PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168161
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Od komputerowego nakładania twarzy na Tarkina i Leię po prostu bolały mnie oczy.Naprawdę nie można było dać nowych aktorów?

ocenił(a) film na 9
a_kwitek

Ludziska się zachwycają ale deczko im nie wyszło. Za każdym razem jak widziałem Tarkina to coś mi się przypominało. Dopiero jak w ostatnich swoich wystąpieniach zmarszczył twarz to mi się przypomniało gdzie widziałem takie gumiane (elastyczne) CGI twarzy w Piratach z Karaibów z tym ośmiorniczogębnym, jemu twarz też tak dziwnie pływała. Szkoda, że się nie przyłożyli odrobinę mocniej.

ocenił(a) film na 7
a_kwitek

Oj tam, oj tam. Faktycznie, było widać, że Tarkin to komputerowy botox bez życia (Peter się w grobie przewraca), ale nie chciałabym, żeby obsadzali nowego aktora w tej roli. To byłoby dopiero irytujące i dezorientujące. Pamiętasz Tarkina z epizodu III? Ten facet wyglądał okropnie.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
klikk12

Moim zdaniem prawdziwy Tarkin to Cushing i cieszę się, że go tu odtworzyli.

ocenił(a) film na 7
Gorkin

Otóż to, choć mogli się trochę bardziej postarać! Niestety, CGI to dość kosztowny interes.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
klikk12

I tak było dobrze :P

ocenił(a) film na 9
klikk12

ja myślałem, że aktor co grał Tarkina będzie w obsadzie... nie wiedziałem, że aktor od Tarkina nie żyje...

ocenił(a) film na 1
a_kwitek

Leia jeszcze spoko, ale Tarkin to totalna masakra i te oczy jak w mandze.

ocenił(a) film na 9
darthmoon

Tarkin wyglądał jakby ściągnęli go prosto z Gwiezdnych Wojen Rebelianci

ocenił(a) film na 1
Predator17759090

Nie mam nic przeciwko Tarkinowi w Rebeliantach, ale Łotr1 to jest film Science-Fiction, a nie serial animowany,.

a_kwitek

Ale po co obsadzać nowych aktorów. Wystarczyło pokazywać Tarkina plecami do kamery lub w cieniu. Byłoby z klasą i wysmakowaniem. Tak robili niegdyś Coppola i Tarantino, ale to jednak wyższa półka.

ocenił(a) film na 9
a_kwitek

Jak by byli nowi aktorzy to bys plakal ze czemu nie CGI wkoncu zarobili miliardy .....

ocenił(a) film na 9
a_kwitek

Może jestem dziwny, ale mnie się tam podobało - fajny smaczek. Szczególnie z Leią i widząc/słysząc reakcje innych w kinie to też było czuć zadowolenie. Nie chciałbym innego aktora w roli Tarkina. Co kto lubi :-)

użytkownik usunięty
a_kwitek

Tarkin był jeszcze w miarę. Mam wrażenie, że twórcy nie wiedzieli jak zakończyć ten film, a Leia ze swoją kwestią i kiepskim make-upem zepsuła tylko nastrój.

ocenił(a) film na 9
a_kwitek

Pytałem kilku osób, które nie widziały, lub nie pamiętały dokładnie Nowej Nadziei, więc zapewne również nie wiedziały, że Peter Cushing nie żyje. Nikt nie rozpoznał, że to CGI.

ocenił(a) film na 7
buster4e

Dokładnie

ocenił(a) film na 9
buster4e

Tak właśnie było z moim kolegą :-D
Cały w szoku.

ocenił(a) film na 9
Spiff

Tak się nad tym zastanawiałem i pewnie ma to coś wspólnego z tym, że nasz mózg nie przyjmuje za naturalne czegoś, co wiemy, że naturalne nie jest. Skoro wiemy, że aktor nie żyje, a Carrie Fisher nie wygląda tak jak wygląda w filmie, to patrząc na CGI wiemy, że to nie jest naturalne. Ale dla osób, które nie widziały nigdy SW, ciężko będzie domyślić się, że nie są to prawdziwe osoby.

ocenił(a) film na 9
a_kwitek

Hejt hejt hejt
Tak naprawde jak ktoś ogląda gwiezdne wojny to nawet nie zobaczy różnicy, jak nie wie że aktor nie żyję.
Prawda jest taka że jak by go nie dali to by ludzie się czepiali czemu go nie ma.

ocenił(a) film na 8
a_kwitek

Nowych aktorów na jako starzy aktorzy? No chyba nie