PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168161
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

odradzam iść do kina chyba że lubicie film Igrzyska Śmierci Łotr 1. Jest tam Space Katniss,Space Haymitch,Space President Snow,Space President Coin,Space Peeta (Lub Gale...Lub Finnick), Space District 12,Space Arenas jak to kogoś przekonało do filmu to zapraszam do oglądania ja żałuje że na to coś wogóle poszłem. CO TEN DISNEY SOBIE MYŚLI PIERW KOPIUJE FABUŁĘ Z GWIEZDNYCH WOJEN 4 A TERAZ KOPIA IGRZYSK ŚMIERCI, JA PRZEZ CAŁY FILM PRAWIDŁOWO ZGADYWAŁEM CO SIĘ STANIE DALEJ W FILMIE, A SKĄD WIEDZIAŁEM? PRZYPOMNIAŁEM SOBIE TYLKO 1 CZĘŚĆ IGRZYSK ŚMIERCI I TADAM!!!!!!!!!!!!!!! LUDZIE POCZEKAJCIE AŻ FILM BĘDZIE NA TORRENTACH DOBRZE WAM RADZĘ

ocenił(a) film na 7
Adi323_filmweb

Czyli idzie na takie zebranie, tam ją wybierają do igrzysk i potem mieszka w takim imperialnym powiedzmy ekskluzywnym budynku, i potem walczy z innymi uczestnikami z innych planet i tak dalej, tak?

ocenił(a) film na 7
WTTW_FILM

I pozniej po kolei gina.

ocenił(a) film na 7
aronn

To rzeczywiście zrzynka na wagę tego tematu.

ocenił(a) film na 9
Adi323_filmweb

Chyba oglądaliśmy różne filmy...

użytkownik usunięty
Adi323_filmweb

Dzięki za ostrzeżenie. Mam już dość odgrzewanych scenariuszy.

użytkownik usunięty

BTW możesz napisać na jak długo Vader się pojawia w tym filmie?

ocenił(a) film na 10

dwie scenki, obie cudowne :)

użytkownik usunięty
pawlenko

A czasowo to mniej więcej ile? Bo jak tylko tyle co w Zemście Sithów co go na końcu pokazali to trochę słabo.

ocenił(a) film na 10

nie spodziewaj sie za duzo go, ale z tym co mieli wiedzili co zrobic ;)

użytkownik usunięty
pawlenko

Ten film naprawdę powiela fabułę igrzysk śmierci i tylko osadza ją w świecie Star Wars?

ocenił(a) film na 9

Nie... Nie powiela :) Jeśli lubisz SW to idź i zobacz. Ja nie żałuję

użytkownik usunięty
Adihash87

Nie ma się wrażenia odgrzewanego kotleta jak po Przebudzeniu Mocy?

użytkownik usunięty

Albo wrażenia przewidywalności że wiadomo co się zaraz wydarzy i w jakim kierunku to pójdzie nawet pomimo tego że przecież znamy wydarzenia z czwórki. Wiem że to ciężkie do zrealizowania ale wtedy film byłby udany.

ocenił(a) film na 10

przestań pisać i snuć tylko idź na film :) baw sie dobrze :)

użytkownik usunięty
pawlenko

Po przebudzeniu podchodzę do tematu z rezerwą bo zwrotu kasy za bilet nie ma:)

ocenił(a) film na 8

Do kina marsz. Wciąga "Przebudzenie" jedną dziurką w nosie.

użytkownik usunięty
robert418

Czekam na recenzję Allmovie.

ocenił(a) film na 8

Nie ma na co czekać. Zęby zjadłem na GW, pierwszy raz oglądając je w kinie jeszcze w czasach komuny więc nieskromnie mogę się wypowiedzieć chyba. Ten film jest świetny.

ocenił(a) film na 1
robert418

ja mam dość przewidywalnych filmów i tam gdzie są główne bohaterki chłopczyce co są najlepsze we wszystkim od początku i co potrafią każdemu facetowi przypieprzyć że nie wstaną. Tak się zastanawiam po tych 2 filmach Co Się Stało Z Bohaterkami Typu Padme,Leia takie zwykłe kobiety z uczuciami. A tutaj to aż żal oglądać jakieś karykatury. To może mieć związek z tą kure wską modą po igrzysk śmierci i poprawnością polityczną. Kto oglądał Pogromcy Duchów 2016 i Fantastyczna Czwórka 2015 to wie co mówie

ocenił(a) film na 8
Adi323_filmweb

Mówi się trudno i żyje się dalej. Praktycznie cały film był oparty na kliszach, więc nie trzeba było zdolności Nostradamusa żeby przewidzieć co się będzie działo dalej, ale po obejrzeniu x filmów ile potrafi człowieka zaskoczyć? Kobieta też człowiek.

