Trzeba być chyba kompletnym debilem żeby zrobić taką grę w 2D. Ja wiem że tradycja nakazuje żeby Heroes był w 2D no bo III byłą w 2D i była najlepsza.Brednie. Według mnie 2D był to najgorszy pomysł który w istocie zniszczył całą grę. Ale co ja tam wiem czekam na opinie maniaków HIII.
Ja jestem maniakiem, fanatykiem i wiernym wyznawcą trójki. Źle mówisz, kolego 3D psuje całą rozgrywkę i jest niepotrzebne w grach turowych, jedyne co daje to to, że ciężko się jest połapać co gdzie jest i gra wolniej chodzi. Do tego trzeba ciągle obracać kamerę w tę i w ewtę co niezmiernie męczy. Jak porównuję sobie przesliczną, ręcznie malowaną grafikę trójki do tego co zaprezentowali w 5tce, programowanej przez chinczyków po taniości i wyszła degrengolada - marnie wszystko wygląda a już mangowe akcenty (patrz anioły w HoMM5) działają na mnie jak płachta na byka - nie mam nic przweciwko mandze jako konwencji, ale umówmy się - serio HoMM to nie ten adres. Jesli chodzi o gry komputerowe to USA. USA i jeszcze raz USA - Rockastar Games, EA Games, Bioware, Blizzard - właśnie w Ameryce bije serce gier komputerowych i tamtejsze produkcje są najlepsze - porównaj sobie chociażby Gothica z takimi Baldurami czy Tormentem. Widzisz o czym mówię prawda? Ameryka przeciera szlaki - 90% klasyków zostało zrobione przez amerykanów a Europa robi tylko sequele albo podróbki czy nasladownictwa. Oczywiscie chlubne wyjątki w postaci Painkillera, Wiedźmina czy paru innych są, ale umówmy się gry wideo to nie jest specjlaność europejczyków.
Jezu, człowieku nie rozbawiaj mnie. Przytoczę ci niemiecką grę Gothic tobie może nie przypadłą do gustu ale większość ludziom jak i mi jest ona prawdziwym arcydziełem. Jeśli chodzi o Gothic 2 to jest to najlepsza gra w jaką miałem przyjemność zagrać. ,, Ameryka przeciera szlaki " - no co kto ma pieniądze ten przeciera szlaki a Ameryka te pieniążki na pewno ma. Na pewno zgodzę się z tobą jeśli chodzi o EA i Rockstar bo oni na prawdę robią dobre gry. Ale człowieku nie rozbawiaj mnie tym że 90% klasyków zostało zrobione w Ameryce bo chyba TROCHĘ za mało grałeś. Jeśli chodzi o 3D a 2D ja dalej podtrzymuje moje zdanie nie uważam że gra wolniej chodzi tak samo nie uważam że obracanie kamerą męczy.