Oczywiście nie podlega dyskusji fakt że U4 to gra dopracowana ze świetnymi postaciami i przytłaczającą liczbą detali graficznych ale żadna gra nie jest idealna...
Moim zdaniem największą wadą Uncharted 4 są cienie, które są wyświetlane w niskiej rozdzielczości, szczególnie to widać podczas zbliżeń. Kolejna rzecz to anty-aliasing, który jest trochę lepszy niż większość gier na konsole ale jednak do pecetowego poziomu daleko. A na koniec multiplayer który mam wrażenie jest wciśnięty trochę na siłę, wolałbym żeby ta świetna kampania trwała trochę dłużej a multi nie było ;]
Zależy jakiego PC, większość tych w domach userów nie wygeneruje ci grafiki takiej jaką ma Uncharted 4. High-end PC ma niewiele osób co nie jest dziwne bo to drożyzna. Grafika świetna konsola kosztuje 1200 zł złóż PC w tej cenie a nie uciągnie gier nawet z przed 3 lat.
Sam procek od intela kosztuje 800 zł już nie wspomnę o przyzwoitej karcie graficznej i podzespołach.
Multi musiałobyć bo w wcześniejszych częściach też było.
Zawsze mnie bawi jak ludzie na siłę chcą porównywać grafikę konsol do PC i podawać to jako argument na rzecz PC, konsolowi gracze nie wybrali konsoli ze względu na grafikę ale to już dłuższa pogadanka.
anty-aliasing to jest coś czego nigdy nie mogę odpuścić bo granie z takimi poszarpanymi krawędziami zwyczajnie wybija z rytmu i wkurza. A co do tego kto jaki sprzęt w domu to sprawa indywidualna.
serio jak gram na TV nie przywiązuje do tego większej uwagi obraz na TV jest nieco bardziej rozmydlony.
No i nie miałbym ochoty wracać do czasów gdzie musiałem się garbić przy klawiaturze i myszce.
A tak mam 1 prosty system wszystko na nim działa nie zastanawiam się czy mi pójdzie bo wiem że na pewno. Więcej ciekawych gier.
Zawsze stawiałem na gameplay nie na grafikę.
sam nie pamiętam kiedy ostatnio grałem używając klawiaturę + myszkę ;] Myślę że większość pecetowców posiada pada bo inaczej to męczarnia.