Byłam z koleżanką ostatnio i nigdy się tak się nie uśmiałam! Cała sala wyła ze śmiechu w tych samych momentach. To nie jest tylko moje odczucie. Cała sala! Jednym słowem żenada. Nie wiem co może się podobać w tym filmie - moment, w którym dziewczyna zamiast zombie zabija strażaka? :D albo tekst "Nie zabijcie go! To tylko dziecko" gdy mały czerwony potwór chce im wygryźć gęby. Albo składanie larwy tuż przed kamerą. Po co miał się chować jak mógł wrócić z dziewczyną przed noktowizor? No jednym słowem paranoja i strata czasu. Pieniędzy nie żałujemy, bo rzadko kiedy tak się śmiejemy. Na komediach bywa gorzej :D
Nigdy nie widziałem bardziej durnego komentarza...
sorki że spytam: Jesteś może blondynką?? ...
jeśli tak to moje kondolencje :]
Wiesz... tutaj zachwalamy albo krytykujemy filmy, które widzieliśmy, a nie ludzi, którzy napisali komentarz różniący się od Twoich własnych odczuć. Twój wpis świadczy o Tobie, a nie o mnie. Mi się film nie podobał, jak wielu osobom, którzy wraz ze mną oglądali. Lepiej byłoby gdybyś wymienił momenty, które były przerażające (według Ciebie) jak zrobiła to osoba poniżej, a nie od razu zabierasz się do obrażania innych. Tu chodzi o film, a nie o nas. Nie chcemy tu się sprzeczać tylko wyrazić opinię o filmie...
wiesz nie lubie koloryzować wypowiedzi i owijać w bawełnę :p
wale prosto z mostu co myśle, a pierwszy raz mi się tutaj to zdarzyło na FilmWeb bo mnie dotkął Twój komentarz (opinia) o tym filmie ...
dzięki za wyjaśnienie :) i wybacz jeśli naprawdę komentarz Cię uraził. Nie sądziłam, że tak ostro to odbierzecie. Nie chciałam nikogo zdenerwować :) Pozdrawiam
spoko spoko :) może gdybyś ze mną oglądała ten film we dwoje w mrocznym wieczornym klimacie poczułabyś dreszczyk emocji :) ;)
wiesz co? smiac to mi sie chce własnie z takich wpisów... film jest super!!! jeden lepszych jakich ostatnio widziałem.
lpasiunia jezeli ciebie pasiuni bawi REC to to jest dopiero przerażajace. A może chcesz coś udowodnić? Twierdząc ze jeden z najlepszych horrorów ostatnich lat, powoduje iż "nigdy się tak nie uśmiałaś".
Proszę was, wszyscy wy co tak nabijacie się z Rec'a. Zaproponujcie mi prawdziwy filmy/horror jeżeli ten jest tak śmiechu warty.
Bałyśmy się naprawdę na Paranormal Activity. Każdy ma inny gust, ale to w nocy nas przeraziło
A ogladalas PA w kinie czy w domu?
W kinie raczej nie, bo jeszcze w kinach go nie ma.
Ale jakbys obejrzala .REC (pierwsza czesc), po ciemku jak ja (nawet nie bylem sam w domu), przy dobrym naglosnieniu to gwarantuje ze nie smialabys sie jak w kinie.
PA jak i REC gienialne.
Tak. Trafne. Smiech podczas [Reca] w scenie, która w żadnym wypadku smieszna nie jest. Emocje, stres, napiecie nie bd Ci definiował, ale w takiej sytuacji amator strzelcem wyborowym stać się szans nie ma. Wybacz.
