http://www.metacritic.com/movie/rogue-one-a-star-wars-story
Ogólnie film się udał. Ciekawe, czy oceny się zwiększą? Jak myślicie?
Jeżeli wynik jest jeszcze niższy od "Przebudzenia NieMocy" to może świadczyć tylko jedno: gniot.
Nic nowego. EU i Lucasa zaorać nie trudno, wystarczy zrobić zwykły, poprawny, film w uniwersum.
A no podaje już teraz, żebyś miał co robić wieczorkiem! https://pl.wikipedia.org/wiki/Gwiezdne_wojny:_Przebudzenie_Mocy
Jeżeli ci pamięć szwankuje, to przypominam, otaksowałem to jako gniota. Wróć za jakieś 5 lat i podaj przykład filmu, którego jeszcze nie widziałem.
Rogue One, film podobno zaorał EU i Lucasa, o co jak już wspominałem wcześniej, wcale nie jest tak trudno.
Ten cudzysłów wygląda trochę tak, jakbyś nieświadomie chciał zaorać sam siebie. Niestety mało obchodzi mnie opinia laików i pozerów. Nie dziwię się za to, że moją się tak zainteresowałeś.
Nie obchodzi Cię opinia laików, to po chuy się tu wypowiadasz i czekasz aż ktoś Ci odpowie.
Nie czekam aż ktoś mi odpowie, napisałem zwyczajnie co myślę, bo taką potrzebę zainaugurował autor tematu, a ty jak ten piesek sam do mnie przylgnąłeś.
Czyli każdy kto Ci odpisze jest "pieskiem", a Ty jesteś nietykalnym userem? W sumie dobra postawa. Przy następnych zakupach, nazwę kasjerkę "psem" bo śmiała mnie zapytać o zapłatę za towar.
Stan na 13 grudnia 2016, 20:23.
"Zemsta Szitów" (68/100) > "Gałgan Jeden!" (67/100)
Stan na 13 grudnia 2016, 23:00.
"Zemsta Szitów" (68/100) > "Gałgan Jeden!" (66/100)
Stan na 14 grudnia 2016, 12:18.
"Zemsta Szitów" (68/100) > "Gałgan Jeden!" (65/100)
meta nie jest obiektywny, Powrót Jedi ma tylko 53/100 xD Gdzie ocena widzów na imdb 8,4
Po pierwsze, to metacritic nie może być nieobiektywny, tylko poszczególni krytycy których recenzje są zawarte na tej stronie. A po drugi przytaczanie tutaj przykładu Powrotu Jedi który ma tylko 15 ocen to słaby argument.
Cyferkami się nie sugeruję, bardziej od "CZY film się komuś podobał czy nie", wolę usłyszeć DLACZEGO ma takie czy inne zdanie o filmie. Bo może się okazać, że argumenty które przemawiają za jego pozytywnym odbiorem, mogą działać na niekorzyść mojego odbioru.
Recenzje Łotra 1. Co sądzą amerykańscy krytycy?
http://naekranie.pl/aktualnosci/recenzje-lotra-1-co-sadza-amerykanscy-krytycy-14 80577
Cienko jak dupa węża. Jak teraz ma 66, to spokojnie poleci do 40. Czyli zacznie się dziać to co w przypadku DC: fanboje będą krzyczeć, że Metacritic nie jest miarodajny, hejterzy że taka ocena nie bierze się z przypadku...
Nie powiem, mnie trochę zasmucił ten wynik, zwłaszcza po opiniach chociażby Kevina Smitha który powiedział że to najlepsze SW od czasu "ESB" :( Dla porównania "TFA" ma ponad 80 pozytywów.
Dziwne, ludzie piszą że po stokroć lepszy od TFA, ale oceny jakoś niższe. Na imdb zaledwie 7,6 to bieda. ;/
Z tego co widzę, to filmowi "dostaje się" za to, że jest zbyt mroczny jak na Star Warsowe uniwersum (co dla jednych jest zaletą, dla innych wadą), inni z kolei mówią o .. ee .. przewidywanym scenariuszu, braku wielkich zaskoczeń? A co, mieli Vadera ubić, DS zniszczyć albo Mon Mothmę zdradzić i obciąć jej głowę, skoro to wszystko pojawia się w późniejszych odsłonach ?
Tak to jest jak się robili prequele, może i wprowadzą jakiegoś dyrektora DS z mega świetną kreacją Mendelsohna, ale nie zmienią faktu że gościa później NIE MA więc albo trzeba go będzie ubić, wysłać do niewidzialnego więzienia albo oślepić, obciąć nogi i zostawić na Dagobah.
"Zbyt mroczny"- nóż się w kieszeni otwiera, jak to może być wada? Pewnie jacyś fani mcu xd
Zgaduję że film jest ponury i bez wyrazistych bohaterów za to efekty są niezłe. Gareth jednak nie zawiódł. Nie mogę się doczekać jak ta część Star Warsów będzie jechana na równi z Godzillą:)
Ponoc Vadera jest bardzo mało ok 4-5min na ekranie. Jeszcze mniej niż Godzilli w "Godzilli" xd
To było do przewidzenia. Zresztą zawsze mówią że tego i tego było mało, bo jakieś 5-10 min, a okazuje się że nie 5 tylko ze 2 minuty tak naprawdę..
Po przeczytaniu i obejrzeniu kilkunastu recenzji, pozytywy i negatywy wszędzie są takie same, zależy co komu bardziej przeszkadza i co kto oczekuje:
Pozytywy:
- Wszystkie sceny akcji
- 3 akt filmu podobno jest niesamowity.
- Droid kradnie show.
- Donnie Yen jest świetny
- Dobre chemia całej drużyny
- Aktorzy nie zawodzą, dobrze odgrywają dane postacie.
- Rebelia to nie rycerze w białych zbrojach
Negatywy:
- 2 akt mocno zwalnia.
- Postacie są miałkie, praktycznie bez historii, po za tam pojedynczymi przypadkami
- CGI Tarkin kłuje w oczy, mimo że jest bardzo dobrze zrobiony to jednak jeszcze nie ta technologia by kupić sztuczną postać, tym bardziej, że jest go za dużo (Ma 5 scen, gdzie Vader ma tylko 1)
- Forest Whitaker jest w filmie bo jest i nic więcej.
Neutralne:
Odbiór muzyki jest mieszany.
Większość scen ze zwiastunów nie ma w filmie.