Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego w tej części nie ma bohaterów ani właściwie nic z poprzedniej? Wszystko inne, historia, aktorzy?
Najlepsze jest to, że szukałam zwiastunu gwiezdnych wojen bardzo długo i cały czas wpadałam na ten, ale za każdym razem myślałam, że to zupełnie coś innego, jakaś część z komiksów... Dlaczego? Czemu zaczynają nową historie? Jestem kompletnie zdezorientowana.
To tylko pojedynczy film, a kontynuacja jest później w filmie nowa nadzieja (w filmie Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie pokazują jak ukradli plany pierwszej gwiazdy śmierci, którą zniszczy później Luke)
Nie jestem pewien co masz na myśli mówiąc o poprzedniej części. Bo jeżeli mówisz o epizodzie 7 Przebudzenie Mocy to jego kontynuacja (Epizod 8) pojawi się dopiero w przyszłym roku na święta (lub nawet w maju nie pamiętam dokładnie kiedy). Dlatego ten film nazywa się A Star Wars Story - nie należy bowiem do głównego nurtu sagi lecz dzieje się gdzieś na boku. Będzie on wprowadzeniem do części 4 tak jak napisał Wort. Jeżeli znasz angielski to poleca Ci kanał na yt pt. Star Wars Explained oraz filmik Everything you need to know before Rouge One. Także nie martw się Rey i spółka powrócą tylko trzeba jeszcze będzie na nich trochę poczekać.