PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=696941}

Uncharted 4: Kres Złodzieja

Uncharted 4: A Thief's End
2016
8,9 17 tys. ocen
8,9 10 1 17151
Uncharted 4: Kres Złodzieja
powrót do forum gry Uncharted 4: Kres Złodzieja

...w bliżej nieokreślonej przyszłości gry z Cassie Drake w roli głównej? Czy w ten sposób twórcy zostawili sobie furtkę na kontynuacje, w dodatku wpisujące się w silnie feministyczne ostatnio tendencje świata sztuki i rozrywki?

No i, zakładając, że odpowiedź na powyższe pytania brzmi "tak" - co powiecie o takim ruchu twórców? Dobrze dla serii czy raczej uważacie temat za zamknięty i nie powinno być więcej opowieści o Drake'ach jakichkolwiek?

gm95

Myślę że tak, a nawet jeśli nie z Cassie to jakimiś innymi bohaterami. Mi to jak najbardziej odpowiada, uwielbiam uniwersum Uncharted i przy Lost Legacy bawiłam się świetnie. Po za tym, no come on, Uncharted to kura znosząca złote jajka więc na pewno z niej nie zrezygnują.

ocenił(a) grę na 10
gm95

Pojawienie się Cassie otworzyło wiele nowych furtek ale zamknęło tą starą, z Nathanem. ND chce być kojarzony z Nathanem Drake'iem i na wypadek utraty praw najzwyczajniej ukończyli wątek Nathana, bo prolog pokazał, że ostatnią ostrą przygodą Nathana była ta z Averym. Natomiast inne gry się pojawią, jest wiele ciekawych postaci. Wydaje mi się, że jeszcze bardziej rozwiną Chloe, bo Lost Legacy jak na DODATEK (przy recenzjach często się o tym zapomina) jest rewelacyjne. Fajnie, gdyby były jakieś przygody Sama i Sully'ego, mogliby przywrócić postać Cuttera. Uncharted jest i będzie, ale bez Nate'a jako głównego bohatera.