PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612011}
6,7 3,2 tys. ocen
6,7 10 1 3246
Might & Magic: Heroes VI
powrót do forum gry Might & Magic: Heroes VI

ojoj..

ocenił(a) grę na 7

Strasznie długa instalacja , nudna gra , postacie jak z jakiegoś anime nie polecam 2/10

ocenił(a) grę na 8
Vito36

Długa instalacja? Toś wymyślił...

ocenił(a) grę na 7
djzatorze

No mi się bardzo długo instalowało przeszło 2 godziny .. nie wiem jak tobie i jakoś tak ogólnie ta gra nie umywa się do Heroes III lub Heroes V te dwa tytuły podobały mi się o wiele bardziej . Tutaj bolą mnie oczy ta grafika jest bardzo jasna i gra jest przez to mniej fascynująca i fajniejsza . Tyle hejtuj dalej.

ocenił(a) grę na 8
Vito36

Broń Boże nie hejtuję. Po prostu myślę, że to nie wina gry, że się długo instaluje (najpewniej wina HDD). Nudna gra - powiedział bym raczej uboga w możliwości grania:) Odpalając HoMM III albo IV, a nawet V, na starcie mamy mnóstwo scenariuszy do przejścia, hektary map do zwiedzania, tony jednostek do wypróbowania... Tutaj, po zainstalowaniu gry, mamy ile scenariuszy?... To jest smutne.
Postacie jak z anime, powiadasz. to skojarzenie przyszło dopiero po przeczytaniu komentarzy na Filmwebie, podczas gry nie przyszło mi to do głowy - ale rzeczywiście, zwłaszcza frakcja Świątyni mocno podjeżdża tymi klimatami. Czy to dobrze - może sobie być, ale nie kosztem bogactwa innych frakcji! Ogólnie widzę sporą poprawę w animacjach i oprawie graficznej w porównaniu z cukierkową "piątką", interfejs i jego zachowanie przypomina mi ten w "czwórce", podobnie jak podbijanie miast. Niestety z "trójki" nie zauważyłem niczego... Gra bardziej mi przypomina Disciples III niż serię Might & Magic :(

ocenił(a) grę na 7
djzatorze

No to już nie to samo.. ja właśnie gram teraz w Disciples 2 na razie się przerzuciłem bo to co dostarcza na Heroes VI to raczej jakaś kpina jak piszesz no i mi się gra znudziła po jakichś 3 dniach nawet to online nie jest potrzebne jak dla mnie tylko utrudnia grę.. więc to tak.

ocenił(a) grę na 3
Vito36

Do tego strasznie uboga względem poprzedniczek. Strasznie mało jednostek, brak generatora map losowych, potworny edytor z którego prawie nie da się korzystać, mało surowców, mało zamków, mało misji, ogólnie wszystkiego mało. No i dołączenie do tego trybu dokupowania rozszerzeń jak w jakimś ftp co za skąpstwo ! Wstyd i hańba na Ubisoft !

ocenił(a) grę na 7
SirDrX

Zgadzam się bardzo mało wszystkiego Heroes 6 to kompletna porażka.. poczekajmy na 7.

użytkownik usunięty
Vito36

WItam. Wiesz dlaczego nienawidze obecnych kontynuacji gier??? zapewne dlatego ze wychowalem sie na pixelach i rozdzielczosciach 800x600 i obecne cukierkowate, przerazliwie slodkie i kolorowe postacie itp mnie odpychaja. Przykladem niech bedzie ta gra i np cannon fodder 3, i inne. Tak jak napisano . Anime w czystej formie.

