PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656253}

LEGO Władca Pierścieni

LEGO The Lord of the Rings
2012
7,9 3,3 tys. ocen
7,9 10 1 3320
LEGO Władca Pierścieni
powrót do forum gry LEGO Władca Pierścieni

Skoro Lego spełnia marzenia zamiany tego co lubimy w klocki, powiedzcie co byście chcieli żeby zegranizowali?

Mi marzy się Ojciec Chrzestny - scena z plastikową główką konia byłaby urocza:). Oczywiście wcześniej klocek miał by zadanie donieść plastikową głowę przez rezydencję producenta filmowego.

Lepsze pomysły:)?

użytkownik usunięty
tc1987

James Bond albo Mission Imposible!!xD

użytkownik usunięty

lub Scarface!

tc1987

Lego Wiedźmin ;)

tc1987

"Ojciec Chrzestny" to by była poezja, płakałbym z szczęścia :D
Póki co grałem w wszystkie gry z serii LEGO, ale na tą czekam najbardziej... To będzie miazga.

Co do pytania to bym chętnie zobaczył "Powrót do przeszłości", "Mad Max", "Spider-man" (ogólnie komiksowe z Marvela), "Matrix" i "Koszmar z ulicy wiązów" :P

ocenił(a) grę na 8
Jachu95

lego pince of persia
lego spider man
lego avengers
lego gta
lego opowieści z narni
lego mortal kombat
lego świat według kiepskich

ocenił(a) grę na 8
Jachu95

Na E3 w tym roku pokazane było LEGO MARVEL

tc1987

LEGO SHERLOCK HOLMES!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) grę na 9
Spaniel007

Londyn czasów wiktoriańskich byłby świetny z LEGO

Spaniel007

Zgadzam się w 100%

Spaniel007

Lego Sherlock Holmes było by świetne.

tc1987

Lego James Bond. No i więcej Star Wars, bawiłem się na nich świetnie!

tc1987

Ojciec Chrzestny byłby niezły, ale marzy mi się LEGO Opowieści z Narnii. Byłoby przy okazji więcej figurek zwierząt (wilki, Aslan, Bobry). Poza tym na pewno ciekawie wyglądałby faun. Mówię tu nie tylko o serii klocków, ale też o grze.

tc1987

lego borat

użytkownik usunięty
tc1987

Mnie się szczerze powiedziawszy marzy jakaś gra z serii lego w świecie mitu antycznego. Nie wiem, do którego filmu miałbym do przyporządkować, ale odtworzenie w klockowej wersji wydarzeń takich jak 12 prac Heraklesa, wojna o Troję czy wyprawa Argonautów - to byłoby coś. A do tego te figurki - Achilles, Tezeusz, Bogowie Olimpijscy,...nie mówiąc już o przeciwnikach. Tutaj mają chyba największe pole do popisu, bowiem mity Greków obfitują w różnego rodzaju maszkary(hydry, sfinksy, syreny, chimery). Także tak...
Co zaś filmowych "legranizacji" się tyczy, to mam jakiś niedosyt gier umieszczonych w uniwersum "Star Wars". Przy czym, powinni zrobić jakiś na prawdę zabawny system walki, aby aż chciało się wybierać coraz to nowe postaci, i konfrontować je ze sobą w epickich lego-bitwach na miecze świetlne. :D

Niedosyt Star Wars:)? Chyba nie oczekujesz że w dobie tandet pokroju Lucasa i Filoniego zegranizują Trylogię Thrawna Timothego Zahna:)?

użytkownik usunięty
tc1987

Nie uznam niczego poza Starą Trylogią. Nie chcę komiksów. :(

Ale kampania Thrawna to akurat trzy książki:).

użytkownik usunięty
tc1987

Jeden pies...

No formalnie właśnie że nie:P.

Sorry że tak złośliwie draże temat ale akurat SW to póki co najczęściej wałkowany temat przez LEGO - łącznie 2 części, a jeżlei ktoś uznaje TCW za SW to już 3. Z czego Pierwsza Trylogia jest dokładnie potraktowana niż Druga ponieważ w momencie premiery III epizod okazano w powijakach.

