Jak dla mnie epizod VIII nie trzyma poziomu chociażby "Przebudzenia Mocy". Owszem, akcja została poprowadzona bardzo sprawnie i dało się ten film przyjemnie obejrzeć, ale za dużo było banału. Zarówno główne jak i poboczne postacie zostały przedstawione banalnie do bólu. Nie dość, że zastosowano portrety charakterologiczne znane już z tysięcy innych filmów, to jeszcze przedstawiono je w wyjątkowo mało wyszukany sposób. Główny czarny charakter jest tak totalnie bezpłciowy, że aż łezka się w oku kręciła za starym poczciwym Darthem Vaderem. Co do głównej bohaterki, to wiadomo, że ostatnio modne jest pokazywanie wojującego feminizmu, ale co pięknego jest w pokazaniu babo - chłopa zachowującego się jak typowy bohater kina akcji klasy B tylko w skórze średnio pasującej do całości atrakcyjnej dziewczyny.
Na szczęście film ratuje końcówka i świetna scenografia. Dlatego daję aż 6.
Dzięki za info, ale domyśliłem się, że chronologicznie to było mniej więcej w momencie rozgrywania akcji "Nowej Nadziei" :). W każdym razie, jest to 8 część Gwiezdnych Wojen i to miałem na myśli.
jakie prędzej? guzik prawda cp wy bredzicie? VIII ep bedzie pod koniec roku chyba, a to oddzielna historia ze swiata gwiezdnych wojen. żaden tam ep... masakra
" to oddzielna historia ze swiata gwiezdnych wojen."
Uwierz, domyślam się o co Ci chodziło, ale ta oddzielna historia jak to ująłeś ma za dużo wspólnego z główną serią, ja bym to nazwał bardzo bliskim głównej fabule spin-offem. Bardziej pasuje ;)
oddzielna to by byłą jakby byłą o jakiejś grupce rebeliantów gdzieś na peryferium.
w czym? że nie trzyma poziomu TFA? Opinia nie-fana o spin-offie uniwersum xd wypowiedział się o samych postaciach gdzie akurat w tym filmie to rzecz drugorzędna. FABUŁA, przedstawienie świata, sytuacja polityczna, nawiązania i wyjaśnienie wątków z OT.
O zaczyna się. Niezręcznie się wyraził bo jest to cześć 8 a epizod 4a . merytorycznie zaś wyraził się celnie. Katniss w kosmosie
To nie jest część 8. To spin-off, coś zupełnie innego. A jeśli liczyć wszystkie filmy z serii to juz 9 odsłona, byly animowane wojny klonów (film). Merytoryczne bzdury, absolutnie w niczym nie przypomina igrzysk śmierci, nic.
Coś ty człowieku taki rozgorączkowany? Będziesz krytykować każdego, kto nie ocenił tego filmu na 10? Spokojnie, bo będziesz mieć problemy z ciśnieniem.
Po tym, że napisałem epizod VIII (co zresztą jest prawdą, bo to 8 część), a nie 4a wnioskujesz, że nie wiem co oglądałem? Prawnikiem to ty nie zostaniesz.
To nie jest epizod VIII. Ten ma premierę w grudniu 2017. Epizody to saga od I-IX. Łotr to spin-off, polecam zaznajomić sie z terminem bo chyba źle podchodzisz do tego filmu i w ogóle nie jest dla ciebie.