Za to jak najbardziej. "Paranormal Activity". Jeśli [REC] był głupi, śmieszny i bez sensu to nie wiem co powiedziec. "Czuje oddech na szyi~" Zrozumiale kiedy leży sie w kogos wtulonym. Ale nie o tym mowa. POdobno o gustahch sie nie dyskutuje, ale to co tu czytam woła o pomste do nieba. Pozdrawiam
""jeden z najlepszych horrorów ostatnich lat"" chyba wg twojej oceny,bo wg mojej to żenada , popłuczyny i chęć żerowania na popularności jedynki. film był nielogiczny (oddział SWAT w hiszpanii ? ok , moze błąd tłumaczenia , ale totalni amatorzy tam byli)(wirus/demon który przenosi się przez krew okazuje się larwą która jednak boi się krzyża i modlitw= kościół ucieka się do naukowych metod przeprowadzania egzorcyzmów??!) no i sorry gregory ,ale w drugiej części technika pseudo-reporterskich/amatorskich ujęć nie mogła już wywrzeć takiego wrażenia jak w jedynce, w której to właśnie technika filmowania była najmocniejszym atutem. za szyderstwa obelgi pod adresem mojej osoby z góry dziękuję .
mieli nie zabijac dziecka ponieważ Klecha chciał odszukać szatana... buahhaha smiać można sie ale z Ciebie widać że ma IQ poniżej wszelkiej krytki obejrzyj sobie Oksane na youtube prawdopodobnie znajdziesz swoje odzwierciedlenie w internecie w wersji FULLHD
z tym dzieckiem akurat nie o to chodziło. To dziecko, o którym ja pisałam nie miało w ogóle związku z tym co chciał klecha. Pooglądaj jeszcze raz i może załapiesz. Klecha chciał odszukać szatana w dziewczynce i ten stwór skaczący z sufity w ogóle nie miał z tym związku. A jeśli chodzi o to, że nigdy się tak nie ubawiłam na horrorze, to nie jest tylko moja opinia! Cała sala się śmiała, a komentarze potwierdzają!
klecha potrzebowal obojetnie jakiego pomiota szatana a dziecko bylo najlatwiejszym celem...a antyterrorysci byli w nowej sytuacji..co w tym smiesznego?rozumiem ich sposób strzelania nie potrafili nic zastrzelic a profesjonalisci... Jestem ciekaw co ty bys zrobila gdybys nie wiedziala nic o tym wirusie..jakby ci ktos dal bron do reki masz zabij stwora (dziecko) swojego brata na przyklad toz to stwor killim! Pewnie na sali bylo mnostwo tumanów którzy poza lansem i jak dobrze będą krytykować film nic w kinie ciekawego nie widzą.(czytaj same dzieci)idz sama do kina po 22 bez znajomych na pusty seans na bank więcej na taki horror bys nie poszla bo by Ci psyche zniszczył..
o matko nie chce się kłócić, ale muszę znowu napisać, że z tym dzieckiem to raczej nie o to chodziło! Nie potrzebowali "obojętnie jakiego pomiotu szatana". Potrzebowali dziewczyny. Klecha cały czas mówił, że nie wyjdą dopóki nie znajdą dziewczynki. Miał mnóstwo stworów, a nie chciał brać ich krwi. A dziecko to przecież on zabił! Antyterroryści trzymali dziecko, nie chcąc go zabić, a ksiądz darł się żeby go zabili aż w końcu sam odstrzelił mu głowę! Chyba źle zrozumiałeś całą scenę. Gdyby potrzebował jakiejkolwiek krwi, a dziecko jak sam powiedziałeś, było najłatwiejszym celem, to chyba by wziął od niego krew, gdy tamci go trzymali zamiast strzelać do niego. Na resztę komentarza nie wiem jak odpowiedzieć :) Nie mam brata, więc Ci nie powiem co by było gdyby to on był stworem... No znając mnie to pewnie bym strzelała :) Chciałam tylko wyjaśnić tą scenę i mam nadzieję, że nie będziesz mnie obrażać, tylko przypomnisz sobie ten moment w filmie, bo wydaje mi się, że mam rację.
co za zenujacy komentarz :/ zatrzymalas sie na etapie hannah montana?! niekturzy powinni miec zakaz chodzenia do kina :/
archipelag1 a ty powinnaś/powinieneś się zacząć uczyć polskiej ortografii, a nie zakazywać ludziom do kina chodzić:)Jakbyś za załapał/a to chodzi o słowo ,,niektórzy".
