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

a czy ja gdzies napisalem, ze ta grafika jest rewelacyjna ? mowie, ze jest bardzo dobra jak na tamty czas, a to, ze teraz moze sie wydawac gorsza ( minelo 2 lata ) nie jest niczym dziwnym. wiec ty wykazujesz sie ignorancja i starasz sie prowokowac ludzi, bo oceniasz ta gre pod wzgledem dziejszych, znacznie lepszych. nie widzisz tego ? i przez to wlasnie sie osmieszasz.

damian_filmweb

Ta grafika nie jest bardzo dobra, ona jest PRZECIĘTNA, niczym nie wyróżniająca się. Wróćmy do roku 2010. Przed trzema laty wyszedł Crysis z grafiką o wiele lepszą od BC2. I o czym to świadczy? O tym, że w dniu premiery grafika z BC2 nie była niczym specjalnym. Proste i logiczne.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

a kto powiedzial, ze crysis 1 ma lepsza grafike ? ty ? aha. bc2 prezentuje znacznie lepszy poziom niz takie black ops.

damian_filmweb

A kto powiedział, że BC2 prezentuje znacznie lepszy poziom niż takie Black Ops ? Ty ? Aha.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

nie, nie ja. poczytaj sobie recenzje obu gier w takich pismach jak psx extreme i neo plus. Tam smieja sie z grafiki black ops jadacej na tym samym silniku od 4 lat. A bc2 ? nikt zlego slowa nie powiedzial.

damian_filmweb

Stary, on jest pedałem bez jaj, a na dodatek debilem. Odpuść sobie bo szkoda czasu i nerwów. Ten koleś nie kojarzy w ogóle o czym jest temat, bez względu na to o czym pisze...

Pozdro

jaca777_2

O tym co ty teraz pie*dolisz to rzeczywiście nie wiem o co chodzi.

0wner2

co ty z tym crisisem cały czas fajnie no tylko weź pod uwagę fakt że sam crisis był ewenementem jak na czasy w których wyszedł
a grafika w bf:bc2 najlepszym określeniem na nią jest to że jest po prostu dobrze poprawna.

po za tym wychodzę z założenia że wolę grać w gry dobre a nie ładne więc jeżeli masz zamiar patrzeć na grę pod względem wizualnym to współczuję