Więc trochę się dziwię temu niedosytowi:).

użytkownik usunięty
tc1987

Więcej Luke'a i Vadera!
Hana i Bobby Fetta!
Te wspaniałe sceny lat 80'. :3

użytkownik usunięty
tc1987

Lego Harry Potter

Toć jest już ; p

spider-mana raczej nie bedzie, bo on działa sam, a w grze bierze udział dwóch, lub więcej ludzików, bardziej stawiałbym na X-Men.

ocenił(a) grę na 8
tc1987

Ja bym bardzo chcial LEGO Avengers lub innych bohaterow z Marvela(Fantastyczna czworka,X-MEN)
Chcialbym tez jakies horrory typu Koszmar z ulicy Wiazow lub Krzyk,ale to gra przezde wszystkim dla dzieci wiec chyba musieli by to bardzo przerobic na parodie w stylu Strasznego Filmu

tc1987

Lego Futurama.

donmaslanoz14

Ponoć już jest, ale tylko na Wii, 3DS i XBOX 360. Chociaż to nie fair, bo mogliby wydać także na platformy takie jak PC i PS3.

ocenił(a) grę na 9
tc1987

Lego James Bond. Wyobrażcie sobie 23 filmy to było by coś.Lego the Dark Knight gra lego na podstawie trylogii Christopera Nolana.Poza tym marzyłem od dawna o Lego Prince Of Persia.

ocenił(a) grę na 9
tc1987

Lego Park Jurajski, Lego Matrix i Lego Sherlock Holmes.Lego w czasach Wiktoriańskich to było by coś no i jeszcze.Lego bogowie olimpijscy.

moviemaster2001

Tak, Lego Mitologia było by niezłe. Najlepiej 5-6 mitów podzielonych na poziomy.

(w sumie, Tezeusz współpracujący z Minotaurem albo Perseusz z Chimerą wyglądaliby dziwnie)

ocenił(a) grę na 9
donat98

Jak dla mnie byłoby samą frajdą granie zeusem lub aresem w postaci lego.A ich moce to byłoby coś.

ocenił(a) grę na 9
donat98

I do tego poziomy i bossy np. hades.Mogliby też pomyśleć o zrobieniu gry lego na podstawie filmów takich jak starcie tytanów.

ocenił(a) grę na 9
tc1987

Dobrym pomysłem byłoby zrobienie gry lego na podstawie jakiś bajek jak np.Ben 10 to dobry pomysł bo przecież ben 10 ma swą ekipę a ile postaci do zamiany w lego ludki z omnitrixa.Dzieciaki by się ucieszyły.

ocenił(a) grę na 8
tc1987

LEGO Szklana Pulapka

tc1987

Lego Igrzyska Śmierci

tc1987

LEGO South Park . Oj działoby się, uśmiercać plastikowego Kenny'ego czy inne atrakcje

ocenił(a) grę na 9
tc1987

mogli by zrobić przygody lego asterix , sherlock, prince of persia , przygody postaci marvel

ocenił(a) grę na 8
12wojtek

nastepna gra LEGO ma byc LEGO Marvel Super Heroes:D

ocenił(a) grę na 9
tc1987

gdyby zrobili lego dark knight trilogy to bym skakał ze szczęścia :D

wojtek555

i jeszcze incepcja

ocenił(a) grę na 9
DarthYoda

tylko, że gry lego zawsze powstają na podstawie kilku filmów z serii ;)

wojtek555

Przykra prawda

ocenił(a) grę na 7
tc1987

Ja z chęcią zobaczyłbym Lego Battlestar Galactica

tc1987

Lego Marvel Super Heroes już potwierdzone :)

tc1987

lego mortal kombat:)

tc1987

Lego Zwiadowcy na podstawie książek J.Flanagana

tc1987

Lego Chuck Norris.

tc1987

Lego Obcy + Prometeusz