Zwrociliscie uwage, ze bylo wielu scen, ktore widzielismy w zwiastunie?
Jedyna na której brak zwróciłem uwagę, to ta w której Jyn idzie po tej platformie przy antenie i podlatuje Tie fighter :)
Umknela mi tez scena, jak K2 mowi do Jyn -" Kapitan powiedzial, ze jestes przyjaciolka, wiec Cie nie zabije".
Nie bylo tez sceny, jak rebelianci wybiegaja na pole bitwy pelne AT-AT. Jak Krennic idzie po wodzie w strone plazy. Pewnie te zmiany wprowadzil Disney po opinii, ze film jest zbyt mroczny i brutalny
Też mi brakowało tej sceny, ale ona jest trochę bez sensu, bo o ile pamiętam to tie fightery nie latały pionowo.
No ba... przecież odczepiały się od podwieszeń i wylatywały z hangaru. Nie potrzebowały lądowiska z trasą rozpędzenia.
W sumie możesz mieć rację. Założyłem, że skoro startują z zaczepów w hangarze to nie potrafią zawisnąć w powietrzu. W sumie w filmach nie widzimy TIE Fighterów, które tak wiszą (oprócz TFA), chyba że przy opuszczaniu hangaru w niszczycielu gwiezdnym.
Nie było też jednej sceny z Krenniciem i Vaderem ze zwiastunu. Chodzi mi o tą co mówią o potędze DS.
Dokrętki dużo pozmieniały, tak jak i z TFA wycięto 40 minut, tak w R1 dobre 20-30 minut,