Zamiast zwracac uwage na ortografie itp w komentarzach moze powiedzielibyscie jakies argumenty dlaczego uwazacie tak a nie inaczej bo narazie z tego co widze to tak zrobily moze 2-3 osoby:P
A co do filmu uwazam, ze jest genialny. Dawno nie widzialem filmu a szczegolnie horroru w ktorym fabula jest tak spojna, rec2 buduje swietny klimat napiecia, rozwiazania fabularne sa swietnie przemyslane, wplatane sa tez watki troche humorystyczne np.wymieniona juz scena z zastrzeleniem strazaka lub moment w ktorym jeden z dzieciakow zabija opetana kobiete petarda xD. Co do minusow to w pewnych momentach filmu gdy akcja zwalnia mozan powiedziec ze robi sie troche nudno ale sa to dosc krotkie momenty, ktore jakos nie niszcza bardzo ogolnego wrazenia o filmie. Obie czesci Rec'a nie sa moze przerazajace ale swietnie oddaja klimat napiecia co wedlug mnie klasyfikuje to jako thriller-horror ale to juz moje osobiste zdanie:)
Co do Paranormal Activity to jeszze nie ogladalem ale trailer mnie smieszy i jakos niezbyt zacheca do ogladniecia tego filmu.
lpasiunia dziecinko myślę że nie błędy ortograficzne świadczą o inteligencji i mądrości tylko wypowiedzi i zachowanie, a ty doskonale dałaś przykład temu że jesteś totalna ignorantka i mało błyskotliwą osoba. Twój kolokwialny język to porażka polskiego szkolnictwa. Nie zwracaj mi więc uwagi na błędy nie widząc swoich. Rec nie jest filmem dla wszystkich, wystarczyło napisać że nie zrozumiałaś go w ogóle i ci się nie podobał, reszta farmazonów była zbędna. Tylko potwierdziłaś to że jesteś głupiutką i pustą osobą.
No cóż nie każdemu musi się podobać. Ja za to usnąłem dwa razy na Paranormal Activity, a REC'a uważam za jeden z najlepszych filmów o zombiakach.
moze z Ciebie się śmiali?:) faktycznie scena ze strażakiem rozbawiła osoby i mnie również ...poszedłnawet tekst po kinie " i wez tu laske na impreze;)" ale ogólnie film napewno nie był śmieszny więc przesadziłaś dziewczyno:/
Nie sądzę, żebym przesadziła. Byłam na filmie z przyjaciółką, która nigdy nie ogląda horrorów, bo tak panicznie się boi. Na ten ją namówiłam i co? Po chwili strachu na początku (gdy jeszcze nic nie wyskakiwało) siedziała zadowolona śmiejąc się razem ze mną. I dzięki osobie wyżej za przypomnienie sceny z petardą :D to ledwo co wytrzymałyśmy:) I wątpię, że chodziło o wplatanie wątków komediowych jak napisał to ktoś powyżej. Po prostu dla mnie nieudany horror kompletnie. Nie wiem czy to atmosfera w kinie, ale raczej nie. Zazwyczaj się wściekam, gdy podczas seansu ktoś chichocze, ale tym razem nawet się nie powstrzymywałam. Ponad godzina świetnej zabawy dla całej sali :) każdy ma swoje zdanie, ale moje zostało potwierdzone przez wiele osób. Pozdrawiam
Jaka głupia blondynka. REC 2 jest znacznie lepsze niż REC. A ty dałaś 10 dla 'jedynki' a 1 dla 'dwójki'. Całkowicie tego nie rozumiem, ale dobra. Po drugie skoro tak świetnie się śmiałaś i się ubawiłaś to też powinnaś uwzględnić to w ocenie. Suka i tyle, która tworzy temat dla sensacji.