ocenił(a) grę na 7

Witaj. Dziękuje za opinie , mam podobne wrażenia do cannon fodder 3. Oglądałem zwiastuny , lets playe i wiele innych. Miałem zamiar kupić ( do dzisiaj mam jeszcze drugą część ) , ale po tym co moje oczy ujrzały oniemiałem! Postacie jak karykatury i "przesadzona grafika" STANOWCZE NIE!! A co do Heroes najlepsza jedynka to był szał jak wyszła , było to coś nowego , dwójka już niekoniecznie mało mi się podobała , trójka super najlepsza z całej serii wiele zamków , świetna rozgrywka , żadnej gry przez internet ( której nienawidzę) , czwórka średnia , możliwa , nic specjalnego. Piąta część niezła muszę przyznać że zaskoczyła mnie , nie przesadzona grafika , nawet fajne postacie ( oprócz Lochów brrrrr....) i niezła rozgrywka i ostatnia najgorsza , beznadziejna część szósta - anime w czystej postaci jak już napisałem gra przez internet O NIE! mała przejrzystość nie mogłem się połapać jak grać. To moja rozszerzona opinia i odpowiedz na twoją opinie z którą się zgadzam. Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
Vito36

dlatego cieszmy sie i radujmy ze powstalo cos takiego jak GOG (good old games)
czyli moje kochane pixele i nizsze rozdzielczosci na nowszych systemach.
mam zainstalowane cannon 1 i 2.
i lezka sie w oku kreci jak czlowiek pomysli ze kiedys gra ktora zajmowala 1 czy 2 dyskietki potrafila przykuc na dlugie godziny.

ocenił(a) grę na 3
Vito36

z dwojka to nie przeciagaj struny jak nie grales na premiere to nie pisz tak nawet pobila jedynke grywalnoscia. To swietna gra. Trojka po prostu okazala sie byc godna nastepczynia drugiej. Na 4 nie ma co narzekac duzo grania bylo, po prostu wprowadzili pewne zmiany ktorym sie podobaly badz nie. Co do piatki gdyby nie oblesna nieczytelna grafa i przesadzone 3D daloby sie grac. Pomijam ze chcialbym juz w koncu kampanie nie krecace sie wokol zamku rycerza bez przerwy. Szostka jest coz poki co gram, beznadziena. Podjerzewam ze musi byc krotka kampania bo poziom trudnosci wywindowali na maxa. Zaczynasz bez zamku wrog masz wszystkie pozostale gdy on sie zbroi ty szukasz kolejnego ponoszac ciezkie straty, w dodatku jak wlaczam auto , komputer wygrywa z mniejszymi stratami, katapulta wali w brame, zamiast wszedzie oprocz bramy. Przeklamania , oszustwa, na tym polega poziom trudnosci w 6, beznadzieja. Jak dalej tak pojdzie dostanie 4. Chce dlugich kampanii jak w 3 i 4. A nie meczyc jedna mape save i load bo moze sie uda. Tragedia

ocenił(a) grę na 8
Wolfman_PL

Długich kampanii?
tak aby jedna misja zajmowała po 15 h tak ?

Jak byś zwiedzał całą mapę i zbierał co się da to byś nie narzekał ,że misje krótkie.

ocenił(a) grę na 3
mich145

zbieralem wszystko co sie da. Nie wpadlo Ci do glowy ze moze chcialbym po 10 misji? Nie wspominalem nic o 15h na jednej mapie, choc tez byloby fajnie. Po co mi krotkie kampanie?? Spieszy mi sie gdzies? Nie zaliczam gier na akord. Place duza kase to i chce pograc. Nie bede wychwalal miernoty ktora da sie ukonczyc w ciagu paru dni na najwyzszym

ocenił(a) grę na 8
Wolfman_PL

Przecież misji nie ma tak znowu mało z tego co pamiętam to był prolog sławojem 2 misje chyba i po 4 misje każdym jego dzieckiem, oraz 3 misje kończące przygodę, czyli nawet sporo, nie pamietam ile było w III ale w V było 6 wątków po 5 misji

ocenił(a) grę na 3
mich145

misji jest tyle i sa tak samo proste i schematyczne ze gra sie dlugo jak w jakas jedna kampanie z 3,4 czy 5. Poza tym ilosc bledow w tej grze jest porazajaca. Ubisyf zaprzestal wszelkich latek juz bo zapewne stwierdzili ze juz to sensu nie ma. Licze ze serie wykupi inna firma i wroci do swej swietnosci za czasow 3DO

