PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168180
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Miałem wrażenie, że film był baardzo ciemny, wręcz za ciemny. Na początku miałem problem, żeby zobaczyć jakiekolwiek szczegóły obrazu, a byłem na zwykłej wersji 2D w Cinema-City w Galerii Kazimierz w Krakowie.
Nigdy wcześniej nie doświadczyłem podobnego dyskomfortu w kinie, stąd pytanie: czy ktoś miał podobne wrażenie? czy to wina samego filmu, sposobu wyświetlania przez kino, czy też po prostu mojego aparatu wzrokowego?

ocenił(a) film na 7
kopecjusz

Raczej wina kina, przy innych filmach też pisali że mają ciemny obraz. I to chyba nawet także w Cinema City.

ocenił(a) film na 9
kopecjusz

To działanie celowe, z Twoimi oczami wszystko porządku ...:-)

https://www.youtube.com/watch?v=z0M04ACN4lw

użytkownik usunięty
kopecjusz

Ja chodzę do Cinema City w Bonarce i tak na Łotrze 1, jak i na Przełęczy Ocalonych też miałem wrażenie, że jest nieco za ciemno. Nawet napisy nie były do końca białe, a raczej wpadające już w szarość. Na zwiastunach, na komputerze, wygląda to nieco inaczej. Po chwili się przyzwyczaiłem, ale wydaje mi się, że wolałbym nieco jaśniejszy obraz. Ciężko mi stwierdzić na ile to wina konkretnego kina, a na ile tak po prostu jest, bo chodzę głównie do Bonarki.

Też byłem na obu filmach w Bonarce i z jasnością się zgodzę, z napisami też. Zauwazyłeś, że krawędzie napisów jak i postaci czy tła wpadały w celofan? Delikatny efekt 3D.

Mahone93

Poza tym ostrość kiepska.

ocenił(a) film na 9
kopecjusz

Filmy w Cinema City są faktycznie przyciemnione. Jeszcze gorzej jest w przypadku 3D. Jeżeli ktoś nie wierzy, to polecam przejść się na seans 3D, a później na IMAX 3D - dwa inne światy.

ocenił(a) film na 10
kopecjusz

Multikino - to samo. Idę jeszcze raz na wersję 4DX w Cinema City, więc porównam. Przebudzenie Mocy było tam w bardzo dobrej jakości.

ocenił(a) film na 9
kopecjusz

W Cinema City Promenada (Warszawa), film raczej nie odbiegał z jasnością od normy. Na początku seansu białe napisy wydały mi się nawet zbyt jasne.

ocenił(a) film na 9
kopecjusz

Ja już od dawna jeśli mogę staram się unikać krakowskich CC, zazwyczaj jest jakiś problem z obrazem. Większości ludzi pewnie nawet to nie przeszkadza, więc można oszukiwać :P Najgorzej miałem na "Zjawie" - obraz cały czas drżał, ostatnio na Fantastycznych Zwierzętach był nieostry. Tylko Imax jest w porządku, a 4DX się boję, bo dwa razy zdarzyło mi się, że lampa od efektów się zacięła i trzeba było oglądać film na rozświetlonej sali. Na Rogue One byłem w Multikinie i obraz jak zwykle bez zarzutów, tam jakoś nawet w małych salach jest dobrze. To tylko chodząc z rodziną najczęściej film musi być przy okazji zakupów i dlatego jestem zmuszony na CC. Mam nadzieję, że jak wybudują nową galerię koło Multikina, to będzie z niej łatwe przejście :)

ocenił(a) film na 9
qba767

No i żeby nie było, że tak słodzę Multikinie, to tam z kolei nie lubię oglądać filmów 3D bo z tego co pamiętam nadal mają "wielorazowe" okulary z małymi szkłami. Nie przepadam za tym, bo mogą zdarzać się porysowane. Więc jak już 3D to zdecydowanie IMAX, w ostateczności zwykłe CC z podwójnie ciemnym obrazem ;)