Skoro Lego spełnia marzenia zamiany tego co lubimy w klocki, powiedzcie co byście chcieli żeby zegranizowali?
Mi marzy się Ojciec Chrzestny - scena z plastikową główką konia byłaby urocza:). Oczywiście wcześniej klocek miał by zadanie donieść plastikową głowę przez rezydencję producenta filmowego.
Lepsze pomysły:)?
"Ojciec Chrzestny" to by była poezja, płakałbym z szczęścia :D
Póki co grałem w wszystkie gry z serii LEGO, ale na tą czekam najbardziej... To będzie miazga.
Co do pytania to bym chętnie zobaczył "Powrót do przeszłości", "Mad Max", "Spider-man" (ogólnie komiksowe z Marvela), "Matrix" i "Koszmar z ulicy wiązów" :P
lego pince of persia
lego spider man
lego avengers
lego gta
lego opowieści z narni
lego mortal kombat
lego świat według kiepskich
Ojciec Chrzestny byłby niezły, ale marzy mi się LEGO Opowieści z Narnii. Byłoby przy okazji więcej figurek zwierząt (wilki, Aslan, Bobry). Poza tym na pewno ciekawie wyglądałby faun. Mówię tu nie tylko o serii klocków, ale też o grze.
Mnie się szczerze powiedziawszy marzy jakaś gra z serii lego w świecie mitu antycznego. Nie wiem, do którego filmu miałbym do przyporządkować, ale odtworzenie w klockowej wersji wydarzeń takich jak 12 prac Heraklesa, wojna o Troję czy wyprawa Argonautów - to byłoby coś. A do tego te figurki - Achilles, Tezeusz, Bogowie Olimpijscy,...nie mówiąc już o przeciwnikach. Tutaj mają chyba największe pole do popisu, bowiem mity Greków obfitują w różnego rodzaju maszkary(hydry, sfinksy, syreny, chimery). Także tak...
Co zaś filmowych "legranizacji" się tyczy, to mam jakiś niedosyt gier umieszczonych w uniwersum "Star Wars". Przy czym, powinni zrobić jakiś na prawdę zabawny system walki, aby aż chciało się wybierać coraz to nowe postaci, i konfrontować je ze sobą w epickich lego-bitwach na miecze świetlne. :D
Niedosyt Star Wars:)? Chyba nie oczekujesz że w dobie tandet pokroju Lucasa i Filoniego zegranizują Trylogię Thrawna Timothego Zahna:)?
No formalnie właśnie że nie:P.
Sorry że tak złośliwie draże temat ale akurat SW to póki co najczęściej wałkowany temat przez LEGO - łącznie 2 części, a jeżlei ktoś uznaje TCW za SW to już 3. Z czego Pierwsza Trylogia jest dokładnie potraktowana niż Druga ponieważ w momencie premiery III epizod okazano w powijakach.
Więc trochę się dziwię temu niedosytowi:).
Toć jest już ; p
spider-mana raczej nie bedzie, bo on działa sam, a w grze bierze udział dwóch, lub więcej ludzików, bardziej stawiałbym na X-Men.
Ja bym bardzo chcial LEGO Avengers lub innych bohaterow z Marvela(Fantastyczna czworka,X-MEN)
Chcialbym tez jakies horrory typu Koszmar z ulicy Wiazow lub Krzyk,ale to gra przezde wszystkim dla dzieci wiec chyba musieli by to bardzo przerobic na parodie w stylu Strasznego Filmu
Ponoć już jest, ale tylko na Wii, 3DS i XBOX 360. Chociaż to nie fair, bo mogliby wydać także na platformy takie jak PC i PS3.
Lego James Bond. Wyobrażcie sobie 23 filmy to było by coś.Lego the Dark Knight gra lego na podstawie trylogii Christopera Nolana.Poza tym marzyłem od dawna o Lego Prince Of Persia.
Lego Park Jurajski, Lego Matrix i Lego Sherlock Holmes.Lego w czasach Wiktoriańskich to było by coś no i jeszcze.Lego bogowie olimpijscy.
Tak, Lego Mitologia było by niezłe. Najlepiej 5-6 mitów podzielonych na poziomy.
(w sumie, Tezeusz współpracujący z Minotaurem albo Perseusz z Chimerą wyglądaliby dziwnie)
Jak dla mnie byłoby samą frajdą granie zeusem lub aresem w postaci lego.A ich moce to byłoby coś.
I do tego poziomy i bossy np. hades.Mogliby też pomyśleć o zrobieniu gry lego na podstawie filmów takich jak starcie tytanów.
Dobrym pomysłem byłoby zrobienie gry lego na podstawie jakiś bajek jak np.Ben 10 to dobry pomysł bo przecież ben 10 ma swą ekipę a ile postaci do zamiany w lego ludki z omnitrixa.Dzieciaki by się ucieszyły.
mogli by zrobić przygody lego asterix , sherlock, prince of persia , przygody postaci marvel