ocenił(a) grę na 8
Wolfman_PL

Z VI się zgodzę, ale w V jest dużo różnorodnych misji ciekawych bohaterów i miejsc, grafika na pewno jest lepsza niż w 3 a jeśli kuje cię w oczy to zapewne są jakieś mode polepszające jakość a patchów do V dość sporo wyszło.
Co do VI to fakt gra jest niemiłosiernie kilka dni po premierze nie chciała mi się uruchomić, ale potem wszystko szło sprawnie,

ocenił(a) grę na 3
mich145

No wlasnie gra ktora sie nie uruchamia po premierze wg Ciebie zasluguje na 8? Ze slaba kampania, gra wciaz pelna bledow. Krotkie proste misje, zero wciagajacej fabuly. Ja gram 2-4, niestety jak w przypadku Twierdzy 1 tak jak w przypadku heroes 2-4 , poprzeczki nie potrafia przeskoczyc. Jesli mowa o Twierdzy to w ogole zenada sami tworcy nie potrafia zrobic lepszej gry niz 1

ocenił(a) grę na 8
Wolfman_PL

Mam sentyment do tej serii, na bugi nie zwracam uwagi, są denerwujące ale jeśli ktoś przeszedł wiedźmina 2 gdzie ścinało się co kilka sekund wystarczyło popatrzeć w górę, to nie zwraca uwagi na bugi, według mnie gra zasługuje na 7 ale ocen staram się nie zmieniać.

Przecież twierdza krzyżowiec było wspaniała, dużo lepsza od 1, dopiero potem seria spadła na dno, ale teraz powstaje 2 krzyżowca :)

ocenił(a) grę na 3
mich145

Twierdza krzyzowiec to dodatek nie wymagajacy podstawy. Wiec to dalej jakby jedynka

Niestety nie gralem w Wiedzmina i jakos nie sadze bym zagral w 2. Do jedynki podchodzilem 5x i nie moglem sie przemoc, nudzi mnie nic nie poradze.
Jak bugi rozkladaja gre po premierze to moja ocena leci na pysk. Nie po to wywalam duza forse by patrzec na gre jak na wersje beta. Gdybym gral na piratach czy dwa po premierze pewnie bym inaczej ocenil , wiadomo za darmo albo juz poprawione. Niestety szostka poza grafa , nie umywa sie do 5, ze nie wspomne o wczesniejszych

ocenił(a) grę na 8
Wolfman_PL

a Żałuj ,że nie grałeś w wiedźmina, ja zacząłem od 2, potem 1, pewnie jak bym zaczął od 1 to też by mnie nie wciągnęła.

ocenił(a) grę na 3
mich145

tak duzo gorsza od dwojki?nie gralem w 2 bo to jakby czytac ksiazke od srodka. Ksiazki czytalem . zeby nie bylo mam kazda edycje kolekcjonerska wiedzmina. Zaluje ze sie nim rozczarowalem ale moze przed trojka sproboje ponownie i cos moze z tego wyjdzie

ocenił(a) grę na 8
Wolfman_PL

Gorsza może nie ale kto co woli, ja też sage czytałem ale dopiero po przejściu wszystkich gier co stwierdzam nie było zbyt mądre dlatego teraz gram od nowa ;)

Próbuj, ja jak kupuje grę to mam zamiar ją przejść, bez względu czy jest dobra czy nie bo na coś tą kasę wydałem.

ocenił(a) grę na 3
mich145

Zapewne za rok, przed premiera 3 ktora znajac zycie przesuna pare razy :)

ocenił(a) grę na 8
Wolfman_PL

Już przesuneli z września wiec wątpie aby 2 raz przesuwali :)

ocenił(a) grę na 4
mich145

też mam sentyment do serii heroes dlatego dałem IV ale jak dla mnie to i tak przesada bo VI to dno