Nie podoba mi się to,ostatnia cześć nie została przyjęta przeze mnie zbyt dobrze,a ta wygląda na profanację starej (jedynej moim zdaniem dobrej) trylogii.
No i jeszcze to nasze genialne polskie tłumaczenie...
To tylko spin-off, akcja dzieje się przed IV częścią. Nie zmienią oryginalnej trylogii, nie będą ingerować w tą historię. Stara trylogia na zawsze pozostanie tym czym są gwiezdne wojny, jak ktoś chce może sobie tylko ją uznawać i następnych filmów po prostu nie oglądać. My, fani chcemy jak najwięcej filmów w tym uniwersum, więc dlaczego nie robić? Twórcy chcą tym filmem ukazać tę potęgę Imperium i Vadera, jak te "wojny" wyglądały naprawdę, nieco realistycznie. Stara trylogia się postarzała i oddaje to trochę słabo. Dziś już bitwa o Hoth nie robi wrażenia niestety. No i przede wszystkim Vader na polu bitwy! W OT nie mieliśmy okazji zobaczyć na co go stać. Mam nadzieję że tutaj pokażą jego potęgę.
Jak dla mnie zwiastun wygląda bardzo realistycznie. Dużo poważniej niż TFA, nie tak cukierkowo. Scena z AT-AT na plaży wygląda jak prawdziwa, one wyglądają przerażająco z perspektywy tych ludzi.
Ja się w zupełności zgadzam z Gregor4567. Niech nawet i wycisną wszystkie soki ze Star Wars, byle by robili to z głową. Na razie wszystko jest na dobrej drodze - tworzy się spójne uniwersum.
Jedyny zarzut według mnie, to tworzenie filmu o młodym Hanie Solo - zbędne, a jeśli już, to mogli wziąć Anthony'ego Ingrubera, który już zagrał młodego Harrisona Fora w Indiana Jones.
Nie oglądam Indiany Jones, co to za różnica? Chodzi o to, że zagrał młodego Jonesa, ponoć dobrze - więc mógłby zagrać młodego Hana Solo.
Nie twierdzę, że byłby idealny do tej roli, bo Han to charakterystyczny bohater, ale mogli zaprosić go na casting.
https://www.youtube.com/watch?v=bba_wPdLxp4
widziałeś to? hehe dosłownie klon, szkoda żeby się zmarnował. No ciekawe dlaczego nawet nie wzięli go pod uwagę. Powstała nawet petycja fanów by go wziąć ale nic to nie da.
https://www.change.org/p/the-walt-disney-company-lucasfilms-give-anthony-ingrube r-the-role-of-han-solo-in-the-movie-star-wars-anthology-han-solo-in-spanish-denl e-a-anthony-ingruber-el-papel-de-han-solo-en-la-pel%C3%ADcula-star-wars-antholog y-han-solo
Tu jest tak petycja, brakuje raptem 59 głosów. Więc nie tak dużo. Nie wiem tylko czy nowy młody Solo nie został już wybrany i czy nie jest po ptakach. ;/