Co do REC 2 to 10/10
jezus maria, ludzie, opanujcie się. to jest, cholera, FORUM, na którym wyraża się własne opinie. nie trzeba się z nimi zgadzać, ale to jest ŻADEN powód, aby od razu obrażać osobę, która taki post napisała. powiedziała, to co myślała - dobra, niektórzy twierdzą, ze ma rację, a co druga czy trzecia osoba napisała, że jest głupią blondynką. lub suką, co według mnie jest kompletnym przegięciem.
czy z ludźmi jest już na tyle niedobrze, że muszą innych krytykować tylko dlatego, że śmiali się na horrorze? :|
No dobra. Ja nie będę się wykłócał, tylko wyrażę swoja opinię :) Podobnie jak autor, ja też oglądałem film w kinie. Byłem tam z ośmioma kumplami - spora ekipa. W kwestii filmu to muszę przyznać że było wiele scen przerażających, na jednej tak podskoczyłem że kumpel to się na mnie patrzył jak na wariata "to ta z dachem scena". Film był straszny lecz muszę przyznać że jedynka była bardziej jakby to powiedzieć "mroczna-tajemnicza". U mnie też był efekt śmiechu w sali, ale to normalne w wolni sobotni wieczór kiedy all są na luzie. Jako że byłem z liczna gromadką to też co chwila jakieś komentarze waliliśmy. A po filmie królował teks "coś cie chyba gryzie". Dobra beka była gdy cała sala zamarła gdy ksiądz z shotgun'a rozwalił zombiakowi łep, a kumpel nie wytrzymał z komentarzem "jaki ksiądz" tekst niby banalny, ale cała sala się ryła. Moim zdaniem jeżeli ktoś chce obiektywnie tak naprawdę spojrzeć na film, to niech sobie go obejrzy sam w domowym zaciszu po północy najlepiej na jakimś mocnym kinie domowy z dźwiękiem przestrzennym ;) A i tutaj też narzuca się sprawa, że film miał genialną ścieżkę dźwiękową , może trochę uszy bolały, ale to był jego największy atut :) (nie to że uszy bolały, tylko masakryczny budujący nastrój dźwięk, oraz "krzyki opętanych")
popieram przedmówcę ;) ja również byłem z ekipą w kinie na tym filmie i również się trochę śmiałem ale wbrew temu ten film ma super fabułę i klimat ;) nie mówiąc już o tym że wydaje się być realistyczny... z czystym sercem daje REC'owi 2 10/10 tak samo jak jedynce ;) a oglądałem już wiele horrorów :D
Ale z ciebie farmazioniara i chyba był to dzień kina dla ludzi z upośledzeniem lub inną wadą .I tak to jest jak ma się kino na wsi ;D
Nie wiem dlaczego tyle osob broni tego filmu i probuje pograzyc autorke komentarza, wiem natomiast ze ten sequel jest jednym z najgorszych jakie w zyciu widzialem. Pierwsza czesc jak dla mnie byla perfekcyjna, przy jej ogladaniu czulo sie ten dreszcz przerazenia. O drugiej szkoda sie rozpisywac. Dwa momenty w ktorych sie przerazilem, reszte spedzilem smiejac sie.
"szefie!"
lpasiunia <- oglądanie filmu w kinie i w domu SAMEMU to po prostu dwie rózne rzeczy - oglądałem reca 1 w domu i przyznam że dzieckiem nie jestem (naprawdę uwierzcie :P) ale dla mnie to było straszne i dlatego za klimat i ogólne przestraszenie daję recowi 1 10/10 ^^
za to inna sprawa ma się z recem 2 którego oglądałem w kinie i właściwie żałuję że nie zaczekałem aż wyjdzie na dvd bo oglądanie horroru jakiegokolwiek w kinie mija się z celem 9na film zaciągneli mnie kumple właściwie)
nie ma takiej mozliwości żeby bać się kiedy wokół ciebie siedzi około 50 osób - tak po prostu jest - za to w domu samemu najlepiej już mozna się bać
a co do filmu - rec 2 jest gorszy od 1 i to widać ale powstrzymam sie od jakiejkolwiek oceny do czasu aż obejrzę na dvd w domu, SAM :]
nigdy nie byłam na horrorze w kinie, ale wydaję mi się, że idąc z przyjaciółmi byłoby to bezsensu. 1 część REC oglądałam w domu, w nocy i bardzo mnie zaciekawił, teraz czekam na 2 część na dvd ;] mam nadzięję, ze jest równie świetna jak 1 część (;
Mnie film bardzo się podobał. Byliśmy z mężem w kinie. Dla mnie niektóre sceny były wręcz przerażające, niekiedy zamykałam oczy, gdyż tak się bałam :) Druga część zrobiona z pomysłem, fajne, zakskakujące zakończenie. Nie chciałabym aby nakręcili 3 część, bo ten film straci swój urok.