ocenił(a) film na 1
robert418

Ale tak przykładowo jakby wziąć Najlepszego Na Świecie Męskiego Zawodnika MMA i Najlepszą Na Świecie Żeńską Zawodniczkę MMA i zgadnij kto wygra? Oczywiście że Męski Zawodnik MMA a dlaczego? Ponieważ jest na ogół silniejszy i masywniejszy i w filmach powinno być podobnie w poprzednich częściach SW to facet JEDI/SITH był tym koksem najsilniejszym a w nowych SW to na odwrót kobieta to koks najsilniejszy. Nie wiem po co to zmieniali jak im się nudziło to mogli zrobić drugoplanową postać taką zrobić a walnąć głównego bohatera faceta

ocenił(a) film na 7
Adi323_filmweb

Tylko, że to nie jest ta postać. W walce są lepsi, choćby Donnie Yen.
Zaletą głównej bohaterki jest spryt, zdolność radzenia sobie w trudnych sytuacjach, a wybrana została do tej misji tylko ze względu na to, że jej ojciec zbudował broń. Nie jest najlepszą ze wszystkich.
Ale też nie zapominajmy, że główno dowodzącym Rebelii jest od zawsze kobieta.

ocenił(a) film na 1
robhans

je bana propaganda o hillary clinton dogoniła nawet filmy

użytkownik usunięty
robert418

nie.... i nie porównuj nawet tych filmów bo to dwa różne...

użytkownik usunięty

4-5 minut... nieudolna próba ratowania filmu... poczekaj i obejrzyj je w domu...

Vader w Zemście Sithów jest przez ponad pół filmu.

użytkownik usunięty
pawlenko

bardzo cudowne... tak cudowne że nawet nie uratowały filmu... żałosne

ocenił(a) film na 8
Adi323_filmweb

to troll

użytkownik usunięty
gbbb

nie, to nie jest troll

ocenił(a) film na 8

to żałosny troll, widać że jakiś gimbus. Film zbyt poważny zbyt dojrzały głęboki i się nie spodobało xd Niech wraca do bajeczki TFA i reszty filmów. R1 to klasa wyżej.

użytkownik usunięty
gbbb

"Film zbyt poważny zbyt dojrzały głęboki"

dobrze czytam???

gdzie ta powaga? bo albo oglądaliśmy inne filmy albo ja jej zauważyłem tyle co powagę zeszłorocznej zimy :)
dojrzały? no tak bardzo... szczególnie Felicity... bardzo dojrzała... w irytowaniu może i tak
głęboki? byłem na 3D w IMAX i nawet nie poczułem się jak na seansie w IMAX taki jest bardzo głęboki że nawet w IMAX nie potrafi porwać w tą głębokość...

ocenił(a) film na 8

"głęboki? byłem na 3D w IMAX i nawet nie poczułem się jak na seansie w IMAX taki jest bardzo głęboki że nawet w IMAX nie potrafi porwać w tą głębokość..." hahaha nie to miałem na myśli, z kim ja gadam..
Oglądaliśmy te same filmy, rónica jest tylko taka że ja mam 23 lata a ty pewnie jesteś dzieciakiem. Wracaj ogladac mroczne widmo.Wróć do R1 za kilka lat.

użytkownik usunięty
gbbb

tak tak... jakbyś się skapnął to było ironia... a seanse w IMAX potrafią bardziej cię przenieść do świata filmu niż zwykłe kino

"Oglądaliśmy te same filmy, rónica jest tylko taka że ja mam 23 lata a ty pewnie jesteś dzieciakiem. Wracaj ogladac mroczne widmo.Wróć do R1 za kilka lat."

uuuu to masz niestety giga problem bo jesteś tylko 2 lata starszy ode mnie ale zachowanie twoje ci to odejmuje... kultura jest najważniejsza... a film niech każdy ocenia jak chce
tak wolę Mroczne widmo niż to coś...

użytkownik usunięty
gbbb

co do IMAXA

masz jak rozumiesz angielski :)

https://www.youtube.com/watch?v=PST3OtuPJew

niestety nic się z tego nie sprawdziło...

użytkownik usunięty
gbbb

poza tym troll? bo inną opinię? i znowu widzisz macie pretensje że ktoś się czepiał waszej oceny TFA a teraz robisz to samo... skończ panie... wez idz do apteki maść na ból pewnej części ciała... może ukoi twoje nerwy na inne opinie... ja się zawiodłem... nie nazwałem tych co się im podobało trollami... a może powinienem? skoro mamy zasadę równości?