PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656253}

LEGO Władca Pierścieni

LEGO The Lord of the Rings
2012
7,9 3,3 tys. ocen
7,9 10 1 3269
LEGO Władca Pierścieni
powrót do forum gry LEGO Władca Pierścieni

Witam wszystkich, mam mały problem nie wiem co bardziej się opłaca zakupić:

Assasin`s Creed III

LEGO Lord Of The Rings

The Wonderbook (Move) PS3

Jaki tytuł polecacie?

ocenił(a) grę na 9
Domin2309

Grałem w dwie pierwsze i mogę spokojnie obie polecić. Assassin - wiadomo. Maksimum akrobatyki, zagadek, krwi i akcji. Dobrze rozbudowany aspekt historyczny i wspaniała grafika. Z kolei LEGO ma w sobie to coś ;) Nie spotkałem się jeszcze z tak mocno rozbudowaną grą z tej serii (nawet Batman 2 DC nie jest tak mocno rozbudowany). Świetnie ukazanie świata Władcy Pierścieni i naprawdę zarąbisty humor. Gra już drugi dzień i co chwila mam jakiś powód do śmiania :D Tutaj grafika jest nieco inna i gra ogólnie jest prosta, ale nie brak elementów logiki, akrobatyki i pomysłowego myślenia. Nie wspominając o tym, że gra jest bardzo długa. Jeżeli chciałbyś zdobyć wszystkie osiągnięcia to trzeba podwijać rękawy.
Polecam dwie pierwsze ze wskazaniem na drugą.

ocenił(a) grę na 8
Marvolo666

Chyba wybiorę LEGO LOTR ponieważ uwielbiam klocki LEGO a moje ulubione filmy to Władca Pierścieni.
Grałem w Assasin`s Creed II czy III rózni się czymś poza zabijaniem akrobatyką i trudnym zadaniom?

ocenił(a) grę na 9
Domin2309

Właściwie nie, może poza zmianą środowiska (na Amerykę) i większej gamie używanych broni. Ale ogólne zasady działania i trudne zadania pozostają niezmienne. Osobiście uważam, że to druga część jest najlepsza z całej serii mimo wszystko.
Jeżeli lubisz LEGO i WP to kup to. Spodoba się ;)

ocenił(a) grę na 8
Marvolo666

A jak jest z tym ''otwartym światem'' jest większy od tego w LEGO Batman 2? Chodzi mi czy można np. przejechać na koniu przez cały hobbiton aż do mordoru. Czy tżeba wybierać miejsce przez menu. Fajnie się biegało Batmanem po Gotham tu jest tak samo?

ocenił(a) grę na 9
Domin2309

Tak, można tak robić. Niektóre tereny są zablokowane przez "Oko Saurona" ale po przejściu gry wszystkie lokacje są dostępne i można bez problemu jeździć po całości, wykonywać misje, zbierać monety i kupować nowe postacie i przedmioty za te monety. Wielkość jest porównywalna do tej z Batmana.

ocenił(a) grę na 8
Marvolo666

Do Batmana więc musi być małe. W batmanie Gotham składało się z 3 części mam nadzieję że LOTR jest 2 raxy większy. Mam nadzieję ze w LEGO LOTR przejście całego świata będzie trwać co najmniej godzinę lub pół.

ocenił(a) grę na 9
Domin2309

Świat jest duży. Przede wszystkim jest bardzo bogaty. Mnóstwo misji, sekretnych miejsc. Jest co zwiedzać. Jeszcze nie sprawdzałem ile zajmuje przejście z jednego końca świata na drugi, ale może to trwać dłużej niż pół godziny. Nawet konno.

ocenił(a) grę na 8
Marvolo666

a co z postaciami chodzi mi ile ich jest wszystkich i to prawda z tym tworzeniem własnych artefaktów?

ocenił(a) grę na 9
Domin2309

Postaci jest coś koło 50 albo 60. Dokładnie nie liczyłem. Tyle można kupić i mieć. Niektóre dostaje się za darmo w ramach trybu fabularnego (np. członków Drużyny). Innych się kupuje za te monety z klocków lego. Zwykli żołnierze kosztują 25 tys. ale takie Król Umarłych na przykład jest wart 500 tys. Czyli trzeba się nachodzić trochę, żeby tyle kasy mieć.
Artefakty można tworzyć, ale do tego trzeba planu tej rzeczy oraz mithrilu, z którego można ją wykonać. Na każdą misję w trybie fabularnym przypada plan jednego artefaktu (broni, butów, rękawic, zbroi). Plan ten jest zwykle ukryty na poziomie i trzeba się trochę postarać, żeby go znaleźć. Potem idzie się z nim do kowala (w Bree) i daje mu się jeszcze mithril żeby go wykonał. Ten cenny surowiec dostajesz w ramach wykonywania misji i rozwiązywania zagadek albo sprawdzianów zręcznościowych na wolnej mapie.
Wracając jeszcze do postaci. Nie ma tak, że kupisz wszystkie postaci i mapa pusta. Po całym świecie łazi sporo Orków, Ludzi i Elfów, przez co świat jest bardzo barwny i bogaty nawet pod koniec całej gry ;)

ocenił(a) grę na 8
Marvolo666

Jej dzięki za te wszystkie informacje to lepsze niż oglądanie 50 gameplayów i popsucie sobie całej fabuły i zabawy z gry :) A a co jeśli chodzi o dodatki do tej gry chodzi mi o to że chciałbym zakupić tą grę z dodatkowymi postaciami: Mini Balrog, Sauron gdzie można zakupić grę z tymi dodatkami? A i czy jest możliwość budowania jakichś minizestawów np: mini sauron albo smok te same jak w innych grach.

ocenił(a) grę na 9
Domin2309

Ja niestety nie gram na oryginale, więc nie wiem co z tymi dodatkowymi postaciami :) Ale słyszałem, że jest możliwość ich zakupienia, ale to chyba tylko przy oryginale właśnie.
Co do zestawów...w grze na każdą misję przypada 10 skrzyń z klockami lego. Jak zbierzesz wszystkie to masz zbudowany model czegoś, z czym związana była dana misja. O ile o to Ci właśnie chodzi :)

ocenił(a) grę na 8
Domin2309

Jeśli chodzi o lego to jeżeli już grałeś w jakąś lego grę to wszystkie inne są prawie takie same.

ocenił(a) grę na 7
Domin2309

LEGO!!

Domin2309

"LEGO Władca Pierścieni" - wg mnie: jedna z najlepszych gier LEGO.
Jeśli lubisz LEGO i "Lord of the Rings" to coś dla Ciebie.

Wiem, że stary temat. Wyrażam tylko swoje zdanie.