PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168174
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Początek filmu i to co się w nim działo był moim zdaniem za szybki, ale później było tylko lepiej. Na samym końcu dostajemy jedną z najlepszych bitew star warsowych (mamy wszystko at-at, kosmos, ląd) i jeszcze VADER <3 Oczywiście jestem wielkim fanem SW i ocenie go pewnie przez to za wysoko, ale ten film mimo swoich głupotek zasługuje przynajmniej na 7

ocenił(a) film na 9
PRZEMocnyCzlowiek

Zgoda, na początku zbyt szybko przeskakiwano z planety na planetę. Ile w ogóle było tych planet w tym filmie? Chyba trochę za dużo.
Potem jest tuż tylko lepiej, a finał to jest perełka! Najlepsza bitwa kosmiczna w serii, konkurować może z nią tylko bitwa o Coruscant z III i końcowa w VI.

ocenił(a) film na 10
szymon0018

Pierwsza to ta z klimatem umiarkowanym na którym ukrywał się Erso, Więzienie było chyba na kolejnej. Potem mamy Yavin 4, który księżycem, ale go zaliczę. Planeta deszczowa gdzie przebywał Galen Erso, planeta z świątynia Jedi, która zostaje zniszczona. Następnie prawdopodobnie mustafar i planeta wodna, więc mamy 6, a bez Yavina 5

ocenił(a) film na 9
PRZEMocnyCzlowiek

Była też dość ciekawa planeta (nie wiem czy to można nazwać planetą), na której poznajemy Cassiana. To chyba na tej było więzienie, ale nie jestem pewien... zbyt duży chaos był na początku filmu i mam problem z ułożeniem go sobie w głowie.

ocenił(a) film na 10
szymon0018

To była stacja na meteorycie