Mam nadzieję, że dożyję czasów, gdy dźwięki wybuchów i odgłosy statków poruszających się w kosmosie zostaną zlikwidowane. Jakoś filmowcy potrafią oddać realizm akustyki np. pod wodą, ale w przestrzeni kosmicznej nadal słyszymy fale dźwiękowe powstałe w wyniku eksplozji i szum powietrza rozbijającego się o skrzydła pojazdów. W próżni.
W Interstellar nie miałeś dźwięku w kosmosie, w grawitacji chyba też nie. Po prostu SW od zawsze były nieco wbrew prawom fizyki i robiąc nowe części po prostu twórcy pozostali wierni starym rozwiązaniom. SW to nie sci-fi, to space opera - tu fizyka może być naginana w akceptowalny sposób
No dziękuję za wyjaśnienie Captain Obvious. Na szczęście postaci w Gwiezdnych Wojnach nie "pływają" sobie w próżni jak ryby, choć jak widać niektórym by to nie przeszkadzało. Ja mimo wszystko mam nadzieję, że ten trend rodem z Bollywood kiedyś się skończy ;)
Różni ludzie piszą na filmwebie. Twój ton sugerował że jesteś wkurzony na coś co zostało już dawno ustanowione i nagle widzisz palącą potrzebę by to zmienić
"Na szczęście postaci w Gwiezdnych Wojnach nie "pływają" sobie w próżni jak ryby" - ale prawie, patrz VIII.