PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168180
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Wydaje mi się że film Nowa Nadzieja dzieje się bezpośrednio, bez żadnego nawet krótkiego okresu czasu, po Łotrze 1. Jeżeli ta teza jest prawidłowa to istnieje pewna sprzeczność:

Podczas gdy wojska rebelii szykowały się do ataku na bazę imperium, w hangarze ( Czy może w innym miejscu, nie zwróciłem dokładnie uwagi ) znajdował się C3PO wraz z R2D2.

Jak wiadomo, na początku Nowej Nadziei, Leia przekazuje dysk z danymi R2D2 na statku. A jak to jest możliwe, że znajduje się on tam, wraz z C3PO, skoro byli oni w bazie rebelii?

Leia wraz z rebeliantami znajduje się ( chyba ) na tym samym statku w Nowej Nadziei i Łotrze 1, to tak na potwierdzenie tezy, że pomiędzy tymi filmami istnieje niewielka przerwa w czasie.

Co o tym sądzicie?

ocenił(a) film na 10
xHexas

Możliwe . Może gdzieś mieli międzylądowanie. Na początku IV widzimy jak Tantive IV ucieka ścigany przez imperialny niszczyciel jednak oba statki lecą z prędkością podświetlną podczas gdy w Łotrze wycofał się z bitwy skacząc w nadprzestrzeń. Myślę że gdyby lot przebiegał bez problemów Rebelianci wyszli by z nadświetlnej dopiero przy Yavinie 4 a nie gdzieś daleko przy Tatooine . Można też założyć ze napęd nadświetlny został podczas bitwy w jakimś stopniu uszkodzony i wystarczyło mu żywotności na mały skok . W koncu jeśli Tantive 4 bez przeszkód leciałby w nadprzestrzeni to skąd Vader widziałby gdzie go szukać no i jak mówiłem nie pojawiłby się nad Tatooine w prędkości powiedzmy normalnej .

ocenił(a) film na 10
BELIAL71

I jeszcze jedno . Podczas szykowania się do ataku oba droidy mogły być przetransportowane na pokład statku Lei