Pierwszą część widzieliśmy w domu i było tak samo strasznie.
Pozdrawiam wszystkich filmowców.
Nie rozumiem tych, którzy byli w kinie i nie polecają tego filmu.. Ludzie, w kinie jest tyle osób, że na wszelki wypadek masz z kim uciec gdzieś (xD) itp. ; )) Więc się nie boisz.. W dodatku troche ludzi się znajdzie którzy walą ciągle jakieś teksty i psują atmosfere.. Dlatego proponuję obejrzenie Rec`a wieczorem, w domu, samemu lub np. z kolegą lub koleżanką. Wtedy dopiero wyraźcie opinię, a nie zniechęcacie innych :)
Zgadzam się. `Jedynka` była świetna, dla mnie po prostu przerażająca, oglądałam wieczorem, w domu, w Halloween, co tylko spotęgowało cały efekt. Na `dwójkę` zdecydowałam się iść do kina, przed seansem zastanawiałam się, czy to dobry pomysł, bo jestem raczej z tych osób, dla których nawet najsłabszy horror jest straszny. W końcu weszłam na salę, obejrzałam i... tragedia. Nie wystraszyłam się ani razu, w połowie film zaczął mnie nudzić. Czemu? Brak atmosfery, napięcia. Tu ktoś gada, tam szeleści i nie można się skupić. Był nawet moment, w którym wszyscy wybuchnęli śmiechem, co sprawiło, że dalszą część filmu oglądało się jak komedię. Dałam filmowi 5/10, lecz jestem pewna, że gdybym drugą część oglądała w takiej samej atmosferze co jedynkę, ocena byłaby lepsza.
śmiech to jedna z najprostszych i najbardziej podstawowych reakcji obronnych na strach. Ci którzy boją się najbardziej, śmieją się najgłośniej.
Histeria na przykłąd objawia się bardzo głośnym i nerwowym śmiechem.
własnie takich pustaków powinno sie kamienować na seansach, idziesz na horror a banda gnoi cieszy mordy ... yh
A może ci ludzie w kinie, tak się przestraszyli, że narobili w gacie ze strachu i gdy to do nich dotarło zaczęli się śmiać.... z siebie oczywiście, a nie z filmu. Niewykluczone, że tak było.
Taki żarcik oczywiście :-)
hahaha jeszcze nigdy sie tak nie usmiałem czytajac komentarz do filmu... mowie do pani zaczynającej ta gadke... a tak apropo... powiedz kiedy idziesz do kina bo tez bym sie posmiał...
Śmiech jako reakcja na strach! , dzieci z gimnazjum były na REc2 i tak były posrane w gacie na tym filmie ze musieli się śmiać bo im głupi było hahahah
Co do filmu rewelacja Rec i REc2 , az nie moge sie doczekac Rec3 bo eszystko wskazuje na to ze demon w postaci reporterki Angeli wyjdzie na swiat, to dopiero bedzie masakra :]
Pozdro dla fanów a nie dla smiejacych się dzieci neo :D:D
Jesteś chyba po prostu albo głupia, albo byłaś na filmie pijana, z tym, że bardziej do Ciebie pasuje to pierwsze. Głupie sweet 13-stki łażą do kina z koleżankami głównie po to, by pogadać, i nie interesuje ich film.
