PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612838}
7,1 867  ocen
7,1 10 1 867
Tom Clancy's Rainbow Six Vegas
powrót do forum gry Tom Clancy's Rainbow Six Vegas

Znikanie ciał!!!

użytkownik usunięty

Niestety wersja na PC ciągnie ułomności z konsol. Gra naprawdę byłaby świetna gdyby nie w zaskakującym tempie znikanie ciał.
Po rzucie granatem miałem wrażanie, że pomieszczenie było puste.
Jeśli ktoś zna mody/patche na poprawę tego elementu to proszę dać znać, bo gra bardzo dobra.

użytkownik usunięty

Edit: Mała poprawka, chodzi mi o Vegas 2 oczywiście.

ocenił(a) grę na 8

No właśnie w jedynce nie ma znikania ale w dwójce ciała znikają co po pewnym czasie robi się niesmaczne.
Zapewne dlatego znikają te ciała bo ktoś tak zaprogramował tą grę tj. te znikanie ciał jest w pewnym stopniu ograniczeniem brutalności.

A czy na to jest jakiś patch myślę że nie ma. Poczytaj sobie wpisy grających w tą grę a wszystko zrozumiesz...
Jeden gostek tak napisał "lipa szkoda że te ciała znikają bo gdyby nie znikały to bym sobie postrzelał do trupków"

http://forum.purepc.pl/Gry-f9/Tom-Clancys-Rainbow-Six-Vegas-t250304.html&st= 60

tomucho77

Zazwyczaj znikanie ciał w grach ma za zadanie zmniejszyć obciążenie sprzętu bo jakby nie było na każdym ciele działa 'ragdoll'.

użytkownik usunięty

Akurat nie mam teraz zbytnio czasu na granie, ale zauważyłem przypadkowo przy porządkach na dysku, że jest plik konfiguracyjny w Documents and Settings -> All Users -> Dane aplikacji -> Ubisoft Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 -> R6Vegas2.ini, a w nim:
[Performance]
MaxNumNPCs=105
Być może zwiększenie tej wartość w jakimś stopniu na to wpłynie. Wydaje mi się, że są to wartości dla konfiguracji default, więc trzeba będzie to zmienić przed pierwszym uruchomieniem gry.