Prawdziwy fanfilm.. Przedstawia opowieść która nie musiała być opowiedziana w dodatku została ona wyolbrzymiona strasznie.. Kompletnie porzucono rozwój postaci a niektóre całkiem ciekawe zostały porzucone kilka minut po ich pojawieniu się w fabule.. Smutne kiedy najciekawszą postacią okazuje się robot będący punktem humoru dla filmu.. Jestem ciekaw wersji rozszerzonej bo jedna z postaci naprawdę mogła by być ciekawa gdyby poświęcono jej więcej czasu..
Film jest najmroczniejszy z filmów o gwiezdnych wojnach.. osobiście dzieciaków bym nie zabierał..
Warto zaznaczyć że reżyser się spisał i film moim zdaniem wygląda lepiej niż TFA jeżeli chodzi o kinematografię.. Jednak zdecydowanie kuleje co do muzyki.. Rozumiem dlaczego film w zasadzie starał się unikać znanego soundtracku jednak ten nowy nie zapada za bardzo w pamięć..
Pomimo tego wszystkiego film ogląda się całkiem przyjemnie a ostatni akt jest moim zdaniem wart ceny biletu..
Fanom prequeli którzy byli rozczarowani TFA ten film powinien się spodobać.. Ja osobiście żałuje że musiał być uwiązany przez starsze filmy (a nie być całkowicie czymś osobnym) oraz że główna bohaterka nie ma za sobą kompletnie nic..
Człowieku, ty wiesz, co ty robisz? Na tym forum obowiązuje zakaz wypowiadania się negatywnie o jakimkolwiek aspekcie tego filmu, przeczytaj sobie regulamin.... Masz szczęście, że dopisałeś, że TFA było gorsze, to cię tylko ratuje. Następnym razem zastanów się, czy jest warto tak ryzykować, bo przyszarżowałeś teraz ostro. Módl się, żeby ten wątek zginął w tłoku.
Heh.. to muszę złamać regulamin jeszcze raz i objaśnić że uważam TFA za film zdecydowanie lepszy.. ale ustępujący jeżeli chodzi o ogólny wygląd (chociaż wciąż nic nie przebija walki w Rey i Rena w ośnieżonym lesie!)..
Oj tam oj tam.. nie ma co się bać ignorancji xD
Jprdl... Ale teraz to się pogrążyłeś, ja cię już z tego szamba nie wyciągnę. Miło było poznać.
UWAGA FILMWEBOWICZE! MAMY TUTAJ HEJTERA ROGUE 1 I JESZCZE UWAŻA, ŻE PRZEBUDZENIE MOCY LEPSZE!! WIECIE, CO Z NIM ZROBIĆ ! ! !
hopciaa
Ryloth
gbbb
Gorkin
patryk250
Moja gwardia już po ciebie jedzie. Nawet nie próbuj uciekać z domu, jesteś śledzony z satelity. Jeśli przed wyrokiem chcesz umrzeć szybko i bezboleśnie nie próbuj bronić swoich racji, na takich typków mamy stary ruski sprawdzony sposób - akumulator na jaja, tylko w przeciwieństwie do nich, my nie chcemy nic usłyszeć, tylko nacieszyć się twoim cierpieniem... buhahahah.
Jeszcze sobie podśmiechujki urządzasz? Teraz, to wyciągam robocopa z garażu i sam się tobą zajmę, na takich przyjemniaczków mamy specjalne metody. Myślałeś, że robocop ma szpikulec w pięści tylko do hakowania komputerów? To teraz się przekonasz, dlaczego już nie wykonuje się lobotomii...
xD.. Aaa tam z kilkoma osobami z Twojej gwardii pisałem i wcale nie są tacy źli :P..
Żadne podśmiechujki.. po prostu jak już zostałem postawiony w tak beznadziejnej sytuacji to mogę tylko się śmiać..
Najwidoczniej nie napisałeś przy nich żadnego pozytywnego słowa o Przebudzeniu mocy :P Miałeś fuksa. Dobra, skończyła mi się wena, jak przyjdą moje pieski to cię rozszarpią do reszty. Niech moc star wars the force awakens będzie z tobą!
Mnie coś zapadło w pamięć z muzyki:
http://www.youtube.com/watch?v=RaEzKRngCyY z wiadomej sceny...
albo http://www.youtube.com/watch?v=Qemb3iBlp1o
"http://www.youtube.com/watch?v=RaEzKRngCyY z wiadomej sceny..."
Zaraz to jest lekka przeróbka starego soundtracku z themem Vadera na koniec .. no to też pamiętam jeszcze z Starej Trylogii..
"http://www.youtube.com/watch?v=Qemb3iBlp1o"
Moim zdaniem nic szczególnego..ale wiadomo "gusta"
Na moje ucho jest to coś pomiędzy motywem Vadera z "Imperium...", a chórami z prequeli - fajnie się prezentowało :)
Otóż to, akurat mnie przypadło do gustu.
Nie no jest to zdecydowany mix wcześniejszych soundtracków..
Jasne.. wiadomo że każdemu spodoba się coś innego.. Dla mnie cały nowy wkład jeżeli chodzi o muzykę był całkowicie niemrawy... Nie pamiętam żadnego z nowych "them-ów".. Nic nie wpadło mi w ucho.. a nawet w prequelach (których bardzo nie lubię) znalazły się pozytywne aspekty jeżeli chodzi o soundtrack (i to nawet kilka)..