Aż dziw, że Cię wpuścili na ten film, chyba jest od lat 18.
I teraz kilka absurdów, które Cię śmieszyły. One mogą śmieszyć, ale tylko ludzi chorych umysłowo, do których Ty zapewne należysz droga Pani.
Sytuacja 1.
Chore dziecko atakuje oddział antyterrorystyczny.
Ale to jest ciągle dziecko! Co śmiesznego w tym, że jeden z bohaterów krzyknął że to dziecko. To było dziecko. Jakbyś słuchała, a nie opychała się popcornem, albo gadała z koleżankami o IQ ślimaka, wiedziałabyś, że cała ta kamienica, została opętana przez demona, którego chciał zwalczyć Watykan. Ten chłopiec był opętany. Gdyby odnaleziono antidotum, którego szukał ten ksiądz, być może udałoby się go uratować. Ale go zabił, bo gdyby nie to, on zabiłby, lub zranił kogoś zdrowego. Proste jak drut. I gdzie on był czerwony. Na litość boską. Nie dość, że na filmach się nie zna kobieta, to jeszcze kolorów nie rozróżnia. Wyjdź...
Sytuacja 2.
Dziewczyna zamiast zombie, zabija strażaka. Oj, ale jesteś głupia. Naprawdę, tym tekstem pogrążasz się katastrofalnie. Ciekawe, czy ty, dajmy na to, w sytuacji, gdy pierwszy raz strzelasz z broni, która ma duży odrzut, w sytuacji, gdy dajmy na to szarpie się twój znajomy i bandyta, potrafiłabyś celnie trafić. To oczywiste, że byś nie trafiła w głowę bandyty. Tej dziewczynie, aktorce, bohaterce, trzęsły się ręce, miała pełne gacie(zapewne), kilka metrów od niej stał wygłodzony, niebezpieczny zombiak, pierwszy raz w życiu trzymała pistolet, i miała od razu celnie trafić? Wybacz, ale ten film, to nie film, gdzie pierwszy raz czegoś jakaś łamaga się dotyka, i od razu coś się udaje. Oddano tu w 100% realizm. Ale jesteś za głupia, by to pojąć. Po prostu za denna.
A skoro mówisz że cała sala się z tego śmiała, to pewnie byłaś naćpana, i radzę ci, nie bierz tego, co bierzesz.
Sytuacja 3:
"Larwa" wpuszczona tuż przed kamerą tej dziennikarce przez zombiaka.
Żeby z tego się śmiać, też trzeba mieć coś z głową nie tak. Owszem, to było odrażające, wyglądało to szczerze mówiąc, jakby gówno gębą temu zombiakowi wychodziło, albo jakiś robal, fe. Ale żeby to było śmieszne?
I co z tego, że przed kamerą. Czy to istotne gdzie?
P.S. Jeżeli taki horror cię śmieszy, szybko, udaj się do psychiatry, bo
może będzie cię śmieszyło jak będziesz ludzi mordować.
A kto wie, może już od zwierząt zaczynasz. Naprawdę, jeżeli twój post jest szczery.
Histeria przeplatana chwilami wyciszenia jak na mszy, choć wiedzą barany, że za darcie japy jest kara w postaci bycia zjedzonym. Zamiast denerwować się, że zmarnowałem 2 godziny życia i 30 zł to też wolałbym się śmiać. 5 pkt na 10 można łaskawie dać bo coś się działo w filmie, ale tak jak można gwałcić fabułę żeby się toczyło do przodu, to skandal... A żeby tych nielogicznych sytuacji w filmie bronić można przytaczać miernych argumentów do oporu. Co to za herezje z tymi kolorami henriczek? A jak pan reklamówka biegł po schodach do góry to był ubrany jak na bal, mówił (choć wszyscy zarażeni ryczeli) i czerwieni na nim nie było ani śladu a od razu przyjął serię na klatę... i tu czarni nie mieli wątpliwości, że trzeba strzelać... Dzieciaki weszły na chatę a trzy sekundy później właz zaspawany... biedactwa... ktoś szedł za nimi widocznie ze spawarką szczęśliwym trafem i zaspawał. Nie, nie może być... musiały się mądre koordynujące akcję głowy zapoznać z planami kanałów lub wcześniej natknęli na to miejsce i kogoś ze spawarką wysłali. Tylko wtedy włazu też by pilnowało milion żołnierzy do tego czasu, żeby się szatanowi nie wypełzo, lub właśnie takim dzieciom nie wpełzo do środka... Strażak też dostał samobója w twarz, no ale przecież oddano tu w 100 % realizm... Łepki by 3 razy za gnata chwyciły żeby się bezpieczniej poczuć bo macać się z chorym pewnie nie chcieli, ale do petard to pierwsi! Nicponie... Jak już dziewczyna ich wyręczyła i strzelała to percepcja by jej kazała z boku stanąć żeby lepiej cel widzieć, wtedy się nie myśli tylko reaguje jeśli to ma być takie realne...no i to żaden łoś by kamery nie trzymał w trakcie takiej zadymy ale tam każdy twardo filmował!!! Nawet młodzi, którym nikt dokumentować nie kazał! Mniej by mnie dziwiło gdyby kamera - widząc takie klimaty - zaczęła się bronić sama... Proszę łaskawie odejść od okna bo snajperzy będą napier...... A może się panu księdzu grucha popsuła albo mu zombie baterie zjadło i nie ma się jak skontaktować z oblegającymi więc macha grabiami przy oknie? Ale przecież to bardzo ważna akcja ze złym wirusem więc mu dali 100 % niepsującą się, jeszcze radziecką a te jak wiadomo wszem i wobec są "niegniotsa - niełamiotsa". A gdyby szatan zrobił kupę w toalecie to larwa by zjadła kogoś w oczyszczalni albo wpadła do morza bo strażak miał na plecach napis Barcelona więc do morza rzut larwą to jest beretem. Jakiś biedny szyper by zginął na Balearach albo pod Montpellier - zależy, w którą stronę by kupa... przepraszam larwa - popłynęła... Oczywiście żarty żartami ale kilka drażliwych motywów się w filmie pojawiło. Można tak bredzić i w każdej ze scen się sensu doszukiwać bezskutecznie, ale cieszy mnie jeśli w horrorze pokazana fikcja mogłaby być rzeczywistością a przebieg wydarzeń i zachowania podmiotów nie gwałcą widza zbiorowo swoją nielogicznością. Tutaj nawet opóźniony w rozwoju orangutan poczułby niesmak... Pewnie z wiekiem człowiek staje się bardziej krytyczny odnośnie tego co widzi i stąd ta opinia. Jednak linia wyznaczająca moją przychylność dla tego filmu jest sinusoidą - kiedyś byłby dla mnie fajniejszy, teraz taki sobie, za 40 lat super! Będę mógł przy tych wrzaskach dobrze wyregulować aparat słuchowy...
Jeszcze co do sytuacji 2.
Zombiak i strażak szarpali się, trzymając głowy o kilkanaście cm od siebie. I miała trafić xD hahaha. Trzymajcie mnie, bo czuję, że nakarmiłem właśnie Trolla.
Ludzie, po co z nią dyskutujecie, nie widzicie że was prowokuje byście nabijali posty pod tematem? Panna jest pewnie jedną z galerianek, chodzi razem z upośledzoną koleżanką po multipleksach i szuka głupiego co jej zafunduje bilet za 20 zł.
Gadałem z tym downem przez telefon i okazało się że oglądała ten film w psychiatryku (stąd każdy się śmiał), taki pozkaż dla chorych psychicznie bo do normalnego kina by ich nie wpuścili ... ;->
ps Za to na komediach cisza i strach ... podczas emisji filmu "Głupi i Głupszy" musieli hospitalizować 5 osób w tym ją.
Narazie i życzę wyleczenia niedorozwoja w miarę twoich możliwości.